MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ, (DEFACTO ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - ΔΕΞΙΑΣ)

Δεδομένου ότι το εγχώριο σύστημα έχει ταχθεί απόλυτα στην υπηρεσία των δανειστών (σε συνεργασία με την ντόπια ολιγαρχία), ολόκληρο το συστημικό φάσμα από την Αριστερά μέχρι και τη Δεξιά, συμφωνεί σιωπηρά στην πράξη με τους πλειστηριασμούς. Δεν έχουν δε τα μέλη του κανένα ηθικό ενδοιασμό, καλυπτόμενα ηθικά από τις ιδεολογικές τους επιταγές, αν και έχουν διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες.

Η Αριστερά είναι, στον πυρήνα της ιδεολογίας της, έτσι κι αλλιώς κατά της ιδιοκτησίας και της μεσαίας τάξης. Επομένως δεν την ενδιαφέρει καθόλου η απώλεια της ιδιοκτησίας και η δημιουργία εξαθλιωμένου προλεταριάτου.

Η Δεξιά είναι, στον πυρήνα της ιδεολογίας της, υπέρ των συμφερόντων της ολιγαρχικής ανωτέρας οικονομικά τάξης, οπότε την ενδιαφέρει πρώτιστα να κερδίσει η ολιγαρχία (τράπεζες, Funds, πλούσιοι Έλληνες και ξένοι) μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία.

Επομένως, οι πλειστηριασμοί δεν ενοχλούν ηθικά το σύστημα, αλλά μόνο με όρους πολιτικού κόστους. Οι όποιες λοιπόν προπαγανδιστικές πιρουέτες τους, έχουν να κάνουν αποκλειστικά με το πολιτικό κόστος και όχι με κάποια ηθικά διλήμματα.

Ο λαός έτσι μένει απροστάτευτος, μέσα σε ένα κράτος που το χρεοκόπησαν και συνεχίζουν το ξεπούλημά του Αριστερά και Δεξιά, χρησιμοποιώντας με θράσος την κρατική βία στο ίδιο το όνομα του ελληνικού λαού.

Μόνο η ανατροπή αυτού του παρωχημένου χρεοκοπημένου συστήματος είναι η σωτηρία και η προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον. Διαφορετικά, η παρακμή δεν έχει ποτέ πάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου