MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΑΥΤΟΙ ΤΗ "ΔΟΥΛΕΙΑ" ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ.

Μου φαίνεται ότι δεν έχουμε καταλάβει κάποια πράγματα και έτσι τα βάζουμε με τους πολιτικούς, επειδή δεν προάγουν λέει το κοινό καλό ή επειδή μας είπαν ψέμματα ή επειδή μας καταπιέζουν, μας φτωχοποιούν κ.λ.π.

Οι πολιτικοί δεν είναι στην εξουσία για να υπηρετούν εμάς, αλλά για να
ικανοποιούν την προσωπική φιλοδοξία τους, το πάθος τους για εξουσία και την τσέπη τους.

Κανείς δεν τους έβαλε εκεί με το ζόρι, παρότι παριστάνουν ότι είναι εκεί γιατί τους θέλει ο λαός. Όποιος δεν θέλει να είναι εκεί, απλά μπορεί να πάει σπίτι του. Δεν φεύγει όμως κανείς τους, γιατί είναι εκεί για τους δικούς τους απόλυτα προσωπικούς λόγους και προσωπικά συμφέροντα.

Δεν είναι διάβολοι οι πολιτικοί που μας εξαπάτησαν. Απλά εμείς είμαστε ηλίθιοι και δεν ξέρουμε τι μας γίνεται.

Το θέμα λοιπόν που πρέπει να απασχολεί εμάς, είναι αν οι εκλεγμένοι από εμάς πολιτικοί εξυπηρετούν τους δικούς μας λόγους για τους οποίους τους ψηφίσαμε. Αν δηλαδή εκτελούν τις εντολές μας ή όχι.

Αν δεν εκτελούν τις εντολές μας, απλά πρέπει να τους απολύσουμε. Και επειδή με το υπάρχον πολίτευμα δεν μπορούμε να τους απολύσουμε, πρέπει να αλλάξουμε το πολίτευμα ώστε να μπορούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου