MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Πίστωτικές κάρτες: Η απαράδεκτη συμπεριφορά των τραπεζών- Σε λίγο δεν θα πληρώνει κανένας…

Την ώρα που οι τράπεζες προετοιμάζονται για τα stress tests του Φεβρουαρίου και «παλεύουν» για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), ακολουθούν μία μάλλον ανορθόδοξη πολιτική όσον αφορά τις πιστωτικές κάρτες, «δουλεύοντας» στην πραγματικότητα υπέρ των ξένων funds. 

Ακολουθούν λοιπόν την εξής παράδοξη πρακτική: Όταν ο πελάτης δεν πληρώσει την ελάχιστη καταβολή στην πιστωτική του κάρτα για δύο συνεχόμενους μήνες, όμως στη συνέχεια έχει καταβάλλει ένα μεγαλύτερο ποσό, άρα διαθέτει πιστωτικό υπόλοιπο, στην επόμενη συναλλαγή σε ATM, η τράπεζα «κρατάει» την κάρτα. Επί της ουσίας, η τράπεζα τον «τιμωρεί» επειδή δεν ήταν συνεπής!.. 

…Επί παραδείγματι, πελάτης με πιστωτικό όριο 5.000 ευρώ, δεν κατέβαλε τον 1ο μήνα το ελάχιστο των 100 ευρώ και τον επόμενο μήνα το ελάχιστο των 120 ευρώ. Τον τρίτο μήνα κατέβαλε το ποσό των 2.000 ευρώ. Στη συνέχεια πήγε στο ΑΤΜ για συναλλαγή και η τράπεζα του «κράτησε» την κάρτα! Τι συμβαίνει στη συνέχεια; Αφού λοιπόν το ΑΤΜ κρατήσει την κάρτα, ο πέλάτης υποβάλει αίτηση για την έκδοση νέας κάρτας, αλλά απορρίπτεται επειδή ήταν ασυνεπής! 

Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ότι οι τράπεζες χάνουν συνεπείς πελάτες, οι οποίοι βρίσκονται χωρίς κάρτες, με αποτέλεσμα να αγνοούν τις τράπεζες και να μην καταβάλουν τις δόσεις τους. 

Ως συνέπεια, αυτά τα καταναλωτικά προϊόντα θα καταλήξουν στο χέρια των ξένων funds, καθώς οι τράπεζες δεν έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τις οφειλές των προϊόντων αυτών, μέσω πλειστηριασμών. Δε υπάρχουν, για παράδειγμα, ακίνητα ως εγγυήσεις των καταναλωτικών δανείων. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι βεβαίως υπάρχουν και στρατηγικοί κακοπληρωτές, ωστόσο υπάρχουν και πελάτες που θέλουν να πληρώσουν αλλά… δεν τους αφήνουν οι τράπεζες. 

Μήπως ο αυστηρός νόμος δουλεύει τελικά …για τα funds;

Πηγή : http://www.bankwars.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου