MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Κανένας πλειστηριασμός δεν πρέπει να γίνει κανενός ακινήτου ή επιχείρησης. Η χώρα στερείται εθνικής ανεξαρτησίας. Είναι υπό οικονομική κατοχή και αναγκάζεται να κάνει πράγματα που δεν τα θέλει ο λαός της. 

Για παράδειγμα, οι φορολογούμενοι, μέσω της κρατικής "βίας", διέσωσαν τις τράπεζες και αφού αυτές σώθηκαν, τώρα στρέφονται να πάρουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις των φορολογουμένων.

Θα πρέπει και οι Έλληνες δικαστές να κρίνουν τα πράγματα σύμφωνα με τα άρθρα 388 και 288 του ΑΚ, καθώς και με την κατάσταση ανωτέρας βίας και να σώσουν τους συμπατριώτες μας, σύμφωνα με τα ανωτέρω άρθρα και το Σύνταγμα και όχι να τυγχάνουν εφαρμογής τα αντισυνταγματικά μνημόνια. Το ίδιο ήδη κάνουν και πολλοί Έλληνες συμβολαιογράφοι οι οποίοι δεν θέλουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία των πλειστηριασμών. 

Ταυτόχρονα μια νέα πολιτική δύναμη που θα αναδειχθεί μέσα από όλα αυτή την κατάσταση (γιατί σίγουρα θα αναδειχθεί), θα πρέπει να ακυρώσει όλες τις μεταβιβάσεις και τους πλειστηριασμούς που γίνονται όσο η χώρα είναι υπό την κατοχή των δανειστών. Ή τουλάχιστον να συμπληρωθούν τα τιμήματα μέχρι τις προβλεπόμενες από το νόμο αντικειμενικές αξίες. Η αγορά δεν λειτουργεί πλέον ελεύθερα. Οι πολίτες εξαναγκάζονται να προβαίνουν σε πράξεις που δεν θέλουν και επομένως οι πράξεις αυτές είναι άκυρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου