MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ Άρθρο 104 παρ. 1

«Απαγορεύονται οι υπεραναλήψεις ή οποιουδήποτε άλλου είδους πιστωτικές διευκολύνσεις από την ΕΚΤ ή από τις κεντρικές τράπεζες των κρατών - μελών... προς κοινοτικά όργανα ή οργανισμούς, κεντρικές κυβερνήσεις, περιφερειακές, τοπικές ή άλλες δημόσιες αρχές, άλλους οργανισμούς δημοσίου δικαίου ή δημόσιες επιχειρήσεις των κρατών-μελών· επίσης, απαγορεύεται να αγοράζουν απευθείας χρεόγραφα από τους οργανισμούς ή τους φορείς αυτούς, η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες».

Δηλαδή απαγορεύεται στην ΕΚΤ να δανείζει τα κράτη και να αγοράζει τα ομόλογά τους απευθείας (πρωτογενή αγορά). Επομένως, τα κράτη υποχρεούνται να δανείζονται από ιδιώτες και η ΕΚΤ θα αγοράζει ομόλογα μόνο από ιδιώτες (δευτερογενή αγορά).

ΥΓ. Η συνθήκη ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων τον Ιούλιο του 1992, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, με 286 ψήφους στους 300 !!!!!

Πηγή : http://hassapis-peter.blogspot.gr 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου