MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

ΕΧΕΤΕ ΑΡΑΓΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ;

Ο νομοθέτης, έλεγε προχθές το δημοσίευμα μιας εφημερίδας, εισάγει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Γενικά πίσω από κάθε νόμο κρύβεται πάντα η έννοια «νομοθέτης». 

Όλοι μας, όταν ακούμε τη λέξη νομοθέτης, στο μυαλό μας σχηματίζεται μια εικόνα ενός σοφού νομοθέτη που θεσπίζει τους νόμους. Αν ρωτήσεις φοιτητές νομικής στα πρώτα έτη, μπορεί και να μην έχουν κάν κατανοήσει ποιος είναι ο νομοθέτης. Αν ρωτήσεις έμπειρους νομικούς, θα σου πουν ότι ο νομοθέτης είναι φυσικά η Βουλή. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι πιο πεζή.

Τίποτα δεν γίνεται σ΄ αυτό εδώ το πρωθυπουργοκεντρικό πολίτευμα, αν δεν είναι σύμφωνο με τη βούληση του πρωθυπουργού, μπροστά στην οποία βούληση η κυβερνητική πλειοψηφία των παχυλά αμειβόμενων, αλλά άχρηστων πολιτικά βουλευτών, είναι στρατευμένη. Διαφορετικά υπάρχει η διαγραφή και το τελείωμα της πολιτικής καριέρας και των πλούσιων προνομίων της.

Δηλαδή ο εκάστοτε κ. Τσίπρας είναι ο νομοθέτης, εξυπηρετώντας πολιτικά κάποια συμφέροντα και σήμερα τα συμφέροντα και τις εντολές των δανειστών.

Είπατε τίποτα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου