MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΕΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ & ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ…

Σ.Σ. - Άποψη

Η γνωστή συστημική τηλεπερσόνα και "δημοσιογράφος" Πόπη Τσαπανίδου ανακρίνει τον "κακό" οικονομολόγο Κώστα Λαπαβίτσα γιατί τολμάει να εκφέρει σχέδιο που περιλαμβάνει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη του Σόιμπλε, ρωτώντας τον και προσπαθώντας να μεταδώσει και το μήνυμα ταυτόχρονα, ότι θα γίνει η σούπερ καταστροφή αν πάμε σε δραχμή , και κάνουμε στάση πληρωμών στους δανειστές ( και ενδεχομένως στα αφεντικά της, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται... αυτό το άγχος και η αγωνία ). 

Επίσης ψευδός προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις διαίρεσης των Ελλήνων, σχετικά με το θέμα, ενώ όλοι πλέον γνωρίζουν ότι σε δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει τελευταία, το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων είναι πλέον εναντίον του Ευρώ και της γερμανικής Ευρώπης. Και τα ποσοστά έχουν μεγαλώσει περαιτέρω, από την τελευταία δημοσκόπηση.

Ως άριστος γνώστης των οικονομικών λοιπόν, ή Πόπη Τσαπανίδου συντάσσεται με το ΔΝΤ και την έκθεση του, που αναφέρει ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας σε 20-30 χρόνια.

Άσχετα αν οι οικονομικοί αναλυτές του ΔΝΤ δεν έχουν πέσει πουθενά σε καμιά πρόβλεψη μέσα , και έχουν κάνει επανειλημμένα λάθη στις εκτιμήσεις τους και στους πολλαπλασιαστές. 

Το αποκορύφωμα των οικονομικών γνώσεων είναι από το 7:30 και μετά όπου ή κ. Τσαπανίδου αναφέρει την αντιστοιχία αξιόγραφων που υπήρχε στα παλαιότερα χρόνια όπου τα χαρτονομίσματα αντιστοιχούσαν σε χρυσό την αξία τους στην τράπεζα. Εποχή 1970 δηλαδή. Δεν έχει ακούσει λοιπόν για το Fiat Money , που δεν έχει πλέον καμία σχέση με αυτό. Παρεμπίπτοντος το Ευρώ είναι Fiat Money, δηλαδή χρεόγραφο, εκφράζει χρέος, όχι πλούτο. 

Εμμέσως πλην σαφώς τον κατηγορεί ότι βρίσκεται στην Αγγλία ενώ η ίδια βρίσκεται στην Ελλάδα, οπότε υπονοεί, ότι αυτός μιλάει εκ του ασφαλούς , ενώ η ίδια ρισκάρει την ζωή της.

Επίσης οι προπαγανδιστές δημοσιογράφοι χρησιμοποιούν την γνωστή τεχνική, μιλάω επάνω στην στιγμή που πάς να μιλήσεις και να απαντήσεις στην προηγούμενη ερώτηση, κάνοντας σου μια νέα ερώτηση , ώστε να φαίνεται ότι δεν απάντησες , και γενικότερα ότι δεν έχεις απαντήσεις. 


- John.k

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου