MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Παγκόσμιο ΣΟΚ: Bαλλιστικός πύραυλος Trident II D5 που εκτοξεύτηκε από το υποβρύχιο HMS Vengeance παρέκκλινε από την πορεία του και ..

..κατευθύνθηκε προς τις ΗΠΑ! (Βίντεο)

Βαλλιστικός πύραυλος τύπου Trident II D5 παρουσίασε «σοβαρό πρόβλημα», παρέκκλινε από την πορεία του και κατευθύνθηκε προς τις ΗΠΑ μετά την εκτόξευσή του από το υποβρύχιο HMS Vengeance, τύπου Vanguard class, το ένα από τα τέσσερα βρετανικά πυρηνικά υποβρύχια! Eυτυχώς δεν έφερε πυρηνική κεφαλή αλλιώς η Φλόριντα θα είχε αφανιστεί! Ο σάλος που έχει προκληθεί στη Βρετανία δεν περιγράφεται ενώ μόνη κερδισμένη είναι η Ρωσία η οποία βλέπει την πυρηνική αποτροπή της Βρετανίας να έχει καταρρεύσει!

«Το θέμα παραμένει άκρως απόρρητο (…) αλλά ο πύραυλος παρέκκλινε από την πορεία του και κατευθύνθηκε προς τις ΗΠΑ μετά την εκτόξευσή του από το υποβρύχιο HMS Vengeance (τύπου Vanguard class)», γράφει η εφημερίδα.

«Η καταστροφική αποτυχία της πρώτης πυρηνικής δοκιμής μας μετά από τέσσερα χρόνια σκόρπισε τον πανικό στα υψηλότερα κυβερνητικά και στρατιωτικά κλιμάκια», υπογραμμίζει η πηγή που μίλησε στην εφημερίδα.

Η βρετανική κυβέρνηση κατηγορείται ότι αποσιώπησε την αποτυχημένη δοκιμή ενός πυρηνικού πυραύλου το 2016 από το υποβρύχιο HMS Vengeance, που σημειώθηκε λίγες εβδομάδες πριν από μια καθοριστικής σημασίας ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για το μέλλον του πυραυλικού προγράμματος της χώρας.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αρνήθηκε να διευκρινίσει την Κυριακή, μιλώντας στο BBC, αν γνώριζε αυτό το επεισόδιο όταν, στις 19 Ιουλίου 2016, ζήτησε από τους βουλευτές να ανανεώσουν το πυρηνικό πρόγραμμα Trident της Βρετανίας.


Τελικά, «η Ντάουνινγκ Στριτ αποφάσισε να αποκρύψει» την υπόθεση επειδή η κυβέρνηση γνώριζε ότι η αποκάλυψη της θα ήταν καταστροφική «για την αξιοπιστία των δυνατοτήτων πυρηνικής αποτροπής» της Βρετανίας.

«Είναι ένα καταστροφικό λάθος όταν ένας πύραυλος πηγαίνει προς τη λάθος κατεύθυνση» σχολίασε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, που επί χρόνια αγωνιζόταν κατά των πυρηνικών όπλων.

Μολονότι ρωτήθηκε τέσσερις φορές από το BBC, η Τερέζα Μέι απέφυγε να απαντήσει αν ήταν σε γνώση της αυτό το επεισόδιο όταν οι βουλευτές ψήφισαν υπέρ της ανανέωσης του προγράμματος Trident, που θα στοιχίσει τουλάχιστον 41 δισεκατομμύρια λίρες.

«Έχω εμπιστοσύνη στους πυραύλους Trident» είπε μόνο η πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι γίνονταν «τακτικά» δοκιμές.

Σύμφωνα με τους Times, από τις αρχές του αιώνα έχουν γίνει μόνο πέντε δοκιμές πυραύλων Trident από βρετανικά υποβρύχια επειδή η κάθε εκτόξευση στοιχίζει 17 εκατομμύρια λίρες.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου “Αμυνας επιβεβαίωσε ότι τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκε μια «δοκιμή ρουτίνας» ενός πυραύλου Trident. Το υποβρύχιο «Vengeance και το πλήρωμά του δοκιμάστηκαν με επιτυχία» συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι το υπουργείο έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα πυρηνικής αποτροπής.

Μετά από πεντάωρη συζήτηση, το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε πέρσι το καλοκαίρι υπέρ της αντικατάστασης του συστήματος αποτροπής και της κατασκευής τεσσάρων υποβρυχίων. Ωστόσο περισσότεροι από 100 βουλευτές καταψήφισαν την πρόταση.

Μάλιστα ορισμένοι, του Σκωτικού Εθνικού Κόμματος και των Εργατικών υποστήριζαν ότι αυτού του είδους τα όπλα δεν είναι πλέον απαραίτητα καθώς δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποτροπή της τρομοκρατίας και τα ποσά που θα δαπανηθούν θα μπορούσαν να επενδυθούν κάπου αλλού.

Πηγή : pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου