MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Εκτός πραγματικότητας η πορεία "επίλυσης" του Κυπριακού!

Με μια Τουρκία "εναντίον όλων", έτοιμη να συγκρουσθεί με τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και όλες τις ισχυρές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου...θέλει να συνδέσει την μοίρα της η Κυπριακή Δημοκρατία! 

Ανάλυση του Κωνσταντίνου Γρίβα* για την γεωπολιτική του Κυπριακού 

Οι οπαδοί του Σχεδίου Ανάν παλαιότερα και του διάδοχου σχεδίου που βρίσκεται υπό συζήτηση σήμερα, συνηθίζουν κατά καιρούς να προβάλουν τον φιλοευρωπαϊσμό και φιλοδυτικισμό τους έναντι του περιοριστικού «εθνοκεντρισμού» όσων εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τα σχέδια αυτά.

Οι κονκισταδόροι της Deutsche Telekom!

Ξηλώνει η γερμανική εταιρία τα χάλκινα δίκτυα του ΟΤΕ!

Τον 15ο αιώνα ξεκίνησαν μαζικές εκστρατείες από την Ευρώπη που κατέληγαν στις άλλες ηπείρους. Μπορεί να προσπάθησαν να εμφανίσουν τις εκστρατείες αυτές σαν κινήσεις που προήλθαν από το ανήσυχο πνεύμα του ανθρώπου για το καινούργιο και την αναζήτηση, παρόλα αυτά ο σημαντικότερος λόγος ήταν οικονομικός. Η αναζήτηση δεν είχε ως στόχο τη «Νέα Γη» αλλά την ανακάλυψη ορυχείων πολύτιμων μεταλλευμάτων όπως χρυσού, αργύρου ή χαλκού. Οι άποικοι τότε μοίραζαν στους ιθαγενείς χάντρες και καθρεφτάκια προκειμένου να τους ξεγελάσουν και να τα αρπάξουν τη γη τους προς εκμετάλλευση. Στις περιπτώσεις που δεν κατάφερναν να τους ξεγελάσουν τα «δώρα» μετατρέπονταν σε μπαρούτι και σπαθί που οδήγησαν σε γενοκτονίες.

Το ίδιο… παραμύθι από Τσίπρα και Μέρκελ! «Να μην πάνε στράφι οι θυσίες των Ελλήνων»!! Τα μέτρα όμως ίδια και χειρότερα!!!

Το παγωμένο μήνυμα που είχε στείλει από το βράδυ της Πέμπτης προς την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν θα πρέπει να περιμένει θεαματικά αποτελέσματα από τη συνάντηση στο Βερολίνο επιβεβαίωσε η Άνγκελα Μέρκελ στις κοινές δηλώσεις της με τον Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν ξεκινήσει το γεύμα εργασίας τους στη γερμανική πρωτεύουσα. 

«Εδώ δεν είναι ο τόπος που λαμβάνονται οι αποφάσεις γιατί οι διαβουλεύσεις γίνονται με τους θεσμούς και το Eurogroup. Θα ακούσουμε τι σκέφτεται ο Έλληνας πρωθυπουργός» ήταν η ξεκάθαρη δήλωση της κυρίας Μέρκελ. 

Θεσσαλονίκη: 20 νέοι άστεγοι κάθε μήνα λόγω κρίσης

Στις «κόχες» της Θεσσαλονίκης κρύβονται οι νεοάστεγοι, μεσήλικες που έχασαν πρόσφατα τη δουλειά τους και χωρίς την υποστήριξη της οικογένειάς τους, προσπαθούν να επιβιώσουν και να μην χάσουν την ελπίδα τους. 

«Εντοπίζουμε κάθε μήνα περίπου 15-20 καινούργια άτομα που μένουν στον δρόμο ή σε σπίτια χωρίς ρεύμα και νερό. Τα βράδια κοιμούνται σε πυλωτές πολυκατοικιών, εκκλησίες και γενικότερα, σε σημεία που δεν είναι εμφανή στον κόσμο. Την ημέρα κινούνται στην περιοχή του Λευκού Πύργου προκειμένου να είναι κοντά στα δημόσια αποχωρητήρια που λειτουργούν στο σημείο» αναφέρει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η συντονίστρια του Κέντρου Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων και του street work της PRAKSIS, Νένα Λιόντα. Σημειώνεται ότι κινητό κλιμάκιο της PRAKSIS βρίσκεται από τον Οκτώβριο στο ευρύτερο κέντρο της Θεσσαλονίκης και δίνει τη δυνατότητα παροχής βοήθειας σε άστεγους που δε μπορούν να μετακινηθούν ή που δεν έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες. 

Το μέλλον της υπερδύναμης

Οι εργαζόμενοι στις Η.Π.Α. μάλλον δεν θα αμειφθούν με νέες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, αλλά με ένα πρόγραμμα λιτότητας – ενώ, όταν η χώρα βυθιστεί στον πληθωρισμό, τότε θα εμφανισθούν τα προβλήματα των πολιτών της, οι αποταμιεύσεις του 60% των οποίων δεν υπερβαίνουν τα 1.000 $.

«Δυστυχώς οι υποστηρικτές της κυρίας Clinton δεν συνειδητοποίησαν πως το ήμισυ περίπου των Πολιτών ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, αγωνιζόμενοι να επιβιώσουν. Αδιαφόρησαν εντελώς για τη συνεχώς αυξανόμενη ανεργία στις Η.Π.Α. που καλύπτεται από τις χειραγωγημένες στατιστικές, για τον τεράστιο αριθμό των αστέγων, για τα 50 σχεδόν εκατομμύρια που ζουν με κουπόνια διατροφής, καθώς επίσης για όλους εκείνους που δεν καταγράφονται από τις επίσημες στατιστικές – έχοντας καταντήσει ζωντανοί πεθαμένοι.