MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Το σχέδιο των Γερμανών – Θα "σαμποτάρουν" λύση για το χρέος στις 5/12/2016 – Μεταθέτουν την συμφωνία για 1/2017

Η Γερμανία πάντως έχει θέσει ένα όρο για να προχωρήσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα και όπως φαίνεται θα καταβάλλει το Ταμείο 6 δισεκ. και θα συμμετάσχει πλήρως… 

Με μεθοδικό τρόπο οι Γερμανοί έχουν διαμορφώσει την στρατηγική τους όσον αφορά το ελληνικό χρέος. 

Η στρατηγική φαίνεται ότι έχει 5 σημεία με βάση πηγή καλά ενημερωμένη που μπορεί να έχει πρόσβαση στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας. 

Με βάση την πηγή αυτή η Γερμανία έχει χαράξει μια στρατηγική. 

Ποια είναι αυτή η στρατηγική και σε τι αποσκοπεί;

WSJ: Ο Oμπάμα ήρθε στην Ελλάδα για να καθησυχάσει την Ευρώπη για τον ρόλο του ΝΑΤΟ

«Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έφθασε στην Ελλάδα, όπου αναμένεται να κυριαρχήσουν οι προσπάθειες κατευνασμού των ανησυχιών των ξένων ηγετών ότι θα υπάρξει συνέχεια στη συμμαχία με τις ΗΠΑ και στη συνεργασία σε σημαντικά θέματα μετά την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ», σχολιάζει η έγκυρη οικονομική εφημερίδα. 

Κι επισημαίνει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος -με μόλις δύο μήνες θητείας να του απομένουν- δεν αναμένεται να κάνει κάποια μεγάλα πολιτικά βήματα στους σταθμούς της περιοδείας του στην Ελλάδα, τη Γερμανία και το Περού.