MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Αλλαγή παραδείγματος στις Η.Π.Α.

Το βασικότερο χαρακτηριστικό της εκλογής του κ. Trump είναι το ότι, οι Πολίτες έχουν πάψει πια να χειραγωγούνται από τα ΜΜΕ των ελίτ – διαψεύδοντας όλες τις δημοσκοπήσεις, όπως τη νίκη του ΝΑΙ στην Ελλάδα και του BREMAIN στη Βρετανία.

Μετά το ελληνικό δημοψήφισμα (ΟΧΙ, άσχετα με την εθνική προδοσία και τη δολοφονία της ελπίδας που ακολούθησαν), καθώς επίσης το BREXIT, όπου άλλες ήταν οι επιθυμίες των ελίτ, συμπεριλαμβανομένων των ΜΜΕ που τα χρησιμοποιούν προς όφελος τους και άλλες αυτές των απλών Πολιτών, η ιστορία επαναλήφθηκε στις Η.Π.Α. – τεκμηριώνοντας πως οι άνθρωποι έχουν πάψει πια να χειραγωγούνται.

«Αιματοκύλισμα» και πανικός στις αγορές - Βυθίζονται δολάριο και χρηματιστήρια

Η ισοτιμία του αμερικανικού δολαρίου βυθίστηκε, καθώς η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, προκάλεσε πανικό στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές, με τους επενδυτές να βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο μιας εκλογικής νίκης του Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων.

Επείγουσα σύσκεψη του υπουργείου Οικονομικών, της Υπηρεσίας Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας συγκαλείται στο Τόκιο για να εξετασθεί η κατάσταση των αγορών ενόψει της επερχόμενης νίκης του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, τη στιγμή που ο δείκτης Nikkei του χρηματιστηρίου του Τόκιο υποχωρεί κατά 6%.
Στο κόκκινο βρίσκεται και το χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπου ο δείκτης FTSE υποχωρεί κατά 5%.

Πότε θα τρέξει το πρώτο αίμα στην Ελλάδα

Του Στρατή Μαζίδη

Πάνω από έξι χρόνια ακούμε για επερχόμενες κοινωνικές εξεγέρσεις και επικίνδυνες καταστάσεις, οι οποίες πάντα διακρίνονταν στον ορίζοντα.

Ωστόσο ποτέ δεν έρχονταν διότι πάντα υπήρχαν στηρίγματα και περιθώρια οπισθοχώρησης.

Η ανεργία, η ακρίβεια, η υπερφορολόγηση αντιμετωπίζονταν με διάφορους τρόπους. Από ενίσχυση μέσω των συνταξιούχων παππούδων μέχρι στάση πληρωμών.

Κωνσταντοπούλου – Σακοράφα: Επανασύσταση της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος

Με τη μορφή του Σωματείου – Θα δηλώσει και παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ 

Στην επανασύσταση της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο χρέος με τη μορφή σωματείου προχώρησαν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Σοφία Σακοράφα, δηλώνοντας μάλιστα ότι η επιτροπή θα παραστεί ως πολιτική αγωγή (σ.σ. κατά του κατηγορουμένου) στη δίκη για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ θα οργανώσει και δημόσιες ακροάσεις για να συγκεντρωθούν στοιχεία σχετικά με το χρέος και τα μνημόνια. 

Οδύνη δίχως τέλος

Δεν υπάρχει πια καμία απολύτως δυνατότητα κοινοβουλευτικής, ειρηνικής άμυνας των Ελλήνων – ενώ περιττεύουν οι αναλύσεις και οι διαπιστώσεις, αφού μοιάζουν πια με νεκροψία και όχι με συνταγές ανάρρωσης του ασθενούς.

«Εάν περιμένει κανείς ότι η χώρα θα σωθεί από μία επόμενη κυβέρνηση-υποχείριο, απλά και μόνο με την αλλαγή του «μίγματος πολιτικής», όπως συνέβαινε όλο το προηγούμενο διάστημα μετά την επιβολή των μνημονίων, τότε απλά αυταπατάται – αφού φαίνεται πλέον ολοκάθαρα πως δεν υπάρχει καμία απολύτως προοπτική για το μέλλον, υπό τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις.