MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Σε ομηρία για 64 χρόνια με το τέταρτο μνημόνιο!

Ο κύβος ερρίφθη! Μετά την ολοκληρωτική παράδοση της δημόσιας περιουσίας και δημόσιου πλούτου με το τρίτο μνημόνιο για 99 χρόνια, ήρθε η σειρά να ξεπουληθούν και οι ιθαγενείς της χώρας μας με το τέταρτο στην σειρά μνημόνιο για 64 ολόκληρα χρόνια, με μοναδικό αντάλλαγμα την αναδιάρθρωση και σε καμία περίπτωση κούρεμα του ελληνικού χρέους!

Το τέταρτο στη σειρά μνημόνιο είναι προ των πυλών της ελληνικής οικονομίας! 

Ανύπαρκτη δικαιοσύνη!

Στην Κολομβία των Βαλκανίων δεν υπάρχει ούτε Κράτος, ούτε Δικαιοσύνη, ούτε κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Με τον όρο δικαιοσύνη χαρακτηρίζεται γενικά η ιδιότητα ή το γνώρισμα του δικαίου. Με τον ίδιο όρο επίσης χαρακτηρίζεται και η απονομή του ως και το σύνολο της δικαστικής εξουσίας, ή ακόμα και η εποπτεύουσα Αρχή αυτής π.χ. το Υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Η δικαιοσύνη ορίζεται ως αγαθό που δεν στοχεύει στην ευδαιμονία όποιου την ασκεί, αλλά στον άλλον άνθρωπο. Κατά συνέπεια είναι η κρατίστη των αρετών γιατί δεν ασκείται για ίδιο όφελος, αλλά προς χάριν τρίτου. 

Γ. Βαρουφάκης: Το 3ο μνημόνιο είναι σχεδιασμένο να αποτύχει και να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ

Ήρωας ή τυχοδιώκτης; Εμπνευσμένος ρομαντικός ή καιροσκόπος; Οραματιστής ενός καλύτερου και δικαιότερου κόσμου ή ένας νάρκισσος θεωρητικός που σκανδαλίζει; 

Όποιες και να είναι οι απαντήσεις, δεν υπάρχει αμφιβολία πως η πιο ενδιαφέρουσα υπουργική θητεία μεταπολιτευτικά είχε πρωταγωνιστή τον Γιάνη Βαρουφάκη. 

Κάποιοι τον λάτρεψαν, άλλοι τον μίσησαν. Κανείς πάντως δεν τον βρήκε αδιάφορο.