MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Η ΕΛΛΑΔΑ «ΣΒΗΝΕΙ» – Η ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ

Ολοένα και χειρότερη γίνεται η κατάσταση με την υπογεννητικότητα στην πατρίδα μας. Αν, ως Ελληνες, δεν λάβουμε σοβαρά μέτρα, τότε με μαθηματική ακρίβεια σε λίγα μόλις χρόνια, θα αποτελούμε μειονότητα στην ίδια μας την χώρα. 

Τα στατιστικά στοιχεία και οι προοπτικές μελέτες για την εξέλιξη του πληθυσμού της Ελλάδας είναι δυσοίωνα. Σύμφωνα με την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων (1η Οκτωβρίου), ο πληθυσμός της χώρας μειώνεται σε απόλυτους αριθμούς ετησίως συνεχώς από το 2011, οπότε και για πρώτη φορά ο αριθμός των γεννήσεων υπολείπεται του αριθμού των θανάτων και της μετανάστευσης Ελλήνων στο εξωτερικό. 

Αυτούς εξυπηρετεί πραγματικά το ΔΝΤ - Email ντοκουμέντο!

Μνημόνια κατα παραγγελία των πολυεθνικών! Μεγάλες εταιρίες και πολυεθνικές δίνουν «ραβασάκια» στο ΔΝΤ για το τι ακριβώς θέλουν να αλλάξει στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους! 

Άκρως αποκαλυπτικό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, το οποίο επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τον τρόπο με τον οποίον «καταρτίζονται» οι αιτιάσεις των δανειστών και εν προκειμένω του ΔΝΤ.

Δοτή επιτροπή, προσκυνημένη κυβέρνηση για τον πλήρη εξευτελισμό του Συντάγματος και της χώρας!

Κατακλύζεται από φανατικούς μνημονιακούς η δοτή επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος!

Μόνο ως κακόγουστο ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί η πρόθεση του Αλ. Τσίπρα να αναθεωρήσει το Σύνταγμα. Και είναι κακόγουστη αυτή η πρόθεση διότι ακούγεται από μια κυβέρνηση η οποία έχει ήδη μετατρέψει το Σύνταγμα κυριολεκτικά σε κουρελόχαρτο.

Φυσικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν είναι η μόνη ούτε η πρώτη που έχει ξεκινήσει τις κατάφωρες αντισυνταγματικές πρακτικές. 

Όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις από το 2010 έχουν ακολουθήσει το δρόμο της παραβίασης και ωμής καταπάτησης του Συντάγματος, πρώτα και κύρια με την υιοθέτηση αλλεπάλληλων δανειακών συμβάσεων και μνημονίων που καταστρατηγούν ευθέως το Σύνταγμα, αφού τέτοιου είδους 

Δε γίνεται άνθρωποι που δεν πιστεύουν σε πατρίδες να σώσουν μια πατρίδα, ούτε να λύσουν τα προβλήματα αυτοί που τα δημιούργησαν

Εconomist 

Μια πόλη έχει πολλά τείχη και πολλές πύλες και ο εχθρός προσπαθεί να εισέλθει από όλες τις πλευρές. Μπορεί το οικονομικό να είναι το κύριο μέτωπο της μάχης, υπάρχουν όμως και άλλα μέτωπα όπως της παιδείας, της δικαιοσύνης, της θρησκείας, το δημογραφικό, της εθνικής και δημόσιας ασφάλειας κ.λπ. στα οποία ο εχθρός προσπαθεί να επικρατήσει πλήρως. 

Ο πρώην υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α., Χένρυ Κίσσινγκερ, μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1973 δήλωσε τα εξής: “ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη μέση Ανατολή σ’ όλη αυτή την νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των Η.Π.Α..” 

Μόσχα: «Ελλάδα και Ρωσία…συμμαχία»! – Κρίσιμες συζητήσεις λίγο πριν την μεγάλη έκρηξη….

«Eλλάδα και Ρωσία συμμαχία σε όλα τα διεθνή προβλήματα. Οι ελληνικές θέσεις σε όλα τα διεθνή ζητήματα «συμπίπτουν» απόλυτα με τις ρωσικές» ανακοίνωσε πριν από λίγο το Κρεμλίνο στο φως των δραματικών εξελίξεων στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ. Στις προπαρασκευαστικές συνομιλίες λίγο πριν την έλευση του Υπουργού Εξωτερικών, Σ.Λαβρόφ, στη χώρα μας συζητήθηκαν όλα τα θέματα με την Ελλάδα και συγκεκριμένα, συριακό, ουκρανικό, σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ. 

Η Μόσχα ήθελε να μετρήσει τις πρώτες αντιδράσεις της Αθήνας τη στιγμή που όπως αποκαλύψαμε ο πρέσβης των ΗΠΑ με τον αρχηγό των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη επιθεωρούσαν την νατοϊκή βάση της Σούδας. 

Ξυπνήστε επιτέλους!

Οι φορολογικοί και λοιποί διωγμοί που υφίστανται ήδη οι Έλληνες θα ενταθούν στο μέλλον – αφού έχουν καταδικασθεί να πληρώσουν για τα χρέη της χώρας τους, παρά το ότι ένα μεγάλο μέρος τους δεν οφείλεται καθόλου στην ίδια, αλλά στην πολιτική που της επιβλήθηκε μετά το 2010 από την Τρόικα

«Όταν οι Γερμανοί θέλουν να επιβληθούν σε ένα σκυλί τους, «εκπαιδεύοντας» το για να τους υπακούει, του δίνουν μεταξύ άλλων πολύ λίγη τροφή, τιμωρώντας το για τυχόν ανυπακοή του – είτε πραγματική, είτε ενδεχόμενη (προληπτικά). Το διατηρούν λοιπόν συνεχώς πεινασμένο, έως ότου υποταχθεί εντελώς – δείχνοντας του βέβαια πως υπάρχει τροφή, άρα ελπίδα και προοπτική να πάψει κάποτε να πεινάει, αλλά χωρίς να του επιτρέπουν να την αγγίζει μόνο του. 

Ο μύθος του γερμανικού θαύματος

Με κριτήριο την ιστορία της ίδιας της Γερμανίας, η διαγραφή χρέους είναι απολύτως απαραίτητη για την Ελλάδα, αφού διαφορετικά αποκλείεται να ξεφύγει από την κρίση – επίσης η πληρωμή των πολεμικών επανορθώσεων, ακριβώς επειδή η χώρα μας βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, οπότε είναι λογικό να το ζητάμε τώρα.

«Το 2011 ανατράπηκε η τότε κυβέρνηση, όταν προσπάθησε να διορθώσει ένα από τα χιλιάδες τρομακτικά σφάλματα της – έχοντας την πρόθεση να διεξάγει δημοψήφισμα για την πύρρεια χρεοκοπία μας, για το PSI. Το αποτέλεσμα ήταν η κατάρρευση των τραπεζών και η πτώχευση των ασφαλιστικών και λοιπών οργανισμών του δημοσίου.