MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Συνταξιούχοι: Πρώτα τους «ψεκάσανε» και τους δείρανε και μετά τους ζητήσαν συγγνώμη!

«ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΦΘΕΙ ΞΑΝΑ» ΕΙΠΕ Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ Ν.ΤΟΣΚΑ 

Aφού πρώτα η κυβέρνηση «ψέκασε» και έδειρε τους συνταξιούχους (τους απόμαχους της ζωής) μετά τους ζητάει και συγγνώμη. 

Τη δυσφορία του εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απ' ευθείας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα για τη ρίψη χημικών στους εκατοντάδες συνταξιούχους που διαδήλωναν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. 

Ευρώπη Α.Ε.

- By John.k

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια ακόμα απάτη των τραπεζιτών. Ίσως η τελευταία τους απεγνωσμένη μεγάλη απάτη, που προσπάθησαν να κάνουν. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δομή τράπεζας, για αυτό και δεν υπάρχει ουσιαστικά και θεσμικά εκλεγμένη δημοκρατική ηγεσία , αλλά αντ' αυτού έχει μια τεράστια γραφειοκρατική δομή, με αρκετούς προέδρους (Πχ. Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωκοινοβουλίου κλπ). Για αυτό και δεν υπάρχει κεντρική ευθύνη για τις αποφάσεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Είναι μια ΑΕ, μια Ανώνυμος Εταιρία.... μια τράπεζα. Απρόσωπη, στυγνή και γκρίζα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στην πραγματικότητα , τα λόμπι και οι τραπεζίτες , που διαχειρίζονται τους πολιτικούς των χωρών, και κατ' επέκταση τους λαούς, μιας και ελέγχουν την οικονομία τους. 

Η κρίση ως εργαλείο

Με τη βοήθεια του συστήματος του χρέους, του χρηματοπιστωτικού κραχ του 2008, καθώς επίσης της κυλιόμενης χρεοκοπίας, στην οποία καταδικάσθηκε το ελληνικό πειραματόζωο, διενεργείται η μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδημάτων στην παγκόσμια ιστορία – ενώ δρομολογείται η μετάβαση από τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, στο μονοπωλιακό καπιταλισμό των ελίτ.

«Ακούγοντας για τις κατηγορίες που απεύθυνε ο επικεφαλής της Deutsche Bank προς τους κερδοσκόπους, οι οποίοι επιτίθενται στην τράπεζα που διευθύνει, δεν ήξερα εάν έπρεπε να κλάψω ή να γελάσω – επειδή εκείνη η τράπεζα, η οποία έχει κάνει την κερδοσκοπία βασικό της επιχειρηματικό μοντέλο, δηλώνει θύμα των κερδοσκόπων!» (S. Gabriel, υπουργός οικονομίας της Γερμανίας).

Επικίνδυνα τραπεζικά παιχνίδια

«Ούτε οι ακραίοι ισλαμιστές, ούτε η Ρωσία ή η Κίνα είναι αυτοί που οδηγούν σήμερα τον πλανήτη στο γκρεμό, αλλά οι εγκληματικές μέθοδοι της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας. Το γεγονός ότι, τόσο η χρηματοπιστωτική βιομηχανία, όσο και η εξαρτημένη από αυτήν Πολιτική, παίρνουν τέτοια ρίσκα στο πόκερ γύρω από τη Deutsche Bank, τεκμηριώνει πως ούτε καν ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου δεν πρόκειται να εμποδίσει την ακόρεστη απληστία τους για δύναμη και πλούτο» (WS online).

Το μνημόνιο εξολόθρευσε μία πόλη 90.000 κατοίκων - Στοιχεία σοκ της ΕΛΣΤΑΤ για γεννήσεις και θανάτους

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΒΗΝΕΙ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Η Ελλάδα χρόνο με το χρόνο σβήνει. Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ) δείχνουν δραματική μείωση των γεννήσεων στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και την ίδια στιγμή αύξηση των θανάτων. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε χώρα γερόντων και σιγά σιγά αρχίζουν και μειώνονται και αυτοί όσο μειώνονται οι συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές.

ΝΤΟΜΙΝΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΩΝ ΦΕΡΝΕΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK : Στο κόκκινο 28 τράπεζες – Ποιες κινδυνεύουν στην Ελλάδα

Ένα καταστροφικό τσουνάμι που αρχικά θα συμπαρασύρει 28 συστημικές τράπεζες ανά τον κόσμο και στη συνέχεια θα προκαλέσει τεκτονικό σεισμό –μεγαλύτερο αυτού της Lehman Brothers– στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και την παγκοσμιοποιημένη οικονομία, θα σημάνει η υλοποίηση του τρομώδους σεναρίου κατάρρευσης της Deutsche Bank. 

Προσοχή, μην χάσετε (και) την Ελλάδα… Που στοχεύει ο Ερντογάν, ποιός ο ρόλος της Αμερικής;

Του Δημήτρη Γ. Απόκη* 

Το γεγονός ότι η Τουρκία δεν σταματά τις προκλήσεις, οι οποίες ξεκίνησαν με τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για υποτιθέμενες αδικίες στη Συνθήκη της Λωζάνης και συνεχίστηκαν με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ και την αμφισβήτηση της Ελληνικής κυριαρχίας 16 νησιών στο Αιγαίο, θα πρέπει να μας προβληματίσει διότι ούτε ο χρόνος ούτε η ρητορική είναι τυχαία. Και δεν θα πρέπει να προβληματίσει μόνο εμάς στην Ελλάδα, αλλά και τους συμμάχους μας! 

Ζ.Γκάμπριελ κατά Deutsche Bank: «Μετέτρεψε την κερδοσκοπία σε επιχειρηματικό της μοντέλο και καταγγέλλει κερδοσκοπία - Να γελάσω ή να κλάψω»

ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ 

Σφοδρά πυρά κατά της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank εξαπέλυσε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ όταν η τράπεζα κατηγόρησε τους κερδοσκόπους για την κατάρρευση της μετοχής της την περασμένη εβδομάδα. Αυτό που τόνισε ο κ. Γκάμπριελ ήταν πώς όταν η ίδια η τράπεζα έθεσε στο επίκεντρο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας την κερδοσκοπία δεν μπορεί να μιλάει για "πόλεμο κερδοσκόπων".