MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Μισθός 220 χιλιάδες ευρώ το χρόνο για τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΧΣ

Στα επίπεδα που ίσχυαν πριν τις μειώσεις που επήλθαν από τον Γ. Βαρουφάκη ως υπουργό Oικονομικών επανέρχονται οι αποδοχές των εκτελεστικών μελών του ΤΧΣ, ενώ αντίθετα «ψαλιδίζονται» οι αμοιβές των μελών του Γενικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Επιλογής που δημοσιεύθηκε... 

σε ΦΕΚ, το εύρος των προτεινόμενων αμοιβών του διευθύνοντος συμβούλου οριοθετείται μεταξύ 180.000 και 220.000 ευρώ ετησίως. 

Αντίστοιχα οι προτεινόμενες αμοιβές για τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο οριοθετούνται στα 150.000 - 195.000 ευρώ, ενώ του τρίτου εκτελεστικού μέλους στα 120.000 - 160.000 ευρώ. 

ΕΛΣΤΑΤ: Ύφεση 0,7% στην ελληνική οικονομία κατά το β΄ τρίμηνο

Καταλύτης εξελίξεων τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ και αφορούν το ΑΕΠ κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου, το οποίο όπως αναμενόταν, συρρικνώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το ελληνικό ΑΕΠ στη διάρκεια του β’ τριμήνου συρρικνώθηκε κατά 0,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ σε σχέση με το α’ τρίμηνο φέτος ενισχύθηκε κατά 0,3%. 

Το μεγάλο κόλπο με τον ΕΝΦΙΑ: Πώς φουσκώνουν τα εκκαθαριστικά και πληρώνουμε περισσότερα

ΚΑΠΕΛΟ ΑΠΟ 33% ΕΩΣ ΚΑΙ 67% ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ 

Εκατομμύρια φορολογούμενοι χρεώθηκαν το 2014 και το 2015 με ΕΝΦΙΑ σημαντικά υψηλότερο από αυτόν που πραγματικά όφειλαν, εξαιτίας παράνομων μεθοδεύσεων του υπουργείου Οικονομικών με τις αντικειμενικές αξίες και τους «συντελεστές παλαιότητας». 

Η Ευρωζώνη στα Πρόθυρα του Οικονομικού ΧΑΟΥΣ!! Η Χώρα που «ΚΑΙΕΙ» την Ένωση!!!

Εμπειρογνώμονας προειδοποιεί: Στα πρόθυρα της κατάρρευσης η Ευρωζώνη. Η Γερμανία βυθίζει την Ένωση σε Οικονομικό Χάος… 

Η οικονομία της Γερμανίας και κατ επέκταση ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να.. συγκλονιστεί μετά το ιστορικό Brexit. 

Το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών πιστεύει ότι το σοκ του Ιουνίου μπορεί να γίνει αισθητό στο Βερολίνο και σε όλη την Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. 

Τεράστιο θέμα για τη Δύση η ΑΘΩΩΣΗ Μιλόσεβιτς από τη Χάγη…

Με μια απόφαση-σταθμό που προκαλεί τεράστια αίσθηση, κυρίως στο σκέλος που αφορά στην αδιαφορία που επιδεικνύεται διεθνώς από φανατικούς κατά τα άλλα υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) στη Χάγη, αποφάνθηκε ότι ο εκλιπών πρόεδρος της Σερβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, δεν ήταν υπεύθυνος για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του βοσνιακού πολέμου 1992-1995, όπως αναφέρει σε εκτεταμένη αναφορά ο σερβικός ιστοχώρος «http://inserbia.info/», σε ένα δημοσίευμα που οι αναφορές είναι το λιγότερο συγκλονιστικές.

Δημήτρης Καζάκης: Ομολογούν τη συνωμοσία για να σπρώξουν τον κόσμο στην πολιτική αποχή

Μην τολμήσει κανείς και αμφισβητήσει τις προθέσεις και τους σκοπούς των μεγάλων δανειστών και εταίρων μας, γιατί αμέσως θα τον κατηγορήσουν για συνωμοσιολογία. 

Σε μια εποχή που ακόμη και στα πανεπιστήμια σε μαθαίνουν ότι το μόνο που οφείλει να σε ενδιαφέρει είναι η ερμηνεία και η εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής, οποιαδήποτε προσπάθεια να διακρίνεις ασυμφιλίωτα συμφέροντα πίσω από τις εξελίξεις σε κατατάσσει αμέσως στην κατηγορία των conspiracy theorists, δηλαδή των θεωρητικών της συνομωσίας.

Οικονομική ανυπακοή και αδυναμία για διακοπές: Τα “μαζικά κινήματα” του φετινού καλοκαιριού

Του Δημήτρη Τρικεριώτη

Τους καλοκαιρινούς μήνες του 2014, στους ελέγχους του ΣΔΟΕ, η παράβαση της φοροδιαφυγής έφτανε το 14 τοις εκατό. Το 2015 ανέβηκε στο 19 τοις εκατό και το φετινό καλοκαίρι δείχνει ότι μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει το 30 τοις εκατό!

Μια τέτοια κάθετη αύξηση της παραβατικότητας απέναντι στη φορολογική νομιμότητα του τρίτου μνημονίου κατ΄αρχήν μοιάζει σαν μια μορφή ατομικής αντίδρασης αυτοσυντήρησης του επαγγελματία και του επιχειρηματία στην εξοντωτική οικονομική πίεση (υπερφορολόγηση, χρέη, ελάττωση κατανάλωσης).

Πέντε άνθρωποι που στράφηκαν κατά της Χ.Κλίντον πέθαναν μυστηριωδώς - Θεωρίες συνωμοσίας ή... είναι πολλά τα λεφτά;

ΔΥΟ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΕΝΩ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ FBI 

Πέντε άνθρωποι, οι οποίοι θα προέβαιναν σε ένορκες καταθέσεις παρουσιάζοντας αποκαλυπτικά στοιχεία σε βάρος της υποψήφιας Προέδρου των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον ή που μίλησαν στα ΜΜΕ εναντίον της, σκοτώθηκαν μυστηριωδώς ή αυτοκτόνησαν υπό πολύ περίεργες συνθήκες τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Το γεγονός αυτό κάνει πολλούς να αναρωτιούνται, είναι τυχαίο;