MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Το Πουέρτο Ρίκο της Ευρωζώνης

Η σύγκριση της Ελλάδας με το νησί της Καραϊβικής, το οποίο συμμετέχει επίσης σε μία νομισματική ζώνη με το καθεστώς του προτεκτοράτου, τεκμηριώνει πως τα προβλήματα τους είναι κοινά – με μοναδική διαφορά το ότι, οι γύπες των αγορών στην περίπτωση της πατρίδας μας δεν είναι τα κερδοσκοπικά κεφάλαια, αλλά τα ισχυρά κράτη της ΕΕ.

«Μπορεί να κατηγορεί κανείς δίκαια τη σημερινή κυβέρνηση ή/και τις προηγούμενες για το κατάντημα της πατρίδας μας, ελπίζοντας πως κάποια επόμενη θα είναι καλύτερη, αλλά κάνει μεγάλο λάθος – αφού η Ελλάδα μετά την προδοσία του 2009 ήταν, είναι και θα είναι έρμαιο των δανειστών της, οι οποίοι επιβάλλουν και θα επιβάλλουν τη θέληση τους δικτατορικά σε όλες τις μελλοντικές κυβερνήσεις, όσο οι Πολίτες δεν αντιδρούν συλλογικά«.

«Βουτιά» - σοκ στον τζίρο του λιανικού εμπορίου: Κανείς πλέον δεν αγοράζει.

Εξαιρετικά ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την αγορά καθώς οι Ελληνες όλο και περισσότερο αποφεύγουν να καταναλώσουν. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, μεγάλη ήταν η πτώση στον τζίρο του λιανεμπορίου τον Μάιο του 2016, καθώς υποχώρησε κατά 8% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2015.

Από τα διαχρονικά, μάλιστα, στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) προκύπτει ότι ο φετινός Μάιος ήταν ο χειρότερος τουλάχιστον από το 2010, οπότε αναθεωρήθηκαν για τελευταία φορά οι σχετικοί δείκτες.

Γ. Καπόπουλος: Οι αποκαλύψεις του ΔΝΤ και η Γεωπολιτική Ρευστότητα

Η παραδοχή του ΔΝΤ για την παράκαμψη του καταστατικού του αναφορικά με ην Ελλάδα, επισημοποιεί με απόλυτο τρόπο ότι το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, έχει μπει πλέον στην ατζέντα των συζητήσεων. Αυτό είπε στον 9.84 ο αρθρογράφος στο «Έθνος» και αναλυτής διεθνών γεγονότων Γιώργος Καπόπουλος.

157.000 Έλληνες έχασαν τα σπίτια τους λόγω κρίσης & ΕΝΦΙΑ!

Η δραματική κατάσταση της Ελληνικής κοινωνίας όπως εξελίχθηκε από την αρχή της κρίσης αποτυπώνεται στα στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι 157.000 σπίτια «χάθηκαν» λόγω χρεών!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», τα ακίνητα αυτά πουλήθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους για την αντιμετώπιση φορολογικών και δανειακών υποχρεώσεων των ιδιοκτητών τους, με σημαντική είναι και η υποχώρηση της ιδιοκατοίκησης.