MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Νοημοσύνη και νευρωνικά δίκτυα"

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 

"Νοημοσύνη και νευρωνικά δίκτυα". 

Takadum, Αγίου Μηνά 1, Θεσσαλονίκη. 

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016


ΚΑΖΑΚΗΣ : Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο νομιμοποιεί το «κούρεμα».

Το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ), αποφάσισε στις 19 Ιουλίου ότι η Σλοβενία ενήργησε στο πλαίσιο της νομοθεσίας της ΕΕ όταν επέβαλε ένα κούρεμα περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ για τους πιστωτές του ιδιωτικού τομέα ως μέρος του πακέτου διάσωσης των τραπεζών της το 2013. 

Ο SSM κρατάει σε ομηρία το ελληνικό banking – Να απαντήσει για τα 305 εκατ της Πειραιώς και τα 69 εκατ της Attica bank

Ο SSM είναι θεσμικό όργανο αλλά δεν μπορεί να «κρύβεται» πίσω από αναφορές ότι κατά πάγια τακτική «δεν κοινοποιεί στοιχεία που αφορούν τον εσωτερικό έλεγχο μιας τράπεζας 

Ο SSM ο μόνιμος εποπτικός μηχανισμός των τραπεζών, μέχρι τώρα κατά την διαρκή αξιολόγηση των τραπεζών έχει αντιμετωπίσει το ελληνικό banking με την δέουσα προσοχή, όμως εσχάτως και για τις περιπτώσεις των αυξήσεων κεφαλαίου δύο τραπεζών, έχει αποφύγει να ξεκαθαρίσει την θέση του. 

Ο SSM στο ζήτημα της αύξησης κεφαλαίου των 305 εκατ της τράπεζας Πειραιώς και των 69 εκατ της Attica bank δεν έχει συμπεριφερθεί θεσμικά. 

Η Ε.Ε στήνει εκ νέου παιχνίδι με τις τράπεζες

Τρύφων Λιώτας

Ανησυχητικά τα νέα από την Ευρώπη. Πορτογαλία και Ιταλία βρίσκονται στα πρόθυρα νέας διάσωσης των κρατικοποιημένων τραπεζών τους. Η Γερμανία έβγαλε ομόλογα με αρνητική απόδοση. Ενώ στην Ολλανδία αρχίζουν να μαγειρεύουν πριν πεινάσουν στην Ελλάδα το πάρτι καλά κρατεί. 

Μια «αναπάντεχη» ανάγκη για διάσωση 

Στην Πορτογαλία η «Νέα Τράπεζα» (Novo Banco) ήταν η «καλή» τράπεζα που προέκυψε από την εκκαθάριση της "Τράπεζας του Αγίου Πνεύματος" (Banco Espirito Santo)-τράπεζα όνομα και πράγμα- όταν αυτή διασώθηκε. 

Στην γιορτή της Δημοκρατίας η εορτάζουσα απουσίαζε..

Κατά μία εκδοχή είχε πάει να κυνηγήσει πόκεμον στο Σύνταγμα.

Κατά μία άλλη, αυτοί που είχαν μαζευτεί στο Σύνταγμα δεν κυνηγούσαν πόκεμον αλλά την Δημοκρατία, εκεί που θεάθηκε για τελευταία φορά πριν 6-7 χρόνια.

Άλλοι πάλι λένε πως
έφυγε γκασταρμπάϊτερ στην Ευρώπη ψάχνοντας να βρεί δουλειά,
..αλλά δημοκρατίες δεν χρειάζονται και δεν χωρούν πιά στην "Ένωση", οπότε μάλλον θα την έκανε για την χώρα του Κιμ.

Το πιό σωστό μάλλον όμως, είναι πως πέθανε.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην ΕΡΤ3 - Μακεδονίας

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην ΕΡΤ3 - Μακεδονίας με τη Λ. Κεσίδου, 22/07/2016 


Με θέμα : ΑΟΖ, Ορυκτός Πλούτος,
Γεωπολιτική, Γεωστρατηγική

Antlantic Council: Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να ξεσπάσει σε μια νύχτα!

Νέα έκθεση ειδικών στα στρατιωτικά θέματα τονίζει ότι ο Γ΄Παγκόσμιος θα ξεσπάσει μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ καθώς συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους στη Βαλτική.

Οι ανησυχητικές προειδοποιήσεις έρχονται από το Antlantic Council, ένα think tank του πρώην ειδικού συμβούλου του Υπουργού Εξωτερικών της Πολωνίας , Maciej Olex-Szczytowski και του Βρετανού Στρατηγού Richard Shirreff.

Το Σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότοφ του Ερντογάν: Ξαφνικά ανακάλυψαν ότι είναι φασίστας

Τα τελευταία μέτρα που ελήφθησαν από την εξουσία στην Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος «αντιβαίνουν» στο κράτος δικαίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ. 

Άκουσε ο σουλτάνος τη δήλωση και σεκλετισμένος αποσύρθηκε στα ιδιαίτερά του δια να κλαύσει πικρώς, ως άλλος Πέτρος και να αναλογιστεί τι κακό έκανε.

Προφανώς, για τον Γερμανό εκπρόσωπο, τα μέτρα που ελάμβανε ο Ερντογάν πριν το πραξικόπημα δεν παραβίαζαν το κράτος δικαίου. Οι δολοφονίες Κούρδων, οι συλλήψεις δημοσιογράφων και ακαδημαϊκών, το κλείσιμο ΜΜΕ, η «περιφρούρηση» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν μέτρα προστασίας της Δημοκρατίας. 

Τα θανάσιμα για τη δημοκρατία μεταπολιτευτικά αμαρτήματα

( Σ.Σ. : Καί όλα αυτά είναι μόνο... ένα μέρος από ότι κατόρθωσε να έρθει στην επιφάνια, κουτσά - στραβά ... )

Των Ελένης Μπέλλου και Φώτη Τάκου 

Παρόλο που η περίοδος της Μεταπολίτευσης σηματοδοτεί και θεμελιώνει την πολυπόθητη μετάβαση στη δημοκρατία, μετά από επτά χρόνια που η Ελλάδα μπήκε στο «γύψο» των συνταγματαρχών, αποτελεί παράλληλα και την ιστορική περίοδο που έχει λοιδορηθεί ίσως όσο καμία άλλη από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, ως συνώνυμη της διαφθοράς και της αυτοκαταστροφικής πορείας της Ελλάδας.

Όμως, το φαινόμενο της διαπλοκής του πολιτικού και οικονομικού βίου, δεν είναι φαινόμενο των τελευταίων σαράντα δύο μόνο χρόνων, αλλά δομική παθογένεια της σύστασης και λειτουργίας του ελληνικού κράτους. Αυτό που ίσως διαφοροποιείται κατά την Μεταπολίτευση και μπορεί να καταλογιστεί στα επιτεύγματα της μέσα από τη σωρεία λαθών της, είναι η μεγαλύτερη πρόσβαση στο τι σκανδαλώδες συμβαίνει, πίσω από τις κλειστές πόρτες των οβάλ γραφείων. 

Τα παραμύθια της φοροδιαφυγής και η... αφαίμαξη των συνεπών

Διαβάζουμε ότι θα ελεγχθούν επιτέλους όλοι οι φορολογικοί παράδεισοι και θα πιαστούν όσοι φοροδιαφεύγουν. Μέχρι τότε όμως, θα αντιμετωπιζόμαστε όλοι σαν κλέφτες, θα καλούμαστε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες και θα υπερφορολογούμαστε!


Ιστορικά, εμείς οι ίδιοι κάθε φορά καταστρέφαμε τη χώρα μας, κάθε φορά που πήγαινε η Ελλάδα να ορθοποδήσει, της δινόταν το τελικό χτύπημα από μέσα!

Δεν φταίει καμία άλλη χώρα παρά μόνο εμείς οι ίδιοι για τη δεινή θέση στην οποία βρισκόμαστε.

Δεν πρόκειται να έρθει η ανάπτυξη, γιατί δεν κάνουμε τίποτα για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Θέλουν τον νόμιμο αφανισμό μας...

Πολύ σκόνη σηκώθηκε, τελευταία, για την ανάγκη αναθεώρησης του συντάγματος!


Ακόμα και στη χτεσινή φιέστα για τον εορτασμό της "δημοκρατίας", στο προεδρικό μέγαρο, βρήκαν την ευκαιρία να μας υπενθυμίσουν την ανάγκη αυτή!