MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Ζβεν-Κρίστιαν Κίντλερ: Ο Σόιμπλε μπλοκάρει τις αναγκαίες ελαφρύνσεις για το ελληνικό χρέος.

«Ουσιαστικές ελαφρύνσεις του χρέους θα γίνουν από το 2018. Είναι πολύ αργά και πολύ αόριστη η υπόσχεση ότι θα δοθεί στην Ελλάδα αυτό που κυρίως χρειάζεται, δηλαδή σταθερότητα», είπε ο Ζβεν-Κρίστιαν Κίντλερ, επικεφαλής της Επιτροπής Προϋπολογισμού του κόμματος των Πρασίνων στη γερμανική Βουλή, σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Κατά συνέπεια αυτό θα οδηγήσει σε περισσότερη φτώχια και ανεργία στη Ελλάδα, προσέθεσε. 

«Αδειάζει» η Ελλάδα από νέους επιστήμονες.

Της Χαράς Καλημέρη

Μαζική φυγή Ελλήνων, κυρίως νέων, απογυμνώνει την Ελλάδα από λαμπρά μυαλά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην έξοδο από την κρίση. Είναι ενδεικτικό ότι το 71% των Ελλήνων που μεταναστεύει στο εξωτερικό προς αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης είναι ηλικίας έως 35 ετών, με υψηλή εξειδίκευση αφού είναι κάτοχος μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου σπουδών, ενώ δεν έχει οικογενειακές υποχρεώσεις.

Ο κυριότερος λόγος που οδήγησε τους νέους για εργασία στο εξωτερικό είναι η μειωμένη αξιοκρατία και η διαφθορά στην Ελλάδα, ενώ πίσω στη χώρα μας θα γύριζαν ελάχιστοι -μόλις το 3% εκφράζει τέτοια επιθυμία- κυρίως, για το κλίμα και τον τρόπο ζωής.