MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Η επιχείρηση «λεηλασία της Ελλάδας» ολοκληρώνεται

του system failure 

Οι δανειστές φαίνεται ότι πετυχαίνουν έναν από τους βασικούς στόχους του Ελληνικού πειράματος, που είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, με την υπογραφή του τελευταίου νομοσχεδίου. Έτσι, τα όνειρα της Μέρκελ για την επέκταση της «Treuhand» στην περιφέρεια της ευρωζώνης (μετά την πρώην Αν. Γερμανία, τις χώρες της Βαλτικής και τις περισσότερες χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ), γίνονται πραγματικότητα. 

Aιώνιοι σκλάβοι σε διαρκή Μνημόνια οι Ελληνες φορολοφούμενοι

ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΧΩΡΑ-ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Η κυβέρνηση έλαβε ακατάληπτες υποσχέσεις για το χρέος
Αιώνιοι σκλάβοι σε διαρκή Μνημόνια ώστε να εξασφαλίζουμε την κάθε υποδόση. Συμφωνία-λαιμητόμος που προσγειώνει ανώμαλα τους κυβερνώντες ενώ οι πολίτες έντρομοι συνειδητοποιούν ότι θα πεθάνουν φορολογούμενοι εάν δεν εγκαταλείψουν τη χώρα. Ηδη μετά το Eurogroup το πρώτο που σκέφτεται ο κάθε μικρομεσαίος επιχειρηματίας και ελεύθερος επιχειρηματίας είναι σε ποια χώρα να βρει καταφύγιο.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ξεκαθάρισε μετά το πέρας του Eurogroup ότι πρέπει να γίνουν ακόμα αρκετά.

Το θέατρο του παραλόγου

Εάν δεν αντιδράσουμε συλλογικά, τότε θα χάσουμε τα σπίτια μας, θα χάσουμε τις καταθέσεις μας, θα χάσουμε το ευρώ, θα χρεοκοπήσουμε και τελικά θα καταλήξουμε σκλάβοι χρέους των ξένων στο διηνεκές – στην ίδια μας την πατρίδα!

«Μυστικά μεταξύ τους, τα υψηλόβαθμα στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης παραδέχονται φυσικά ότι, η Ελλάδα χρειάζεται μία διαγραφή του χρέους της. Είναι αυτονόητο, αφού προφανώς δεν είναι τυφλοί.

Έχουν όμως παγιδευτεί στο ψέμα, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι φερέγγυα, άρα ικανή να πληρώνει τις υποχρεώσεις της – κάτι που έχουν ξανά και ξανά «σερβίρει» στους δικούς τους απλούς γερμανούς βουλευτές. Χωρίς αυτό το ψέμα, η Ελλάδα δεν θα ήταν πλέον μέλος της Ευρωζώνης. Το συγκεκριμένο ψέμα όμως, δεν μπορεί να διατηρηθεί αιώνια» (πηγή: Financial Times σε ελεύθερη μετάφραση / Το ΔΝΤ και η μπλόφα του Βερολίνου για την Ελλάδα).

Βρυξέλλες: Άγριες συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές - Τραυματίες, δακρυγόνα και συλλήψεις

Τα Βελγικά ΜΑΤ χρησιμοποίησαν κανόνια νερού για να διαλύσουν μία μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο των Βρυξελλών στην οποία συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στα μέτρα λιτότητας. Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί και αρκετοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν. Ο βασικός... 

διοικητής της αστυνομίας των Βρυξελλών, Pierre Vandersmissen, ήταν μεταξύ των τραυματιών μαζί με έναν άλλο αστυνομικό, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το αστυνομικό τμήμα της Βελγικής πρωτεύουσας. 

Ο Στουρνάρας, ο Τσακαλώτος και η Οξφόρδη...

Γιάννης Στουρνάρας και Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργοί οικονομικών στα χρόνια των μνημονίων, τα αγαπημένα παιδιά του Β. Σόιμπλε και οι καλύτεροι μαθητές της σκληρής λιτότητας της θείας Αγκελικούλας, υπήρξαν συμφοιτητές στην Οξφόρδη!

Το 1979, όταν ο νεαρός τότε Γιάννης Στουρνάρας αποφοίτησε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αποφάσισε να συνεχίσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο φημισμένο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Μπήκε γρήγορα στο κλίμα και δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος προσαρμογής στο ιδιαίτερα απαιτητικό εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Φόροι και «χαράτσια» στέλνουν στο θάνατο τους χαμηλόμισθους

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ - ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗ «ΦΟΡΟ-ΛΑΙΛΑΠΑ» ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ 

Τη στιγμή που κυβερνητικά στελέχη, όπως ο δήθεν «κοινωνικά ευαίσθητος» Πάνος Καμμένος, έχουν το θράσος να κλαψουρίζουν όψιμα μπροστά στις κάμερες, χαρακτηρίζοντας «εγκληματική» της αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, αρχίζει να ξεδιαλύνεται σιγά σιγά ποιος θα πληρώσει, για πολλοστή φορά, το «μάρμαρο» των δυσβάσταχτων μέτρων που ψήφισε η Βουλή. 

Οι μεροκαματιάρηδες, οι χαμηλόμισθοι των 400-800 ευρώ ξαναμπαίνουν στο στόχαστρο της «φορομπηχτικής» κυβερνητικής πολιτικής. 

Οι ελίτ και ο πόλεμος

Επειδή ο παγκόσμιος πλούτος έχει σταματήσει να αυξάνεται, ενώ τελειώνει παράλληλα η αναδιανομή των εισοδημάτων από τα κάτω προς τα επάνω που εντάθηκε μετά το 2008, είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθούν οι πολλαπλές συγκρούσεις

Με τη λέξη «ελίτ», με την οποία χαρακτηρίζονται επί μέρους άτομα, συχνά διεστραμμένα επειδή κυριαρχούνται από μία πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, περιγράφεται σε γενικές γραμμές μία κοινωνική ομάδα, η οποία λαμβάνει τις σημαντικότερες αποφάσεις που καθορίζουν τη μοίρα των ανθρώπων σε κάθε εποχή. Πρόκειται κυρίως για μέλη της πολιτικής και της οικονομικής εξουσίας ενώ, όπως πολύ σωστά λέγεται, η ιστορία γράφεται από τις ελίτ. 

ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ. οver…

Οι Ευρωπαίοι ζηλεύουν και μισούν εμάς τους Έλληνες γιατί έχουμε ιδιωτικά ακίνητα. Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι, οι πιο πολλοί Έλληνες έχουμε ένα σπίτι, ένα εξοχικό, κάποια οικόπεδα και κάποιο κτήμα. 

Η απάντηση στην απορία αυτή των Ευρωπαίων είναι πολύ απλή. Οι Έλληνες δεν είχαμε πουθενά αλλού να επενδύσουμε. Και όσοι επένδυσαν σε άλλες μορφές επένδυσης, έχασαν τα χρήματά τους.

Η νύχτα της Εσχάτης προδοσίας – Ο γεωπολιτικός Αρμαγεδδόνας ξεκινά

Είναι η νύχτα της ντροπής και της ταπείνωσης… Η νύχτα που η Ελλάδα αποκαθήλωσε την κυριαρχία της, τα σύμβολα και την ταυτότητά της, και μετατράπηκε σε οικόπεδο στα χέρια άλλου ιδιοκτήτη. Η Ελληνική σημαία πλέον δεν είναι σύμβολο κυριαρχίας, αλλά αναμνηστικό φολκλόρ, για να θυμίζει στον πλανήτη και στις επόμενες γενιές, μια χώρα που ουσιαστικά αυτοκαταργήθηκε…

Είναι η βρώμικη νύχτα που οι 153 επίορκοι πέταξαν τη μάσκα… Εγκατέλειψαν και τα τελευταία προσχήματα και…