MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΤΟ BREXIT ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ!

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι το ενδεχόμενο αποχώρησης της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ, σπέρνει τον πανικό στη Γερμανία. 

Η ανησυχία και το άγχος συνεχώς αυξάνονται σε όλες τις κορυφαίες εταιρείες στη Γερμανία, καθώς το ιστορικό δημοψήφισμα πλησιάζει. 

Το μέλλον των γερμανικών εταιρειών θα τεθεί σε αμφισβήτηση, σε περίπτωση που η Βρετανία «απελευθερωθεί από τα δεσμά των Βρυξελλών», αφού σχεδόν 2.500 επιχειρήσεις έχουν υποκαταστήματα σε όλη τη βρετανική επικράτεια.

ΔΝΤ: «Καμμένη γη» η Ελλάδα για τα επόμενα 30 χρόνια

Το σενάριο περί «χαμένης δεκαετίας» μετατρέπεται πλέον σε σενάριο «χαμένων δεκαετιών» – Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας θα είναι μία πολύ αργή και σταδιακή διαδικασία, λένε οι τεχνοκράτες του Ταμείου – Προβλέπουν μείωση του δείκτη ανεργίας απ’ το 25% σήμερα στο 12% ως το 2040! 

Η έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ως το 2060 δυστυχώς βασίζεται σε μία δυσοίωνη παραδοχή που μάλλον έχει περάσει στα “ψιλά” λόγω της υπερπληροφόρησης που υπάρχει αναφορικά με την εν εξελίξει διαπραγμάτευση: η ελληνική οικονομία είναι …«καμμένη γη». 

Σκληρή δήλωση από τον Αλαβάνο: Δεν υπάρχει πιο πουλημένη κυβέρνηση από αυτή.

Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό άσκησε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του Σχεδίου Β, Αλέκος Αλαβάνος σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90.1 Fm. 

«Δεν υπάρχει πιο πουλημένη κυβέρνηση από αυτή. Δεν πούλησε καμία κυβέρνηση τέτοια έκταση και σε τόσο χρονικό βάθος όλη την περιουσία του ελληνικού δημοσίου. Δεν το έχει κάνει, δεν έχει τολμήσει ποτέ να το κάνει, ούτε στο διεθνή έλεγχο, ούτε με τον Δεληγιάννη, τις χειρότερες κυβερνήσεις να πάρουμε» υποστήριξε ο κ. Αλαβάνος.

Ο κ. Aλαβάνος σημείωσε επίσης ότι «με αύτη τη συμφωνία γινόμαστε αποικία» εξηγώντας: 

CFR: Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων- Ο αθέατος κυρίαρχος του πλανήτη!

Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα

Το Council on Foreign Relations ή CFR είναι ένα αμερικάνικο think tank (δεξαμενή σκέψης) που ειδικεύεται στην αμερικάνικη εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς υποθέσεις. Θεωρείται ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικάthink tank παγκοσμίως σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας. Ανάμεσα στα μέλη του περιλαμβάνονται ανώτεροι πολιτικοί, πάνω από μια ντουζίνα υφυπουργών, διευθυντές της CIA, τραπεζίτες,στελέχη οικονομικών οργανισμών,ισχυροί βιομήχανοι, ακαδημαϊκοί, διανοούμενοι,πρυτάνεις πανεπιστημίων,ερευνητές, δικηγόροι, καθηγητές και εξέχουσες προσωπικότητες των μέσων μαζικής ενημέρωσης. 

Έκκληση 5 ευρωβουλευτών σε Μέρκελ και Ολάντ: Χαλαρώστε τη θηλιά στην Ελλάδα

Την «άρση του οικονομικού αποκλεισμού της Ελλάδας» ζητούν πέντε ευρωβουλευτές, που συνυπογράφουν άρθρο στην εφημερίδα Liberation. Πρόκειται για τους Γάλλους σοσιαλιστές, Εμανουέλ Μορέλ και Γκιγιόμ Μπάλας, τον Ισπανό των Πρασίνων, Ερνέστ Ουρτασούν...  τον Γερμανό της Ενωτικής Αριστεράς, Φάμπιο ντε Μάσι και τον Έλληνα, Δημήτρη Παπαδημούλη. 

Με αφορμή τη σημερινή σύγκληση του Eurogroup, οι ευρωβουλευτές καλούν τη Γαλλία και τη Γερμανία να «χαλαρώσουν τη θηλιά» στην Ελλάδα. Κατηγορούν τις χώρες της ευρωζώνης ότι, κατά τη διάρκεια των διάφορων Eurogroup, ανέβαλαν μονίμως, για αργότερα, τις αποφάσεις που θα επέτρεπαν την εξεύρεση βιώσιμης λύσης... με άλλα λόγια «πολλοί πρωταγωνιστές στον "φάκελο Ελλάδα", θέλουν να παίζουν με το χρόνο» τονίζουν οι ευρωβουλευτές. 

Η εθνικοποίηση των κεντρικών τραπεζών

Η κατάργηση της ανεξαρτησίας τους θα έλυνε τα προβλήματα της υπερχρέωσης και του αποπληθωρισμού – χωρίς να χρειαστεί το κούρεμα των καταθέσεων ή ο πόλεμος που προετοιμάζει η ελίτ, έχοντας στόχο τη Ρωσία

Για την Ελλάδα δεν έχει νόημα να γράφει πλέον κανείς, αφού έχει ήδη συμφωνήσει στη μετατροπή της στο 17ο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Γερμανίας, με καθεστώς αποικίας – το οποίο θα εξυγιανθεί με τις ίδιες μεθόδους που χρησιμοποίησε ο κ. Σόιμπλε στην ανατολική πλευρά της, όταν προσαρτήθηκε στη δυτική. 

Οι Έλληνες θα μετατραπούν προφανώς σε χαμηλόμισθους σκλάβους χρέους στο διηνεκές, ενώ είναι καλά να ξεκινήσουν όλοι να μαθαίνουν γερμανικά – πόσο μάλλον αφού η Γερμανία έχει αρχίσει να «αποστασιοποιείται» από τα αγγλικά, όπως διαπιστώνουν όσοι συναλλάσσονται με αρκετές από τις εταιρίες της.