MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Το διαρκές οικονομικό έγκλημα της εγχώριας τραπεζοκρατίας...

Η επικείμενη τροπολογία της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια, τιμωρεί για ακόμη μια φορά τα θύματα των μνημονιακών πολιτικών και χαρίζει νέα δωράκια στους θύτες, δηλαδή τους τραπεζίτες και τα συνεργαζόμενα με αυτούς μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που περιμένουν να αρπάξουν κοψοχρονιά την περιουσία του ελληνικού λαού.

Ο ελληνικός λαός που στήριξε τις τράπεζες με πάνω απο 250 δισ. ευρώ που έδωσαν την περίοδο 2008-2015 οι κυβερνήσεις Καραμανλή, Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά και Τσίπρα με την βοήθεια πάντα του Βενιζέλου, αυτές πάλι, θα επιλέγουν ποιον θα στηρίζουν και ποιον θα στέλνουν στα αζήτητα, αφού:

Ρωσία-Κίνα εναντίον της οικονομικής κλίκας του City of London «εθνικοποιώντας» τα νομίσματα τους

Η Ρωσία και η Κίνα αντιτάσσονται στο «χαρτί» του χρυσού που κατείχε έως τώρα η «γνωστή» οικονομική ελίτ που ελέγχει το περιβόητο «City of London », αποτρέποντας τον έλεγχο των τιμών για το πολύτιμο μέταλλο, αναφέρει το περιοδικό Contra Magazin καθώς και ξένα δημοσιεύματα

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία και η Κίνα, το περασμένο έτος πρόσθεσαν 295 και 490 τόνους χρυσού, αντιστοίχως στα αποθέματα τους, ενώ προτίθενται να ενισχύσουν περεταίρω την συνεργασία τους στον τομέα του εμπορίου σε χρυσό. 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ! Στον αέρα μισθοί και συντάξεις – Τι αποκαλύπτει η Wall Street Journal

Σε αδιέξοδο βρέθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών για τα προληπτικά μέτρα ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα τελειώνουν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal. 

Η εφημερίδα σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι τα ταμεία της ελληνικής κυβέρνησης αδειάζουν γρήγορα και τα εναπομείναντα ταμειακά διαθέσιμα στον δημόσιο τομέα θα εξαντληθούν πιθανότατα τον Ιούνιο, σύμφωνα με κάποια ευρωπαϊκά στελέχη, αναφέρει η WSJ. Εάν εξαντληθούν τα ταμειακά διαθέσιμα, η Ελλάδα μπορεί να αναγκαστεί να καθυστερήσει την πληρωμή μισθών ή συντάξεων του δημοσίου, ή διαφορετικά να μην πληρώσει το ΔΝΤ, όπως έκανε το 2015. 

Το ΔΝΤ ζητά τα… κλειδιά της Eurostat και του υπ. Οικονομικών!

Τα πέντε τελευταία χρόνια, από το 2011 έως το 2015, το ΔΝΤ πέφτει σταθερά και συστηματικά έξω στις ετήσιες προβλέψεις του για το ελληνικό ΑΕΠ: Το 2011, φερ’ ειπείν, όταν προέβλεπε μείωση του ΑΕΠ κατά 2,5%, η χρονιά έκλεισε με την τερατώδη ύφεση του 7,1%. Και πέρσι, όταν οι τεχνοκράτες της Ουάσιγκτον προεξοφλούσαν βουτιά κατά 6% λόγω capital controls, η ελληνική οικονομία εμφάνιζε τελικά οριακή κάμψη της τάξης του 0,3%. 

Τα Γερμανικά ΜΜΕ «παραίτησαν» τον Τσίπρα.

Θέμα χρόνου είναι πλέον η παραίτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όπως εκτιμούν τα σημερινά (27/04/2016) δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, στον απόηχο του «ναυαγίου» στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των Θεσμών.

«Είναι θέμα χρόνου η παραίτηση Τσίπρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στη λιτότητα. Μόνο ο χρόνος για την παραίτησή του δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild», σε άρθρο της που τιτλοφορείται: «Καμία μεταρρύθμιση, κανένα ευρώ: Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ».