MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Ρωσία, η μάχη των μαχών

Ο πρόεδρος Putin σχεδιάζει να εθνικοποιήσει την κεντρική του τράπεζα, η οποία ελέγχεται από τους Rothschild και τη Fed, αφού λήξει το συμβόλαιο της τέλη του 2016 – γεγονός που επεξηγεί καλύτερα τις δυτικές επιθέσεις που δέχεται η χώρα

«Η κεντρική μας τράπεζα, η οποία είναι εχθρός μας, βρίσκεται στο δρόμο να καταστρέψει την οικονομία της χώρας μας – επειδή ακολουθεί εντολές από την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο. Θα πρέπει να επιστρέψουμε σε μία κλασσική οικονομία, στην εθνικοποίηση του ρουβλίου και στο τέλος του καθεστώτος των συναλλαγματικών αποθεμάτων – στο «De-offshoring», όπως το αποκαλεί ο πρόεδρος Putin. 

Όταν εθνικοποιηθούν το ρούβλι και η κεντρική τράπεζα, τότε οι ρωσικές εταιρείες θα έχουν όσα χρήματα χρειάζονται» (Jewgeni Fjodorow, πρόεδρος της επιτροπής οικονομικής πολιτικής του ρωσικού Κοινοβουλίου – πηγή).
 

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την ομιλία της στην παρουσίαση του νέου πολιτικού κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας». 

Περιγράφοντας τις αρχές και τους στόχους του νέου κόμματος, η πρώην πρόεδρος της Βουλής σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τοποθετούμαστε με την έμπρακτη υπεράσπιση της πατρίδας και της δημοκρατίας έναντι της εδώ και 6ετία βίαιης κατάλυσης του Συντάγματος»