MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΔΝΤ: «Εξαιρετικά μη βιώσιμο» το ελληνικό χρέος


ΔΝΤ: «Εξαιρετικά μη βιώσιμο» το ελληνικό χρέος

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέλει οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας να δώσουν στην Αθήνα ουσιαστική ελάφρυνση χρέους, το οποίο θεωρεί ότι παραμένει «εξαιρετικά μη βιώσιμο», σύμφωνα με προσχέδιο εγγράφου του ΔΝΤ, στο οποίο είχε πρόσβαση το Reuters. 

Soros: Σε «θανάσιμο κίνδυνο» κατάρρευσης λόγω προσφυγικού η ΕΕ - Πλήγμα στην Ελλάδα

«Απεγνωσμένοι» οι αιτούντες άσυλο, σύμφωνα με τον George Soros 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) αντιμετωπίζει έναν «θανάσιμο κίνδυνο» κατάρρευσης, λόγω της προσφυγικής κρίσης.

Την άποψη αυτή υιοθέτησε ο δισεκατομμυριούχος μεγαλο-επενδυτής George Soros, επισημαίνοντας ότι απαιτείται μια τεράστια χορήγηση ρευστού για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, ώστε αυτή να μην οδηγήσει στη διάλυση της ΕΕ.

Ο ιερός δρόμος της Ευρώπης

Ας συμφωνήσουμε πρώτα στο αληθές που επιμένει πως ό,τι καταφέραμε -εμείς οι παλαιοί και άλλοι οι παλαιότεροι ημών- το καταφέραμε με δραχμές. Με δραχμές και πληθωρισμό που έτρεχε τελευταία με πάνω από 20%, τότε που οι Ελληνικές τράπεζες είχαν φτάσει να δίνουν τόκο μέχρι και πάνω από 25%. Πάνω από 25% !

Γράφει ο Γιώργος Σ. Πολίτης

Ο κάθε ένας διπλασίαζε το κεφάλαιό του σε τέσσερα χρόνια κάνοντας ασφαλείς τοποθετήσεις, τότε, που το κράτος ήτανε πολύ περισσότερο κράτος…
Κι έπειτα ήρθε ο έρωτας!