MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΧΘΕΣ BAIL-IN ΚΑΤΑ 54% ΜΕ ΖΗΜΙΕΣ 6,4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΙΣΤΩΤΩΝ ΤΗΣ ΗΕΤΑ

Mόλις πριν ένα χρόνο, ένας μαύρος κύκνος προσγειώθηκε στη μέση της Ευρώπης, όταν σε μια “θεαματική εξέλιξη» στην Αυστρία, η «κακή τράπεζα» της χρεοκοπημένης τράπεζας Hypo Alpe Adria , η HETA Asset Resolution AG , η ίδια μετατράπηκε σε προβληματική τράπεζα, με αποτέλεσμα οι πιστωτές της να αναγκαστούν σε ακούσιο»bail-in”, μετά την «ανακάλυψη» μίας τρύπας στα κεφάλαια της αξίας 8,5 δις δολαρίων στον ισολογισμό της, που σχετίζονται κατά κύριο λόγο με τη συνεχιζόμενη επιδείνωση της κατάστασης στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη. 

Η χρηματοπιστωτική θύελλα

Οι τράπεζες της Ευρωζώνης είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση, με προβλήματα επισφαλειών και κερδοφορίας – ενώ η ΕΚΤ σχεδιάζει να τις διασώσει τυπώνοντας χρήματα, γεγονός που ίσως οδηγήσει σε εθνικοποιήσεις ιδρυμάτων

«Τα 44 δις € που εξανεμίστηκαν μέσα σε εννιά μόλις μήνες από τις ελληνικές τράπεζες αντιστοιχούν με 20 σχεδόν ΕΝΦΙΑ, με τις συντάξεις ετών, με τους μισθούς χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και με μέτρα τέσσερις φορές περισσότερα από όλα μαζί του τρίτου μνημονίου! Είναι δυνατόν λοιπόν να διασωθεί η Ελλάδα ή να εξυπηρετηθεί ποτέ το δημόσιο χρέος, όταν αυξάνεται με τέτοιον ιλιγγιώδη ρυθμό από τις κυβερνήσεις μας; 

Η ΚΟΜΠΙΝΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ - Σπίτι με ΕΝΦΙΑ € 30.000;

Του Στρατή Μαζίδη

Είδηση των τελευταίων ημερών αποτέλεσε η κατάσχεση της οικίας ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στο Ψυχικό λόγω ενός χρέους ύψους περίπου € 200.000,00 που προέκυψε λόγω ΕΝΦΙΑ. Πιθανότατα σε αυτό να αθροίζεται και το χαράτσι της ΔΕΗ, πρόδρομος του ΕΝΦΙΑ που να μην είχε πληρωθεί.

Τα ρεπορτάζ πάντως των ΜΜΕ αναφέρουν πως μόνο για το 2015 ο ΕΝΦΙΑ άγγιζε τις € 30.000,00 και οι δόσεις που ρύθμισε ο 86χρονος τα € 1.700,00 το μήνα.

Σε εξέλιξη «έγχρωμη επανάσταση»

Σάββας Καλεντερίδης

Το κράτος δεν έχει καταλυθεί, είναι όμως στην υπηρεσία κάποιων ύποπτων κύκλων και των ΜΚΟ

Πολύ πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη συνενοχή των ΑΝ.ΕΛ., προειδοποιούσαμε ότι η ανεύθυνη πολιτική των ανοιχτών συνόρων που εξήγγειλε ότι θα εφαρμόσει θα καταστήσει την Ελλάδα ελκυστικό προορισμό όχι μόνο για τους πρόσφυγες της Συρίας, αλλά και για όλους τους κατοίκους του πλανήτη που είχαν όνειρο να ζήσουν σε μια χώρα της Ευρώπης.