MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Ζωή: Δεν έχω καμία απολύτως προσδοκία από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα

Πρέπει ο ελληνικός λαός να εκπροσωπηθεί από μια κυβέρνηση που θα εργάζεται για την ευημερία, τη δημοκρατία και την αλληλεγγύη» , αναφέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στην ισπανική ιστοσελίδα tmex.es ενώ χαρακτηρίζει παράνομη και εγκληματική συμπεριφορά τις αποφάσεις των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών το περασμένο καλοκαίρι.

«Αυτό που βιώσαμε το καλοκαίρι ισοδυναμούσε με εχθροπραξία: μια άμεση απειλή για την επιβίωση του πληθυσμού. 

Οι διασυνδέσεις των ισχυρών της διεθνούς χρηματοπιστωτικής ελίτ με δεκάδες επιχειρήσεις, ΜΚΟ και «δεξαμενές σκέψης»

Κι αν οι πουλημένοι δημοσιογράφοι τρέμουν να βάλουν στο στοματάκι τους τις λέξεις ROTHSCHILD και SOROS ... εμείς πρέπει να φροντίσουμε να μην υπάρχει Έλληνας που να μην ξέρει ακριβώς περί τίνος πρόκειται. (σ.σ. Θερμή παράκληση να διαβάσετε επίσης και όλους τους υπερσυνδέσμους που εμπεριέχονται στο άρθρο καθώς αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια του παζλ.)

Η δυναστεία των χρηματιστών και τραπεζιτών Ρότσιλντ (Rothschild) εδώ και τρεις αιώνες ασκεί μεγάλη επιρροή σε πάμπολλες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στον πλανήτη συμπεριλαμβανομένης της τωρινής κρίσης του ευρώ και της παράπλευρης κρίσης του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Ο οικονομικός πόλεμος και η Ελλάδα

Η χώρα μας έχει σήμερα ηττηθεί κατά κράτος, ενώ είναι πια υπό ξένη κατοχή, ασφυκτικά δεμένη με τα δεσμά του ευρώ, του χρέους, των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων – χωρίς να υπάρχει ίχνος εθνικής αντίστασης

Εν πρώτοις, οι διαφορές μεταξύ ενός οικονομικού, καθώς επίσης ενός στρατιωτικού πολέμου, δεν είναι τόσο μεγάλες, όσο νομίζει κανείς. Σε γενικές γραμμές, κατά τη διάρκεια ενός στρατιωτικού πολέμου η ηττημένη χώρα έχει οικονομικές απώλειες, έμψυχες, καθώς επίσης υλικές – αφού το κόστος διεξαγωγής είναι μεγάλο, σκοτώνονται άνθρωποι, ενώ καταστρέφονται τα κτίρια και οι λοιπές υποδομές της. Στη συνέχεια εγκαθίστανται οι δυνάμεις κατοχής, ορίζεται μία κυβέρνηση δωσίλογων, λεηλατούνται οι πόροι της, φορολογείται από τους εισβολείς, βασανίζονται οι Πολίτες της, επικρατούν συνθήκες υπογεννητικότητας, μετανάστευσης κοκ.

«Καπέλο» δανειστών στις ΔΕΚΟ – Σε ποιους Οργανισμούς απαιτούν να διορίζουν Διοικήσεις.

Οι αποικιοκρατικού χαρακτήρα απαιτήσεις από πλευράς δανειστών επανέρχονται στο προσκήνιο, καθώς ζητούν αυτή τη φορά να διορίζουν τις διοικήσεις των κρατικών εταιρειών και των οργανισμών που θα ενταχθούν στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων. 

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αγορά», με στόχο να ελέγχουν ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, οι δανειστές απαιτούν να μην έχει καμία αρμοδιότητα η κυβέρνηση στον ορισμό των διοικήσεων των ΔΕΚΟ που θα εντάσσονται στο Ταμείο προς πώληση και να έχουν αυτοί τον «πρώτο και τελευταίο λόγο» στα ονόματα των επικεφαλής, προκειμένου, όπως αναφέρουν, να μην παρουσιάζονται «δυσλειτουργίες» κατά την πορεία της αποκρατικοποίησής τους.

ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΕ! Αυξάνουν οι φωνές Φινλανδών βουλευτών υπέρ εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη

Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα των Φινλανδών, το πρώην κόμμα των Αληθινών Φινλανδών, έριξε σήμερα κι άλλο λάδι στη φωτιά του τεταμένου διαλόγου για το ευρώ στο φινλανδικό πολιτικό σκηνικό, με ένα ανώτερο στέλεχός του να τάσσεται ανοικτά υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την ευρωζώνη, για πρώτη φορά αφότου το κόμμα εντάχθηκε στην κυβέρνηση συμμαχίας.

Ο βουλευτής των Φινλανδών εκτίμησε ότι η χώρα θα βρισκόταν σε καλύτερη μοίρα εάν βρισκόταν εκτός ενιαίου νομίσματος. Παράλληλα, ένα ινστιτούτο μελετών του ιδίου κόμματος χαρακτήρισε το Fixit —την έξοδο της Φινλανδίας από την ευρωζώνη— αληθινή επιλογή.