MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΠΩΛ ΜΕΪΣΟΝ! Γεωπολιτική κρίση και αλλαγές συνόρων το 2106 σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο

Το 2016 θα έχουμε γεωπολιτική κρίση στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Ευρώπη έχει καθήκον να στηρίξει το δικό της μέλος και όχι οποιονδήποτε άλλον. Αυτά συν τοις άλλοις είχε πει ο δημοσιογράφος αναλυτής σε τηλεοπτική συνέντευξη του.

Η ευρωπαϊκή τραγωδία

Η ήπειρος μας, με αφετηρία την Ελλάδα, θα απειληθεί με το χάος για τρίτη φορά εντός ενός αιώνα, με ευθύνη της Γερμανίας – η οποία αδυνατεί να κατανοήσει πως είναι αδύνατον να ζήσει με άνεση σε μία γειτονιά, όπου όλοι οι υπόλοιποι εξαθλιώνονται

Αρχείο – συλλογή διαχρονικών και εκπαιδευτικών αναλύσεων

«Τον 20′ αιώνα η Γερμανία διέλυσε δύο φορές τον εαυτό της και την ευρωπαϊκή τάξη, με εγκληματικούς και γενοκτόνους πολέμους, στην προσπάθεια της να υποδουλώσει την ήπειρο. 

Θα ήταν τραγική ειρωνεία εάν τώρα, στην αρχή του 21ου αιώνα, η επανενωμένη Γερμανία, αυτή τη φορά ειρηνικά, καθώς επίσης με τις καλύτερες των προθέσεων, ανατρέψει για τρίτη φορά την ευρωπαϊκή τάξη» (J. Fischer, πρώην υπουργός εξωτερικών και αντικαγκελάριος της Γερμανίας, σε άρθρο του το 2012 στην SZ).

Εθνική χρεοκοπία

Η πολιτική της υποτέλειας, των υποκλίσεων, της διεθνούς επαιτείας, της καρέκλας, της νομής της εξουσίας, της προδοσίας και των κυβιστήσεων χαρακτηρίζει ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών κομμάτων – μη επιτρέποντας ελπίδες για το μέλλον

«Ο B. Brecht είχε πει κάποτε πως, όταν το Άδικο κυριαρχήσει επί του Δικαίου, τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον. Επομένως, ο απλός Έλληνας Πολίτης έχει καθήκον να αντισταθεί, όταν εκβιάζεται σε τέτοιο βαθμό – πολύ περισσότερο όταν η Δημοκρατία στη χώρα του (ότι έχει απομείνει από αυτήν, για να είμαστε ειλικρινείς) κινδυνεύει να καταλυθεί, από τις συγχρονισμένες ενέργειες του ΔΝΤ και της Γερμανίας.