MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Η τράπεζα των σκανδάλων

Η Deutsche Bank θεωρείται από τους ίδιους τους Γερμανούς σαν μία εγκληματική συμμορία, αντάξια της μαφίας σε τραπεζικό επίπεδο. Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς όμως της πατρίδας της, αθώωσε πανηγυρικά την ίδια και το διοικητή της.

Αν βάλει κανείς στην αναζήτηση (Google) τις λέξεις «Deutsche Bank» και «Σκάνδαλο» στα γερμανικά (για να μην θεωρηθεί προκατειλημμένος, διαβάζοντας τα αγγλόφωνα έντυπα), δεν θα προλαβαίνει να βλέπει τίτλους γερμανικών ΜΜΕ που της προσάπτουν χιλιάδες κατηγορίες: από το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στη Ρωσία (πηγή), έως τη χειραγώγηση επιτοκίων στην Αγγλία, το εμπόριο όπλων στο Ιράν και το χαρακτηρισμό της ως «εγκληματική συμμορία», από την ίδια τη γερμανική αστυνομία (πηγή).

500 εκατομμύρια έκαναν φτερά από το ΤΤ...πόσοι προφυλακίστηκαν;

Kοντεύει να ξεχαστεί η υπόθεση ... από την «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη.

Στα 500 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η συνολική ζημιά που υπέστη το Δημόσιο από τα σκάνδαλα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ), στο διάστημα 2006 έως 2012. Το ποσό αφορά μη εξυπηρετούμενα δάνεια που δόθηκαν από τις διοικήσεις και τις υπηρεσίες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο διάστημα αυτό, σε γνωστούς επιχειρηματίες, χωρίς να εξασφαλισθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις.