MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Η Ευρώπη σιγά-σιγά καταρρέει

Η Ευρώπη βιώνει μια βαθιά κρίση. Η κρίση αυτή εμφανίστηκε πρώτα στα αντανακλαστικά της. Οταν το 2008 η αμερικανική οικονομία επλήγη από την κρίση των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων χαμηλής εξασφάλισης, η Ευρώπη είχε όλο τον καιρό να σχεδιάσει και να εφαρμόσει μια στρατηγική.

Αντ' αυτού, καθυστερήσεις και αναβλητικότητα έφεραν το ζήτημα στο εσωτερικό της ευρωζώνης, με πρώτο θύμα τον πιο αδύναμο κρίκο αυτής, την Ελλάδα.

Η απάτη εις βάρος της Ελλάδας

Η ελληνική Βουλή, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, οφείλει να μην υποκύψει στις παράνομες πιέσεις της Τρόικας – απαιτώντας το λογιστικό έλεγχο του νέου χρέους, ο οποίος θα διευκόλυνε σημαντικά τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του

Αρχείο – συλλογή διαχρονικών και εκπαιδευτικών αναλύσεων

«Τα κράτη μέλη που υπόκεινται σε πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής, διεξάγουν πλήρη έλεγχο των δημόσιων οικονομικών τους προκειμένου να εκτιμήσουν, μεταξύ άλλων, τους λόγους που οδήγησαν σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα χρέους και να εντοπίσουν οποιαδήποτε πιθανή παρατυπία» (άρθρο 7, παράγραφος 9 του κανονισμού που υιοθετήθηκε το Μάιο του 2013 από την ΕΕ, το οποίο αφορά τις χώρες που υποβάλλονται σε ευρωπαϊκά «προγράμματα αναδιάρθρωσης» – πηγή).

Οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι

Βασίλης Βιδιάρδος

Εάν ένας ακροδεξιός Έλληνας, μίας χώρας που θεωρείται de facto από τους ίδιους τους Πολίτες της χαμηλότερης κουλτούρας από τους Σκανδιναβούς, προέβαινε σε 77 βίαιες δολοφονίες, θα την καθιστούσε αμέσως μίασμα ολόκληρου του πλανήτη.

Διαβάζοντας τα σχόλια στο άρθρο της κυρίας Νομικού (τρόμος στη Σκανδιναβία), μας έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι οι Νορβηγοί, όπως επίσης οι υπόλοιποι Σκανδιναβοί, θεωρούνται de facto πιο πολιτισμένοι από εμάς τους Έλληνες – δυστυχώς επειδή κρίνουμε από την εξωτερική συμπεριφορά, καθώς επίσης από την εικόνα, χωρίς να κατανοούμε πως ο εσωτερικός κόσμος των ανθρώπων είναι αυτός που μετράει. 

Νέο κύμα φτωχοποίησης θα πλήξει την Ελλάδα – Ακόμη και στο θετικό σενάριο της αξιολόγησης η χρεοκοπία είναι ορατή

Όταν οι άλλοι θα παγιδευτούν στην πλασματική εικόνα του φτιασιδώματος που θα επιχειρηθεί προσεχώς εσείς να θυμάστε….όλα αυτά είναι μια εικονική πραγματικότητα τα χειρότερα είναι ακόμη εμπρός. 

Ποια είναι η μεγάλη εικόνα;

Η Ελλάδα θα τα καταφέρει;

Αν υπάρξει θετική αξιολόγηση της οικονομίας η Ελλάδα θα έχει περάσει τον κάβο και θα πορεύεται με ασφάλεια, μηδενίζοντας την πιθανότητα χρεοκοπίας;
Σήμερα θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε την άποψη μας για το πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα γεγονότα στην Ελλάδα λαμβάνοντας υπόψη όχι ένα μοιραίο σενάριο δηλαδή να αποτύχει η αξιολόγηση αλλά το σενάριο ότι θα πετύχει η αξιολόγηση.