MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Οι εξαγορασμένοι χειραγωγείς

Γερμανός αποκάλυψε τον τρόπο, με τον οποίο τα λόμπι της Πολιτικής, του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των μυστικών υπηρεσιών, χρηματίζουν ορισμένους δημοσιογράφους που επηρεάζουν με τις αναφορές τους την κοινή γνώμη 

Αρχείο – συλλογή διαχρονικών και εκπαιδευτικών αναλύσεων

«Η δημοσιογραφία είναι μία κόλαση – μία άβυσσος της αδικίας, των ψεμάτων και της προδοσίας» (Balzac, στο «Χαμένες Ουτοπίες»).

Η έξοδος της M. Βρετανίας από την ΕΕ

Το πολυδιαφημιζόμενο «BREXIT» δεν είναι τίποτα άλλο από άσφαιρα πυρά – αν και τεκμηριώνει τις αδυναμίες της ΕΕ, ειδικά σε μία συγκυρία που απειλείται με διάλυση: εν μέσω ενός ναζιστικού «πογκρόμ» τύπου Ολοκαυτώματος 

Υπάρχουν πάρα πολλές «υπαρξιακές προκλήσεις», με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες τόσο η Ευρωζώνη όσο και η ΕΕ – ενώ όλο και περισσότεροι Πολίτες των χωρών του Νότου τάσσονται εναντίον του κοινού νομίσματος, θεωρώντας πως αυτό είναι η αιτία της οικονομικής κατάρρευσης τους, σε συνδυασμό με την ανέκαθεν προσκείμενη στα γερμανικά συμφέροντα νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.

Ο Ερντογάν έγινε επικίνδυνος για το ΝΑΤΟ

Πρόσφατα, τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ δεν θα μπορούσε να φανταστουν ότι κάποιος από τους συμμάχους θα προδώσει τους άλλους. Η Συμμαχία δεν έχει καν ένα επίσημο μηχανισμό για τον αποκλεισμό μιας χώρας, εάν η συμπεριφορά της είναι εκτός ελέγχου.

Αλλά τώρα αυτή η στιγμή έχει φτάσει. Η Τουρκία απομακρύνεται από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, την ώρα που υποστηρίζει τρομοκράτες του «ισλαμικού κράτους» στον αγώνα κατά της Δύσης, γράφει σε άρθρο της η ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής Huffington Post.

Ρωσία! ‘’Εξαφανίστε τον Σόρος’’

Η εκπρόσωπος του γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα, Μαρίνα Γκρίντνεβα δήλωσε πως οι δύο ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις με επικεφαλής τον Τζορτζ Σόρος είναι ανεπιθύμητες! 

Φαίνεται πως ο Τζορτζ Σόρος έχει μπει στην μαύρη λίστα για τους Ρώσους. 

Πρόκειται για τις Open Society Foundations και Open Society Institute Assistance Foundation. 

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ: Δείτε ποιοι ήταν το… κοινό που ρώταγε τον Κούλη στον Ενικό

Εμφανίστηκε ο Κυριάκος στην εκπομπή του Σταρ «Στον Ενικό» και ήταν να τον… λυπάται κανείς όταν τέθηκε στη διάθεση του κοινού που έπαιρνε μέρος στην εκπομπή. 

Τι του έλαχε του καημένου… Ο μόνος που έλειπε από το κοινό για να γίνει ακόμη πιο σκληρή η κατάσταση ήταν ο… Άδωνις. Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στο ποιοι ήταν οι άνθρωποι που… στρίμωξαν τον Μητσοτάκη (όπως τους ανακάλυψε ο χρήστης Ich Bin Koulis στο twitter); 

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ… 

Πού πάμε: Η μεγαλύτερη "φούσκα" της ιστορίας απειλεί την διεθνή ασφάλεια: Παγκόσμιο χρέος 200 τρισ. δολ.!

ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ ΧΡΕΟΣ

της Χριστίνας Φλάσκου

Ένας από τους πιο ανατριχιαστικούς ήχους που ακούγεται αυτήν την περίοδο στις αγορές προέρχεται από το βάρος του χρέους που έχει φορτωθεί η παγκόσμια οικονομία.

Η υφήλιος συνέχισε να δανείζεται με επιθετικό ρυθμό μετά την χρηματοπιστωτική κρίση, έχοντας αυξήσει το χρέος της κατά 60 τρισ. δολάρια από το 2007 έως και σήμερα, με αποτέλεσμα το παγκόσμιο χρέος να υπολογίζεται στα 200 τρισ. δολάρια, να είναι δηλαδή τριπλάσιο από το παγκόσμιο ΑΕΠ. Και όλα αυτά από το 2007 έως το 2014, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα τα στοιχεία για τον δανεισμό κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.