MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Διάλεξη Ν. Λυγερού: "Η Θεωρία παιγνίων του John Nash"

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 

"Η Θεωρία παιγνίων του John Nash". 

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, Μοίρες. 

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016



ΑΝΑΛΥΤΗΣ: H ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΕΧΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ

TEXEΡΑΝΗ (FNA) – Ανεπίσημες πηγές στο Ριάντ αποκαλύπτουν ότι το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας έχει στην κατοχή του ατομικές βόμβες, προσθέτοντας ότι το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας θα πραγματοποιήσει την πρώτη πυρηνική δοκιμή του σύντομα. 

Ο Daham al-Anzi, ένας εξέχων Σαουδάραβας πολιτικός αναλυτής, δήλωσε στην αραβική έκδοση του RT ότι το Ριάντ απέκτησε ατομικές βόμβες πριν από δύο χρόνια και κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιήσει την πρώτη πυρηνική δοκιμή του μέσα σε λίγες εβδομάδες. 

Αποκλεισμό εφοριών και αποχή από τις φορολογικές δηλώσεις αποφάσισαν λογιστές-φοροτεχνικοί

Τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους ενάντια στο προτεινόμενο από την κυβέρνηση ασφαλιστικό νομοσχέδιο αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών και φορέων των λογιστών-φοροτεχνικών, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, υπό τον πρόεδρό του Κωνσταντίνο Κόλλια.

Τράπεζα αποζημιώνει με 6.000 ευρώ πολίτη, επειδή τον ενόχλησε εισπρακτική.

Μια ιστορική απόφαση που βάζει φρένο στις εισπρακτικές εταιρείες πήρε Ειρηνοδικείο της χώρας, επιδικάζοντας αποζημίωση 6.000 ευρώ σε πολίτη, επειδή η τράπεζα δεν τον ειδοποίησε ότι έδωσε τα στοιχεία του σε εισπρακτική εταιρεία και υπάλληλος της εταιρείας ασκούσε οχλήσεις σε αυτόν για την αποπληρωμή της πιστωτικής του κάρτας.

Η υπόθεση αφορά έναν δικηγόρο, ο οποίος άσκησε μήνυση στην τράπεζα για την παράνομη παροχή των στοιχείων του στην εισπρακτική εταιρεία.

ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Υπάρχουν διαχρονικά τρεις εχθρικοί προς τον ελληνικό λαό και την ελληνική κοινωνία παράγοντες. Από αυτούς τους παράγοντες, οι δύο είναι στο εξωτερικό (Τουρκία και Γερμανία) και ένας στο εσωτερικό (εσωτερική ελίτ). Είναι η εσωτερική «πέμπτη φάλαγγα». Όποιος δεν λαμβάνει υπόψη αυτή την πραγματικότητα, απλά είναι εκτός πραγματικότητας.

Σε ότι αφορά τους Τούρκους και τους Γερμανούς, το θέμα έχει να κάνει κυρίως με τη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής. Σε ότι αφορά όμως την εγχώρια ελίτ, το θέμα έχει να κάνει με την ίδια την ύπαρξη και την πορεία του έθνους.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (IΙΙ) Και η Διάλυση της Ελλάδας… Το Σχέδιο και Όσα Θα Συμβούν

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Γράφει ο Μικρός Ήρωας Δικαίος Γεώργιος.

Βγήκαν στην φόρα και οι συνομιλίες του Καντάφι με τον βρετανό πρωθυπουργό και μας έδειξαν την αλήθεια, γιατί ο Καντάφι τους προειδοποίησε για το ποιων των ανθρώπων που στήριξαν για τον εξοντώσουν και να διαλύσουν την Λιβύη. Είχε πει πως με αυτούς τους φανατικούς δεν μπορείς να συζητήσεις για να τα βρεις, μετά από μένα θα στραφούν σε εσάς εναντίων της Ευρώπης! Αυτό αναμένετε να γίνει μέσα στο 2016 να χτυπήσουν ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις ανά την Ευρώπη, κάνοντας τύφλα τρομοκρατικά χτυπήματα που θα είναι χειρότερα από τους διδύμους πύργους στην Αμερική. Που εκεί στην Αμερική δηλαδή η οπλοφορία των πολιτών κάνει τους μουσουλμάνους διστακτικούς στο να επέμβουν και όσες φόρες το έχουν τολμήσει έχουν εξοντωθεί σε μερικά λεπτά. 

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (ΙΙ)

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ… 

Γράφει ο Μικρός Ήρωας Δικαίος Γεώργιος. 

Ήρθε η ώρα της διάλυσης της Τουρκίας

Ναι ήρθε η ώρα δεν το λένε μόνο οι προφητείες, βάση γεωπολιτικών δεδομένων αυτό βγαίνει γιατί αναφέραμε πως δεν μπορούμε να έχουμε μια Τουρκία που θα ζητάει συνεχώς πόρους που δεν είναι δικοί της. Για τα πετρέλαια αναφερόμαστε και το φυσικό αέριο και είναι στην κόψη του ξυραφιού, αν ενισχυθεί και άλλο τότε δεν μπορούν να την διαλύσουν. Η Αμερική τα έκανε μάλε βράσε για να μην πω χειρότερες εκφράσεις στην μέση ανατολή. Οι λανθασμένες της κινήσεις είναι τεράστιες και έχουν ξεκινήσει από το 1970 με την υποστήριξη φανατικών ισλαμιστών που στο τέλος στρέφονται εναντίων τους. Το θέμα είναι να καταλάβουμε γιατί γίνονται όλα αυτά; Μα για το μοίρασμα της περιοχής, ποιος θα πάρει τα κοιτάσματα και θα τα ελέγχει και στην μέση είναι και οι 7 λεγόμενες αδέρφες του πετρελαίου. 

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Η επαλήθευση των προφητειών…

Πρώτο μέρος. 

Γράφει ο Μικρός Ήρωας Δικαίος Γεώργιος. 

Από πού να το πιάσω και από πού να το αφήσω; Ξέρετε πως οι προφητείες συνδυάζονται με γεωπολιτικές αναλύσεις αλλά και με γεγονότα όχι μόνο ιστορικά αλλά της ευρύτερης περιοχής που αναφέρονται. Για να αναλύσεις της προφητείες πρέπει να ξέρεις πολλά πράγματα αλλά να έχεις και καθαρή καρδιά για να βρεις αυτά που σου λείπουν από το πάζλ. Για χρόνια ασχολούμαι με αυτό το θέμα και γράφω κατά περιόδους συμπληρώνοντας τα κενά που έλειπαν. Τα ξέρουμε όλα; Ναι τα ξέρουμε όλα τι ακριβώς θα μας συμβεί με την παραμικρή λεπτομέρεια, δεν τα ξέρουμε όμως το πότε και πως θα γίνουν. Δηλαδή υπάρχουν αρκετά κενά, ασάφειες αλλά και περίεργες αναφορές που μας μπερδεύουν. Το ποιο μεγαλύτερο κενό ήταν το πώς θα επιτεθεί η Ρωσία στην Τουρκία και πως θα γίνει ο πόλεμος αλλά και πως θα αντεπιτεθούν οι δυτικοί κλπ. Κάποιοι νομίζουν πως θα γίνουν όλα αστραπιαία σε μερικές ώρες, το πολύ σε δυο με τρεις ημέρες. 

Οι ανισότητες σε ποιότητα εργασίας και κοινωνικής πρόνοιας των άνω των 55 της Ευρώπης

Τα διαφορετικά μοντέλα εργασίας και κοινωνικής πρόνοιας στην Ευρώπη που γερνάει.

Το γεγονός ότι ο πληθυσμός της Ευρώπης γερνάει, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες αλλαγές στα ασφαλιστικά συστήματα αρκετών κρατών μελών, που ουσιαστικά αύξησε τα όρια συνταξιοδότησης και περιόρισε τη δυνατότητα για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, είχε επιπτώσεις στον αριθμό των εργαζόμενων της ΕΕ που είναι μεγαλύτερη των 55.