MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Zerohedge: Ο “ιός” της Deutsche Bank μεταδίδεται και σε άλλες τράπεζες - Καθ' οδόν νέα τραπεζική κρίση(;)

Τα προβλήματα της Deutsche Bank αρχίζουν να μεταδίδονται και σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα 

Την εκτίμηση ότι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Deutsche Bank αποτελεί προπομπό μιας νέας τραπεζικής κρίσης διατυπώνει το ανεξάρτητο δίκτυο Zerohedge.

Ειδικότερα κάνει μια αναφορά στα αποτελέσματα της τράπεζας για το 2015, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα την προηγούμενη Δευτέρα και τα οποία χαρακτηρίζει ως «κακό νέο».

"Μαύρη Δευτέρα" στο Χρηματιστήριο Αθηνών λόγω επαπειλούμενων εκλογών - Εφτασε το 8% η πτώση

"ΣΚΟΥΠΙΖΟΥΝ" ΣΤΑ ΧΑΜΗΛA ΤΑ ΞΕΝΑ FUNDS

Κραχ στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη κάτω από τις 500 μονάδες και τον τραπεζικό κλάδο στο -10%. Ανοδικό κλίμα επικρατεί στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και νευρικότητα στην ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου. Η σημερινή μαύρη Δευτέρα θυμίζει τις μέρες του 2012 με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ένα πρωτοφανές σπιράλ πτώσης.

Η ωρολογιακή βόμβα των 34 τρις

Όταν εκραγεί, γεγονός που θα συμβεί νομοτελειακά, οι καταστροφές που θα προκληθούν σε παγκόσμιο επίπεδο θα είναι ανυπολόγιστες – ενώ η αντίστροφη μέτρηση προς το χάος έχει ξεκινήσει, πανικοβάλλοντας τις κεντρικές τράπεζες

Η χρεοκοπία της Ελλάδας, η οποία δεν έχει συνειδητοποιήσει πως μοιάζει με έναν πολύ βαριά τραυματισμένο που προσπαθεί να βρει το βηματισμό του μέσα σε ένα απέραντο, παγκόσμιο ναρκοπέδιο, είναι ουσιαστικά νομοτελειακή

Η θύελλα έρχεται, Grexit τώρα!

globinfo freexchange 

Η εκστρατεία δαιμονοποίησης της πιθανότητας επιστροφής σε εθνικό νόμισμα συνεχίζεται αμείωτη, ακόμα και επί κυβέρνησης Τσίπρα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι σίγουρο ότι δεν έχει την πραγματική εξουσία στη χώρα και αυτό φάνηκε τόσο από το οικονομικό πραξικόπημα Ντράγκι το περασμένο καλοκαίρι, όσο και από το γεγονός ότι επιβάλλονται στην παρούσα κυβέρνηση άνθρωποι σε θέσεις-κλειδιά, όπως για παράδειγμα ο τωρινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.