MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Καλημέρα σας! Να το χαιρόμαστε!

Βάσια Ζαριφοπούλου - Νίκος Γεωργαντζάς

Ναι, να το χαιρόμαστε, το από τις 7 Μαΐου 1832 ―αποκλειστικά και μόνον ξένων συμφερόντων― προτεκτοράτο 'Greece'! Όλο εκπλήξεις είναι το άτιμο!

Η μεγίστη βέβαια των εκπλήξεων είναι ότι το προτεκτοράτο τούτο, ακόμη έχει μερικές και μερικούς ενάντια στην φύση εξουσιαζομένους ιθαγενείς υπηκόους, π.χ., εισαγγελείς, που θέλουν να κάνουν το αυτονόητο, υπέρ κάποιων ελληνικών ιδανικών, π.χ., υπέρ της διορθωτικής δικαιοσύνης. Είδηση τάχα πρωτοσέλιδη γίνεται το κάθε τι, που για τους ελληνικούς ανθρώπους είναι αυτονόητο, εκεί έχουμε καταντήσει στο προτεκτοράτο.

Δημοσκόπηση: Ευρωπαίοι και Έλληνες δεν θέλουν στην πλειονότητα τους το ευρώ - Έτοιμοι για έξοδο από την ΕΕ οι Βρετανοί και ακολουθούν δυνατά οι Ιταλοί

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ-ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΕΕ

Καταρρέει το ευρώ στη συνείδηση των Ευρωπαίων και ειδικά του Νότου με την πλειοψηφία των Ελλήνων να δηλώνει πώς στη χώρα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν υπήρχε εθνικό νόμισμα απ' ότι ευρώ. Σύμφωνα επίσης με τη δημοσκόπηση της εταιρείας ORB ισχυρούς κλυδωνισμούς δέχεται και το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το ποσοστό των Βρετανών που θέλουν την έξοδο να αυξάνεται σημαντικά και την ίδια στιγμή να υπάρχει κύμα αμφισβήτησης της Ε.Ε. και στην Ιταλία.