MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Αυτή είναι η απόφαση βόμβα κατά των τραπεζών – Ράπισμα στην τραπεζική αυθαιρεσία

Το πρώτο δεδικασμένο για την τραπεζική απάτη και την οριστική και πλήρη απαλλαγή των πολιτών από το βούρκο του χρέους είναι γεγονός. 

Το Ιστορικό της υπόθεσης: 

Σεπτέμβριος 2011 

Η επιχείρηση αιτείται να υπαχθεί στα προγράμματα στήριξης της οικονομίας. Όλες οι συνεργαζόμενες τράπεζες, που έως τότε είχαν ρευστοποιήσει 163 δισ. από τα 233 δισ. εγγυήσεων του Ελλ. Δημοσίου που συνολικά έλαβαν, αρνούνται χωρίς καμιά εξήγηση να εντάξουν την επιχείρηση στα ανωτέρω προγράμματα. Με τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας, τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, αυτό αποτελούσε ξεκάθαρο μήνυμα μελλοντικής εξόντωσης των μικρομεσαίων αλλά και των νοικοκυριών. Κι αυτό, γιατί τα 163 δισ. που οι τράπεζες είχαν ρευστοποιήσει, ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ να τα χρησιμοποιήσουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για διάθεση προς τους ανωτέρω δικαιούχους. 

Συνεπώς Ήταν απολύτως σαφές ότι τα χρήματα αυτά είχαν υπεξαιρεθεί από τους πραγματικούς δικαιούχους (επιχειρήσεις και νοικοκυριά). Όμως ταυτόχρονα και φυσικά εν αγνοία τους ανέλαβαν οι πολίτες και τον ρόλο του εγγυητή προς την ΕΚΤ κλπ., ευρωπαϊκούς μηχανισμούς που είχαν δώσει μετρητά (ρευστά διαθέσιμα) στους απατεώνες τραπεζίτες. 

Δηλαδή οι τράπεζες δανείστηκαν χρήματα για να μπορούν να πουλήσουν χρήμα ώστε να συνεχίσουν να δικαιολογούν τον λόγο ύπαρξης τους. Αυτά τα χρήματα που μπήκαν στο ταμείο τους, ουδέποτε βγήκαν στην οικονομία (σαφώς και Δ.ΕΝ. εξαϋλώθηκαν) και καλούνται να αποπληρώσουν οι εγγυητές των τραπεζών που σύμφωνα με τις Υπουργικές Αποφάσεις είναι όλοι οι Έλληνες Πολίτες. Δηλαδή, μείωση κερδών των στοχοποιημένων Ελληνικών επιχειρήσεων. ΣΥΝΕΠΩΣ μείωση μισθών και ασφαλίστρων υγείας. ΣΥΝΕΠΩΣ μείωση συντάξεων και παροχών νοσηλείας κλπ. 

Την συνέχεια στην Πηγή: https://eleftheria.com.gr/rapisma-stin-trapeziki-aftheresia/ και ΠΗΓΗ
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου