MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Βαρουφάκης: "Ο Τσίπρας παραδόθηκε στις βουλές των Ευρωπαίων..."

Μετανιώνει πικρά που εμπιστεύτηκε τον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε. 

«Μετανιώνω που εμπιστεύτηκα, τυφλά, τον Αλέξη Τσίπρα», ανέφερε στην «De Volksrant» στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το τι μετανιώνει στους 5 μήνες που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών, απάντησε: «Το ότι εμπιστεύτηκα την ενότητα της ελληνικής κυβέρνησης, ή για να είμαι πιο συγκεκριμένος, την ενότητα μεταξύ του επταμελούς «υπουργικού συμβουλίου Πολέμου», συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και εμένα. Ήμασταν μαζί ημέρα και νύχτα, όλη την ώρα. Κοιμόμουν όπως κοιμόντουσαν στα χαρακώματα κατά τη διάρκεια ενός πολέμου. Λίγες ώρες εδώ και λίγες εκεί, με όλες σου τις αισθήσεις σε εγρήγορση. Κακώς εμπιστεύτηκα τυφλά τον Τσίπρα».

Οι πιο απογοητευμένοι Ευρωπαίοι οι Έλληνες –Τι αποκαλύπτει το ευρωβαρόμετρο

Ο πιο απογοητευμένος λαός της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζουν να είναι οι Έλληνες σύμφωνα με το Τακτικό Ευρωβαρόμετρο του Φθινοπώρου 2015 που δημοσιεύτηκε σήμερα. 

Ειδικότερα, σε ποσοστό 60% οι Έλληνες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν μη ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, σε σχέση με 19% μέσο όρο στην ΕΕ των 28. Επίσης, το 83% των Ελλήνων δεν έχει εμπιστοσύνη στο μέλλον. Στην ΕΕ των 28 το αντίστοιχο ποσοστό είναι 32% και στην ευρωζώνη34%.Το 92% θεωρεί πως ήταν σε καλύτερη κατάσταση παλιότερα έναντι 55% στην ΕΕ και 57% στην ευρωζώνη. 

Σμήνος μαύρων κύκνων

Ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει διαστρεβλωθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό η παγκόσμια οικονομία, από τις συνεχείς ανθρώπινες παρεμβάσεις – οπότε εύλογα δεν προβλέπεται ένα μεμονωμένο συμβάν, αλλά μία πρωτόγνωρη, πανίσχυρη καταιγίδα

«Σύμφωνα με τη γνωστή χριστουγεννιάτικη ιστορία μία γαλοπούλα, κλεισμένη κάποτε στο σκοτεινό στάβλο της, ανησυχούσε και φοβόταν για τη ζωή της – έως ότου διαπίστωσε πως ο χωρικός που την είχε φυλακίσει, θα έπρεπε να είναι ένας καλός άνθρωπος. Η κρίση της αυτή οφειλόταν στο γεγονός ότι, ο χωρικός ερχόταν καθημερινά την ίδια ώρα στο στάβλο, προσφέροντας της πλουσιοπάροχη τροφή. 

Κάθε φορά λοιπόν που επαναλαμβανόταν η ίδια διαδικασία, η γαλοπούλα πίστευε όλο και πιο πολύ ότι, δεν θα μπορούσε πουθενά αλλού να ζήσει καλύτερα, από το στάβλο αυτού του γενναιόδωρου χωρικού. Νοιώθοντας πλέον ευχάριστα, ηρέμησε και απολάμβανε το φαγητό της, με αποτέλεσμα να γίνει παχιά και δυσκίνητη. 

Εν τούτοις, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, ο καλός χωρικός εμφανίστηκε στο στάβλο κρατώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι, αντί να της προσφέρει ως συνήθως τροφή. Έτσι η γαλοπούλα κατέληξε στο τραπέζι της ευτυχισμένης οικογένειας του χωρικού, χωρίς καν να το καταλάβει» (Taleb).