MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Eurostat: Στην κορυφή της ανεργίας η Ελλάδα τον Αύγουστο

Σχεδόν αμετάβλητη σε υψηλά επίπεδα παρέμεινε η ανεργία στην Ελλάδα τον Αύγουστο, σύμφωνα με την Eurostat: διαμορφώθηκε στο 24,6%, έναντι 24,9% τον Ιούλιο.

Στην Ευρωζώνη η ανεργία τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε στο 10,7%, έναντι 10,8% τον Σεπτέμβριο, ενώ στην ΕΕ των «28» η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 9,3%, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Ένα χρόνο πριν, τον Οκτώβριο του 2014, η ανεργία στην Ευρωζώνη ήταν 11,5% και στην ΕΕ 10,1%.

Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

ΝΑΤΟ: Δικαιολογεί την Τουρκία για τις παραβιάσεις και τις προκλήσεις στο Αιγαίο - "Άλλο οι τουρκικές στην Ελλάδα και άλλο οι ρωσικές στην Τουρκία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Γ.Γ. JENS STOLTENBERG

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Σε μια απίστευτη δήλωση προχώρησε σήμερα ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg,ο οποίος προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο είπε: "Άλλο οι τουρκικές στην Ελλάδα και άλλο οι ρωσικές στην Τουρκία" δημιουργώντας απορίες για τον τρόπο που "βλέπουν" το Διεθνές Δίκαιο οι Αμερικανοί και οι υπόλοιποι Δυτικοί. 

Πάλι μίλησε για το δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπιστεί τα σύνορά της αλλά όταν αναγκάστηκε από σωρεία δημοσιογρφικών ερωτήσεων να αναφερθεί στις παραβιάσεις των Τούρκων στον ελληνικό εναέριο χώρο, χωρίς να "κοκκινήσεις είπε ότι πρόκειται για «δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις». 

ΚΑΖΑΚΗΣ : Η ΕΕ δεν αναγνωρίζει ούτε καν τη φύλαξη των συνόρων ως κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας ενώ ημείς καθεύδομεν…

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της Συνόδου των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ με την Τουρκία στις 29/11/2015; Αν ρωτήσετε τον κ. Τσίπρα θα εισπράξετε διθυραμβικές δηλώσεις. Έστω κι αν ουδεμία από τις «κοινές θέσεις» των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το προσφυγικό δεν απασχόλησε καν τη Σύνοδο. 

Με βάση την Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, οι πολιτικοί αρχηγοί ζητούσαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να πράξει τα ακόλουθα: 

1. «Ν’ αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο ως προς τον τερματισμό του πολέμου στην Συρία, προκειμένου να διευκολυνθεί έτσι και η κατά το δυνατόν ταχύτερη επάνοδος των προσφύγων στις εστίες τους.» Ούτε λέξη δεν ειπώθηκε κατά τη Σύνοδο των αρχηγών της ΕΕ με την Τουρκία, ούτε βέβαια από κανέναν άλλο Ευρωπαίο αξιωματούχο. 

Μήπως πριν πάρουμε την Πόλη, να πάρουμε πρώτα την Ελλάδα;

Με αφορμή την ένταση στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας, φούντωσαν πάλι οι προφητείες και οι μύθοι που θέλουν τους Έλληνες να παίρνουν την Κωνσταντινούπολη, αφού θα ξεμαρμαρώσει ο άγγελος τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά και αυτός θα μπει στην Πόλη και θα πάει καροτσάκι 15 εκατομμύρια Τούρκους ως την Κόκκινη Μηλιά.

Προσωπικά, δεν έχω καμία αντίρρηση να πάρουν οι Έλληνες την Πόλη. Όποιος θέλει να πάρει την Πόλη, να πάει να την πάρει.

Αναρωτιέμαι, όμως, αν θα μπορούσαμε, πριν πάρουμε την Πόλη, να πάρουμε πρώτα την Ελλάδα.

Η λογική του χάους.....

Μου αρέσει αυτή η λογική .... έχει πλάκα ενδεχομένως, αν και δεν βλέπω κανέναν να γελάει , μάλλον ψαρομένους τους βλέπω τους περισσότερους. 

Έλληνα , 

κάτσε ήσυχα να σου πάρουν το σπίτι οι δανειστές , αλλιώς ..... θα σου πάρουν το σπίτι. 

κάτσε ήσυχα μην κάνεις φασαρία , γιατί αλλιώς θα σου πάρουν τα μετρητά από τις τράπεζες , οπότε δεν θα μπορείς να κάνεις καθόλου συναλλαγές .... ενώ τώρα κάνεις ! 

κάτσε καλά γιατί θα κλείσουν όλες τις επιχειρήσεις και δεν θα έχεις που να εργαστείς .... ενώ τώρα έχεις! 

Ανελέητο... σφυροκόπημα της Ζωής στον Τσίπρα

«ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΡΑΝΑΖΙ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» 

Δεν έχει τέλος το ανελέητο «σφυροκόπημα» της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του. 

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής μπορεί να βρίσκεται εκτός κοινοβουλίου πληρώνοντας με αυτή την προσωρινή αποχή την απόλυτα συνεπή στάση της να μην ψηφίζει «ναι σε όλα» τα εγκληματικά μέτρα εις βάρος του ελληνικού λαού, σπεύδει ωστόσο με κάθε ευκαιρία να θυμίζει στους πολίτες ποιος πραγματικά είναι αυτός που δεν τήρησε ούτε μια από τις υποσχέσεις του απέναντι τους. 

Τεχνική αντικατάστασης της εξέγερσης με την ενοχή

Υπάρχουν αρκετές «τεχνικές» χειραγώγησης της κοινωνίας, ειδικά όταν εκείνη παραπαίει και βρίσκεται σε πλήρες πολιτικο-κοινωνικό βέρτιγκο (απώλεια συνείδησης).

Τις περισσότερες τις γνωρίζουμε ή τις συζητάμε, αρνούμενοι ωστόσο να αποδεχτούμε πως μας αφορούν και πως απ” αυτές χειραγωγούμαστε κι εμείς.

Αν και δεν έχω θητεύσει στη νεότητα μου σε ρηξικέλευθες ιδέες σχετικά με την πολιτική ή την κοινωνία, ωστόσο σήμερα νιώθω ιδιαίτερα οργισμένος με τη συστηματική προσπάθεια ενοχοποίησης αυτής της κοινωνίας απ” τις συμμορίες που κυβέρνησαν τα τελευταία σαράντα χρόνια τον τόπο.