MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Αίσχος!!!

Η έναρξη των διαπραγματευτικών διαδικασιών για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ασφαλώς και δεν αποτελεί διπλωματικό επίτευγμα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΕΛ. Μόνο ντροπή και οργή προκαλεί η ανυπαρξία της ελληνικής κυβέρνησης και η πλήρης αδυναμία της να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα.

Αντί το βέτο να είναι η μόνη και επιβεβλημένη ελληνική αντίδραση στις ευρωπαϊκές προκλήσεις για την επανεκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τους Τούρκους, η ελληνική κυβέρνηση προκαλεί με απαράδεκτες δηλώσεις και φωτογραφήσεις των Πρωθυπουργών Τσίπρα και Νταβούτογλου. 

«Eλλάδα, χώρα ανέργων και συνταξιούχων».

«Κρίση και κανένα τέλος στον ορίζοντα: μόνο ένας στους τρεις Έλληνες ανήκει στο οικονομικά ενεργό μέρος του πληθυσμού. Συγχρόνως οι συντάξεις βουλιάζουν. Και μόνο ένας στους δέκα ανέργους λαμβάνει οικονομική βοήθεια από το κράτος». 

Κάπως έτσι η εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου συνοψίζει το νέο κοινωνικό status quo που διαμορφώνεται στην Ελλάδα. Η εφημερίδα σχολιάζει τα πρόσφατα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ. «Με μια πρώτη ματιά θα μπορούσε να είναι ένα καλό νέο: Τον Αύγουστο το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα έπεσε από το 24,9% στο 24,6%. (…)

Λαπαβίτσας: «Οικονομικό έγκλημα η νέα ανακεφαλαιοποίηση»

«Η ευθύνη για τις τράπεζες» είναι το τίτλος άρθρου του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Λαπαβίτσα, που δημοσιεύεται στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ο κ. Λαπαβίτσας κάνει λόγο για οικονομικό έγκλημα, «το οποίο συντελέστηκε με τέτοια ανικανότητα και κυνισμό που έχει αφήσει άναυδους ακόμη και αυτούς που περίμεναν τα χειρότερα».

Όπως σημειώνει ακόμη, «αν έχει απομείνει ίχνος λογικής στη χώρα, θα πρέπει να υπάρξει απόδοση ευθυνών σε όσους χειρίστηκαν την υπόθεση».

Αναλυτικά, το άρθρο του κ. Λαπαβίτσα: