MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Εξευτελιστικό ξεπούλημα των ελληνικών τραπεζών στα διεθνή funds!

Το μεγαλύτερο δωρεάν deal στην ιστορία, χαρίστηκαν 58 δισ!

Η ιδιωτικοποίηση των ελληνικών τραπεζών αποτελούσε ανέκαθεν τον θεμέλιο λίθο της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας αλλά ο τρόπος με τον οποίο έγινε η ανακεφαλαιοποίηση του 2015 δεν είναι μόνο απαράδεκτος αλλά και εξευτελιστικός.

Οι ξένοι επενδυτές που απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο των ελληνικών τραπεζών έκλεισαν ίσως το ευνοϊκότερο deal στην ιστορία της ελεύθερης οικονομίας.

Επένδυσαν 9 δισεκ. χωρίς το ΤΧΣ και για την επένδυση αυτή χαρίστηκαν τα 18 δισεκ. κεφάλαια που διαθέτουν οι τράπεζες προ της ανακεφαλαιοποίησης.

Τα έσοδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Τις προάλλες, κάποιος αναγνώστης ανέβασε ένα σχόλιο, οπου παρατηρεί πως «κάποτε είχες πει θα γράψεις για το ΕΣΠΑ και γενικά τα κονδύλια που παίρνουμε από την ΕΕ, ότι δεν μας χαρίζουν δηλαδή λεφτά» και προσθέτει: «Είναι χρόνιο επιχείρημα ότι η ΕΕ μας έδινε λεφτά και μας στήριζε και εμείς τα φάγαμε οπότε καλά να πάθουμε κλπ. Περιμένω με ενδιαφέρον αυτή την ανάρτηση, αν έρθει». Λέω, λοιπόν, να βγάλω εν μέρει αυτή την υποχρέωση σήμερα.

ΚΑΖΑΚΗΣ : Τελικά ποιός είναι εθνικιστής και μάλιστα σοβινιστής χειρίστου είδους;

Τους θαυμάσατε όλους αυτούς τους απατρίδες Ευρωπαίους; Όλους αυτούς που εξασκώνται σε δεκάρικους για «ευρωπαϊκά ιδανικά» και ευρωπαϊσμό;

Τους είδατε όλους αυτούς που βγάζουν σπιριά όταν μιλάμε για εθνική ανεξαρτησία και εθνική αυτοδιάθεση;

Είδατε πόσο ωραία υιοθέτησε τον επίσημο Γαλλικό σοβινισμό η αριστερά του κ. Φίλη, που μόλις πριν δυο βδομάδες μας έδινε μαθήματα καταγγελίας του «εθνικισμού» με την άρνηση του προφανούς, δηλαδή της γενοκτονίας των Ποντίων;

Δικάζεται στις 19/11/2015 στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου το χαράτσι της ΔΕΗ από το Ε.Κ.Α.Δ & τη ΣΥΜΑ. Μάθε την αλήθεια!‏

H (AΜΕΣΗ) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

 
ekad@dimopolis.gr
Ιπποκράτους 42 – Αθήνα
Τηλ.: 210 3648300, FAX: 210 3610882 


Νόαμ Τσόμσκι : H Eλλάδα θα διαλυθεί! - Επανέρχεται ο Νόαμ Τσόμσκι με δηλώσεις του σε Ρώσικα μέσα ενημέρωσης.

«Η Ευρωπαϊκή Eνωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ ασχολούνται με το να καταστρέψουν την Ελλάδα και υπάρχει σχέδιο για αυτό. 

Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, και η Ελλάδα από μόνη της έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα. Αυτά που προτείνει η τρόικα, όμως, κάνουν αυτά τα προβλήματα πολύ χειρότερα και αδύνατον να λυθούν. Σχεδιάζουν και προτείνουν πολιτικές οι οποίες δεν οδηγούν στην οικονομική ανάπτυξη και στη λύση του προβλήματος και γι’ αυτό όσο προχωρούν τα μέτρα θα φέρνουν λιγότερη ελπίδα και άραμεγαλύτερη απελπισία στον κόσμο» επισημαίνει ο κορυφαίος αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι.

Κυβέρνηση… στα τέσσερα…

«Πιεζόμαστε λίγο διότι, όπως γνωρίζετε, η ανακεφαλαιοποίηση πηγαίνει πιο γρήγορα από όσο πιστεύαμε και υπό αυτή την έννοια είμαστε θύματα της ίδιας μας της επιτυχίας, διότι οι τράπεζες δείχνουν να ανακεφαλαιοποιούνται λίγο νωρίτερα, οπότε ορισμένα από τα θέματα που θα μπορούσαμε να διευθετήσουμε αργότερα καλούμαστε να τα διευθετήσουμε νωρίτερα. Εχουμε τώρα μια εβδομάδα για να τελειώσουμε κάποια από τα πράγματα που έχουν απομείνει από την πρώτη δέσμη των προαπαιτούμενων». 

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων!

ΜΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ - ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ 

Ακόμα ένα νομοσχέδιο και μάλιστα αυτό που αφορά στην πρώτη κατοικία χιλιάδων δανειοληπτών που βρίσκονται στη μέγγενη, εισάγεται στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. 

Λίγες ώρες μετά το «κλείσιμο» της συμφωνίας με τους δανειστές και ενώ οι λεπτομέρειες δεν είναι ακόμη γνωστές, το σχετικό νομοσχέδιο εισήχθη για συζήτηση στις επιτροπές της Βουλής.