MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Φάκελος: Έλληνες Πολιτικοί - Τα ψέματα και οι κωλοτούμπες όσων κυβέρνησαν τη χώρα!

Ο πολιτικός κουρεύει το πρόβατο. Ο πολιτικάντης το γδέρνει. Όσοι κυβέρνησαν την Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια, όχι απλά έγδαραν το πρόβατο αλλά το πούλησαν για χρυσάφι

Το Newsbomb.gr ανοίγει το φάκελο με τα ανήθικα ψέματα από την εποχή της διακυβέρνησης Σημίτη, μέχρι τις περιόδους του ΓΑΠ, του Σαμαρά, αλλά και των Τσίπρα - Καμμένου. Όλα στη φόρα. Στο πρώτο ρεπορτάζ θα παρακολουθήσετε τι δήλωνε τους προηγούμενους μήνες ο κυβερνητικός εταίρος του Τσίπρα, Πάνος Καμμένος - Απολαύστε τον! 

Βαρουφάκης: Η Ευρώπη κυβερνάται από μυστική εταιρεία

Οι Ευρωπαίοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η οικονομία τους κυβερνάται από μια μυστική εταιρεία, τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, από το βήμα του «Φόρουμ Μπρούνο Κράισκι για τη Διεθνή Πολιτική», που πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία.

Παράλληλα, έκανε λόγο για επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας, εξαιτίας των όρων που επιβλήθηκαν στη χώρα από τους εταίρους και δανειστές υπό τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Έρχεται ο πολύ μεγάλος αδερφός!

Οι βρετανικές αρχές θα καταγράφουν προσωπικά δεδομένα, θα έχουν πρόσβαση σε υπολογιστές και τηλέφωνα και θα ελέγχουν τις κινήσεις κάθε πολίτη στο διαδίκτυο, χωρίς να χρειάζεται προηγουμένως δικαστική απόφαση, σύμφωνα με νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας και θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται τον Δεκέμβρη του 2016

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Τερέζα Μέι, η αστυνομία και οι βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας:

Θα έχουν την εξουσία να ελέγχουν κάθε κίνηση όλων των πολιτών στο διαδίκτυο, χωρίς την ανάγκη δικαστικής εξουσιοδότησης.

Βαλαβάνη: Ολοκληρώνεται η μνημονιακή διάλυση του ΣΔΟΕ - Μαζικό «πλυντήριο» για δεκάδες χιλιάδες υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου

Η πρ. Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη έκανε...

την ακόλουθη δήλωση:

«Από τις 30.10.2015 τέθηκε σε ισχύ, όπως προβλέπεται στο βασικό νόμο του Μνημονίου 4336/14.8.2015, η αφαίρεση από τον ΣΔΟΕ των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων του για θέματα φορολογικής και τελωνειακής πολιτικής (λαθρεμπόριο) και η μεταφορά τους, μαζί με υποθέσεις του που αφορούν 3.500 ΑΦΜ, καθώς και τους 500 από τους 730 συνολικά ελεγκτές και διοικητικό προσωπικό του, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Αντίθετα, δεν υλοποιήθηκε ακόμα η πρόβλεψη του 4336/2015: «Η αντιμετώπιση των υπόλοιπων υποθέσεων, που θα παραμείνουν στην Ε.Γ. του ΣΔΟΕ, θα καθοριστεί με νομοθετική ρύθμιση μέχρι τις 30.10.2015.»

Γ. Βαρουφάκης: Σε έξι μήνες η οικονομία θα είναι σε χειρότερη κατάσταση.

Για μια χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα μέσα στους επόμενους έξι μήνες, εξαιτίας των όρων που επέβαλαν στη χώρα οι πιστωτές υπό τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, “ο οποίος γνωρίζει ότι αυτό το πρόγραμμα είναι καταδικασμένο να αποτύχει”, προειδοποίησε ο Έλληνας πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας σήμερα στη Βιέννη σε Αυστριακούς δημοσιογράφους.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΩΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Ο τίτλος του κειμένου συνοψίζει την απεικόνιση της ελληνικής πραγματικότητας και τις προοπτικές της χώρας στη διάρκεια του αιώνα από ομογενή στις ΗΠΑ. Αυτό που το καθιστά ιδιαίτερα ενδιαφέρον για το κοινό στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι αποκαλύπτει την εικόνα πουσήμερα προσλαμβάνουν για την παλαιά πατρίδα τους οι καταξιωμένοι γόνοι της στο εξωτερικό. 

Παρουσιάζει έτσι χαρακτηριστικά της πραγματικότητας, των οποίων η ωμή σαφήνεια συγκαλύπτεται εδώ στην Ελλάδα από τον εθισμό της ρουτίνας, τον μιθριδατισμό του πληθυσμού και την πλύση εγκεφάλων, με γλωσσικά απορρυπαντικά. Επενεργεί έτσι σαν εγχείρηση καταρράκτη.

Δείτε γιατί μας δανείζουν…

Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην Ελληνική Κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 Δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον Ελληνικό χώρο.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση στην Ελληνική Κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική – οικονομική – πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας.

Στο αρχείο η δικογραφία για τα δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας προς τα κόμματα.

Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία σχετική με τα δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας προς τα κόμματα, ανέφερε σήμερα στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος. 

«Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης οφείλεται στην διάταξη του άρθρου του νόμου 4146, που ψηφίστηκε το 2013, η οποία στην ουσία παρέχει ασυλία στους προέδρους, στα μέλη των ΔΣ και στα τραπεζικά στελέχη για μια κατηγορία δανείων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο άρθρο, που είχε προέλθει από τροπολογία τριών βουλευτών της ΝΔ εκείνης της περιόδου, προβλέπει συγκεκριμένα: «Δεν συνιστά απιστία κατά την έννοια των άρθρων 256 και 390 του Ποινικού Κώδικα για τον Πρόεδρο, τα μέλη του ΔΣ και τα στελέχη των Τραπεζών, η σύναψη δανείων πάσης φύσεως με νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως αυτός οριοθετείται κατά νόμο, καθώς και η εν γένει παροχή πιστώσεων σε αυτά, εφόσον πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις: 

Τι δεν καταλαβαίνεις ακόμα;

Ο κόσμος της «ελεύθερης αγοράς». Των πολυεθνικών. Της «ελεύθερης οικονομίας». Της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων. Των τραπεζών. Των χρηματοπιστωτικών οίκων. Του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Του Νίκου Μπογιόπουλου

Αυτοί είναι που γράφουν την Ιστορία. Και τυχαίνει να είναι οι ίδιοι – μαζί με τους πολιτικούς φίλους τους –που διατείνονται ότι έχει επέλθει το «τέλος της Ιστορίας». Τουτέστιν, έτσι είναι τα πράγματα, δεν αλλάζουν και δεν αλλάζουν διότι έτσι πρέπει να παραμείνουν.