MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Παγκόσμιες εξελίξεις

Οι χώρες της ΕΕ που δεν συμμετέχουν στο ευρώ απομακρύνονται όλο και πιο πολύ από την ιδέα της υιοθέτησης του, ενώ η Πορτογαλία επιβεβαιώνει το τέλος της Δημοκρατίας – όπως συνέβη στην Ελλάδα, με το ΟΧΙ που μετατράπηκε σε ΝΑΙ

Σημαντικές ειδήσεις φαίνεται να είναι η νίκη του δεξιού κόμματος στην Πολωνία, το οποίο δεν ανήκει στους υποστηρικτές της υιοθέτησης του ευρώ, καθώς επίσης η απαγόρευση ουσιαστικά στην αριστερά, εκ μέρους του προέδρου της Πορτογαλίας, να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας, παρά το ότι η δεξιά δεν φαίνεται να μπορεί να το επιτύχει – με την αιτιολογία πως κάτι τέτοιο θα δυσκόλευε την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και στο ΝΑΤΟ, οπότε θα προκαλούσε την κλιμάκωση των οικονομικών της προβλημάτων. 

Η συμμορία των ηλιθίων ...

Πέρασαν πολλά χρόνια, με πολλούς πολέμους, στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να καταλήξουμε εδώ ... σε αυτό το "χάλι".

Με αυτούς τους ηγέτες , τους διεφθαρμένους μέχρι το κόκαλο.

Που αρέσκονται, να περνάνε καλά, αφήνοντας τα Λόμπι και τους Τραπεζίτες να τους υποκινούν , και να κάνουν κουμάντο, προκειμένου να περνάνε οι ίδιοι καλά.

Δώσανε τα κλειδιά του μέλλοντος της Ευρώπης στους Τραπεζίτες. 

Στους ανθρώπους που το όραμα τους είναι επίσης να περνάνε και αυτοί καλά , εις βάρος των υπολοίπων. 

Εικόνα... Κατοχής στον Ευρωπαϊκό νότο με τη σφραγίδα του Δ' Ράιχ (Μέρκελ, Σόιμπλε) - Θλιβερή πρωτιά πείνας για την Ελλάδα

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: 26 ΕΚΑΤ. ΝΕΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ

Μια ακόμη θλιβερή πρωτιά καταγράφει η χώρα μας ελέω μνημονίου. Έχει το μεγαλύτερο ποσοστό νέων που απειλούνται με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βρίσκεται δηλαδή κάτω από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ενώ οι προοπτικές είναι εξαιρετικές δυσοίωνες, όπως εντονότατες είναι και οι ανισότητες μεταξύ του βορρά και του νότου. 

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΔΙΑΛΥΣΗ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ;

Σε καμία περίπτωση δεν θα διαλυθεί η Ευρωζώνη. Να αλλάξει σε κάποια πράγματα μπορεί, να διαλυθεί όχι. 

Η Ευρωζώνη είναι ένα πείραμα ή καλύτερα το πρώτο βήμα της επόμενης μορφής της Παγκοσμιοποίησης, δηλαδή του ενιαίου παγκόσμιου νομίσματος και της κεντρικής παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Εάν όμως αποτύχει και διαλυθεί το εγχείρημα της Ευρωζώνης, τότε δεν θα υπάρχει καμία πιθανότητα επικράτησης της παγκοσμιοποίησης και των σχεδίων της διεθνούς ολιγαρχίας.

Telegraph: «Η νέα ασθένεια της Ευρώπης… είναι να μην βρίσκεις δουλειά»

Η λέξη έχει ελληνικότατη ρίζα και, φευ, έχει καταδηλωτική σχέση με αυτό που βιώνει η Ελλάδα από το 2008 και μετά: η νέα ασθένεια της Ευρώπης είναι η «υστέρηση» (hysteresis). 

Η αδυναμία του ανθρώπου να ενταχθεί στην αγορά εργασίας. Με ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο, η βρετανική Telegraph, προσπαθεί να προσεγγίσει την… ασθένεια με τη λογική του επείγοντος. Η κρίση της ανεργίας που μαστίζει τη Γηραιά Ήπειρο, δυνητικά, μπορεί να προκαλέσει τους ισχυρότερους κλονισμούς στο οικοδόμημά της. 

Suddeutsche Zeitung: Οι δανειστές αρνούνται στην Ελλάδα την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ

«Οι δανειστές αρνούνται στους Έλληνες νέα χρήματα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, στο οποίο αναφέρεται ότι η καθυστέρηση στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων «σπρώχνει» την εκταμίευση της δόσης των 2 δις ευρώ προς τον Νοέμβριο.

«Η προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο πληρωμή των πρώτων 2 από τα υπολειπόμενα 3 δις ευρώ της πρώτης δόσης θα καθυστερήσει», δηλώνει ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος στην εφημερίδα.

Ο (νέος) εκβιασμός με τις τράπεζες: Μνημόνιο ή κούρεμα καταθέσεων

Εάν στην πρώτη θητεία της κυβέρνησης Τσίπρα ο μεγάλος εκβιασμός των δανειστών στήθηκε πάνω στην πιστωτική ασφυξία και τις κλειστές τράπεζες, στην δεύτερη φορά χτίζεται, εξίσου κυνικά, πάνω στους εγκλωβισμένους μικροκαταθέτες και την απειλή του bail in: Αμεση και πλήρης εφαρμογή του Μνημονίου ή κούρεμα καταθέσεων είναι το νέο τελεσίγραφο που στέλνουν, από κοινού, Βρυξέλλες και Βερολίνο – ένα τελεσίγραφο που δεν προσυπογράφουν μεν Παρίσι και Φραγκφούρτη αλλά φέρει τη σφραγίδα του, πλειοψηφικού ακόμη στο Eurogroup, γερμανικού άξονα.