MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Το δημογραφικό κραχ χτυπάει την πόρτα μας

Μείωση γεννήσεων και αύξηση των θανάτων αποτυπώθηκε στα δημογραφικά μεγέθη της χώρας και το 2014, με αποτέλεσμα ο φυσικός πληθυσμός να μειωθεί κατά 21.592 άτομα.

Παράλληλα, λόγω και των περικοπών στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, οι πολιτικοί γάμοι ήταν περισσότεροι σε σχέση με τους θρησκευτικούς, ενώ τεράστια αύξηση σημείωσαν τα σύμφωνα συμβίωσης.

Ειδικότερα, από τα στοιχεία που συνέλλεξε η ΕΛΣΤΑΤ από τα ληξιαρχεία όλων των δήμων, στα οποία δηλώνονται οι γεννήσεις, οι θάνατοι, οι γάμοι και τα σύμφωνα συμβίωσης, προκύπτουν τα εξής:

Το αμερικανικό μυστικό

Η Ρωσία οδηγήθηκε σε μία ακόμη παγίδα, επεμβαίνοντας στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής – αδυνατώντας να συνειδητοποιήσει τη μεγάλη στροφή της υπερδύναμης, στην κατεύθυνση μίας παγκόσμιας οικονομικής αστυνομίας των αγορών

Από τη συζήτηση διαρκείας ενενήντα πέντε λεπτών του Αμερικανού με το Ρώσο πρόεδρο, στο περιθώριο της συνόδου του Ο.Η.Ε. στη Νέα Υόρκη διαπιστώθηκε ότι, επρόκειτο για δύο διαφορετικούς ηγέτες δύο εντελώς ανόμοιων χωρών, οι οποίες ακολουθούν δύο εκ διαμέτρου αντίθετες στρατηγικές.

Το ΔΝΤ παραδέχεται τα λάθη του για την Ελλάδα αλλά δεν τα διορθώνει…

Επιχειρώντας μία έμμεση αυτοκριτική για την παρουσία του στο Ελληνικό Πρόγραμμα από το 2010 μέχρι σήμερα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καταγράφει μία σειρά παραλείψεις, που –όπως αναφέρει σε έκθεση του- πρέπει να αποφεύγονται στο μέλλον.

Συγκεκριμένα διαπιστώνει «την ανάγκη να αποφεύγονται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην αναδιάρθρωση του χρέους, να δίνεται μεγαλύτερη προσοχή στην οικονομική προσαρμογή, να επιδεικνύεται μεγαλύτερη φειδώ στις δημοσιονομικές και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, καθώς και την ανάγκη εξορθολογισμού της διαδικασίας συνεργασίας με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα».

ΣΚΑΕΙ… ΒΟΜΒΑ ΕΝΦΙΑ – ΤΟ «ΚΟΛΠΟ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΔΩΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ… 

Εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικά εξαθλιωμένοι Ελληνες πολίτες, στους οποίους περιλαμβάνονται και πάρα πολλοί άνεργοι, ανάπηροι, τυφλοί, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, χάνουν και φέτος το δικαίωμα να απαλλαγούν από το 50% ή το 100% του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και θα κληθούν να πληρώσουν κανονικά ολόκληρο το δυσβάσταχτο αυτό χαράτσι! 

Γ.Βαρουφάκης προς Β.Σόιμπλε: "Το νέο Μνημόνιο είναι καταδικασμένο να αποτύχει" - Γερμανός ΥΠΟΙΚ: "Το ξέρουμε - Το σχεδιάσαμε έτσι"

ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΑΠΛΩΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ο Γιάνης Βαρουφάκης προχώρησε σε μια πρωτοφανή αποκάλυψη για την περίοδο των διαπραγματεύσεων, όταν είχε πει ο ίδιος στον Β.Σόιμπλε ότι το νέο μνημονιο θα αποτύχει, και αυτός του απάντησε κυνικότατα "ναι το ξέρουμε, είναι σχεδιασμένο να αποτύχει".

Ο πρώην υπουργός έκανε την αποκάλυψη αυτή μιλώντας σε γαλλική εκπομπή. "Θα μοιραστώ μαζί σας μια συνομιλία που είχα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όταν ήμουν ακόμα υπουργός. Βόλφγκανγκ, του είπα, αυτό το μνημόνιο θα μας φέρει στην ίδια κατάσταση που είμαστε σήμερα μέσα σε έξι μήνες, είναι ένα ακόμη πρόγραμμα καταδικασμένο να αποτύχει, και μου απάντησε: Nαι. Αυτό είναι ένα πρόγραμμα που θα αποτύχει, είναι σχεδιασμένο να αποτύχει".

Εξαφανίστηκε η λίστα Νικολούδη με τα 85.000 εμβάσματα στο εξωτερικό!

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ!

ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΠΟΥ «ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ» ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ολυμπία, η περιβόητη «λίστα Νικολούδη» είναι άφαντη. Μιλάμε για την λίστα με τα 85,000 εμβάσματα στο εξωτερικό, ακόμα και την περίοδο που «λεφτά…υπήρχαν».

Η λίστα που ανέρχεται σε δεκάδες δις και μπορεί να δώσει απαντήσεις για το εθνικό σαμποτάζ που ξεκίνησε με την ανάληψη της εξουσίας από τον Γιώργο Παπανδρέου. Η λίστα για την οποία υπάρχουν καταγγελίες ότι περιέχει ονόματα πολιτικών, υπουργών, συγγενών, μεγαλοδημοσιογράφων κλπ που έβγαζαν εκατομμύρια στο εξωτερικό την ώρα που η χώρα «σωζόταν από το μνημόνιο». 

Τράπεζα της Ελλάδος: Οικονομικός δολοφόνος υπέρ ολιγαρχών

Του Κώστα Βαξεβάνη

Είναι πάνω από τρία χρόνια και σίγουρα μερικές εκατοντάδες δημοσιεύματα, με τα οποία προσπαθούμε να καταδείξουμε το ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος στο σύστημα της τραπεζοκλεπτοκρατίας.


Πριν την κρίση, το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, επιδόθηκε σε μια πρωτοφανή ληστεία. Χρηματοδότησε μέσω δανείων, χωρίς εγγυήσεις ή με εικονικές εγγυήσεις, εταιρείες, επιχειρηματίες, εταιρικά σχήματα που αποτελούνταν από αχυρανθρώπους των ίδιων των τραπεζιτών. Ουσιαστικά τα δάνεια αυτά, ήταν χρήματα προς τους εαυτούς τους και την τοπική ολιγαρχία. Στη συνέχεια, ενέγραψαν αυτά τα δάνεια στις ζημιές των τραπεζών. Όταν ξέσπασε η κρίση, το ελληνικό Δημόσιο, δανείστηκε λεφτά και υπέγραψε μνημόνια για να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες και να καλύψεις τις μαύρες τρύπες. Η ανακεφαλαιοποίηση που κάλυψε τη ληστεία αποδόθηκε στην κρίση.

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΝΤΡΙΠΛΑ - Οι Ευρωπαίοι τα γυρίζουν τώρα για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους

Στη γνωστή λογική του... «στρίβειν διά του αρραβώνος» κινούνται πάλι οι Ευρωπαίοι, επιχειρώντας να αποφύγουν τις αποφάσεις για το Χρέος, μετά από την υπογραφή της επώδυνης συμφωνίας με την Αθήνα.

Αποκλείοντας εξ αρχής το ενδεχόμενο «κουρέματος», φαίνεται ότι επιθυμούν και τη λείανση των αιχμών του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του Χρέους, μέσω μιας μεγάλης παράτασης του χρόνου αποπληρωμής παλιών και νέων δανείων, αλλά και της περιόδου χάριτος.