MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ-ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΓΙΑ ΑΦΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Για άλλη μια φορά ζούμε τον απερίγραπτο «χορό» των δημοσκοπήσεων και εκατομμύρια ξοδεύονται για να μας δείξουν, υποτίθεται, τις τάσεις της κοινής γνώμης με τις έρευνες των εταιρειών που επανειλημμένα έχουν αποδείξει πως επιδιώκουν να υπηρετήσουν τα συμφέροντα αυτών που τις παραγγέλλουν και να προβάλλουν συχνά ότι πιο άχρηστο, μειοδοτικό και ηλίθιο υπάρχει στην πολιτική ζωή αυτής της χώρας. 

Η αποχή είναι η ασφαλέστερη οδός που εφηύρε το σύστημα για να διασφαλίσει τη διαιώνισή του

Όπλο τους η ΑΠΟΧΗ, όπλο μας Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ !

Όπως εξηγήσαμε εδώ, βάσει του συντάγματος και του εκλογικού νόμου, η ψήφος είναι υποχρεωτική και τα ψηφοδέλτια είναι μόνο έντυπα. Όποιο άλλο υποτιθέμενο ψηφοδέλτιο βρεθεί στην κάλπη, είναι ΑΚΥΡΟ.

Εξαίρεση αποτελεί το ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΟ μη έντυπο ψηφοδέλτιο (λευκό) στο οποίο σε έκτακτες περιπτώσεις που σε κάποιο εκλογικό τμήμα δεν υπάρχουν έντυπα ψηφοδέλτια, ο εκλογέας συμπλήρωσε με το χέρι του το όνομα του υποψηφίου που επιθυμεί.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Όλα τα ονόματα και αρχεία που έδωσε ο Φαλτσιανί στους εισαγγελείς - Η παράλληλη “λίστα Λαγκάρντ”

Του Κώστα Βαξεβάνη

Στοιχεία που αλλάζουν την έννοια της “Λίστας Λαγκάρντ” παρέδωσε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθήνας Ηλία Ζαγοραίο και τους Εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστο Ντζουρα και Γιώργο Καλούδη ο Ερβέ Φαλτσιανί. Τα στοιχεία αυτά τα οποία δεν ήταν εμφανή στη λίστα Λαγκάρντ, αποτελούν επίσης αρχεία της Τράπεζας HSBC και συγκεντρώνουν σε μακροσκελή αρχεία XL, τα ονόματα των ελλήνων που συνδέονται με καταθέτες της λίστας. Ο Φαλτσιανί προχωρά έτσι στην επιβεβαίωση όσων είχε πει το Μάρτιο του 2014 στο HOT DOC, πως κάτω από τη λίστα υπάρχει μια διασύνδεση ατόμων και λογαριασμών που φανερώνει τη λειτουργία ενός σκιώδους τραπεζικού συστήματος που έχει δημιουργηθεί για να κινείται το χρήμα, τις περισσότερες φορές μαύρο.