MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Παγκόσμια οικονομική καταιγίδα στον ορίζοντα…

Έχουμε μπει στον Αύγουστο, τον μήνα που απειλεί να γίνει το σημείο καμπής του οικονομικού συστήματος που μέχρι τώρα γνωρίζαμε. 

Απολαύστε το καλοκαίρι όσο μπορείτε! Κάντε τα μπάνια σας και βγείτε έξω με τους φίλους σας…διασκεδάστε και γελάστε όσο περισσότερο μπορείτε. Ότι και να γίνει μέσα σε αυτό τον μήνα δεν θα είναι τίποτε μπροστά σε αυτό που έρχεται στην συνέχεια. 

Τον περασμένο μήνα είδαμε ότι η κινεζική χρηματιστηριακή αγορά κατάρρευσε εντελώς, πρέπει να έχασε 13,5 τρις!!! Η τιμή των πρώτων υλών έπεσε σε πολύ χαμηλά επίπεδα και τα χρέη των κρατών αυξάνονται καθημερινά σε τιμές που πριν 10 χρόνια κανείς δεν είχε ξανακούσει. 

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος η Γερμανία

Πάνω από 50 δισ. ευρώ το χρόνο τοποθετούν οι «καλοί πελάτες» σε τράπεζες του Βερολίνου – Έτσι εξηγούνται οι εμμονές του Σόιμπλε για υψηλούς φορολογικούς συντελεστές στην Ελλάδα – Όλο το βρώμικο παιχνίδι

Τα οικονομικά στοιχεία για την φοροδιαφυγή στην Ευρώπη είναι συντριπτικά κατά της Γερμανίας που φαίνεται πως αποτελεί ένα από τα βασικά «πλυντήρια» βρώμικου χρήματος γεγονός που εξηγεί απόλυτα την εμμονική της διάθεση να αυξήσει τους δείκτες φορολογίας στην Ελλάδα.

Το «παιχνίδι» του Βερολίνου που στηρίζει το ξένο και το ντόπιο κατεστημένο είναι πολύ πιο βρώμικο από όσο φαίνεται στην πραγματικότητα.