MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Ο χρηματοπιστωτικός ναζισμός

Οι κυριαρχούσες ελίτ επιβάλλουν απολυταρχικά την εξουσία τους, στηριζόμενες στην τρομοκρατία των μαζών και στις γυμνές απειλές – εγκαθιστώντας ένα καθεστώς του φόβου, με τη βοήθεια των κεντρικών τραπεζών και των νομισμάτων τους

«Όλοι μπορούμε να χρησιμοποιούμε το ευρώ – ο ιδιοκτήτης του είναι όμως η ΕΚΤ η οποία, στο πρόσφατο παράδειγμα της Ελλάδας, μας έδειξε καθαρά ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να μας το στερήσει, εάν κάνουμε τις λάθος πολιτικές επιλογές».

Eurostat: Παραμένει «πρωταθλήτρια» στην ανεργία η Ελλάδα.

Στο 25,6% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο, μειωμένη κατά 1,4% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat. 

Η Ελλάδα παραμένει, πάντως, πρωταθλήτρια στην ανεργία τόσο στο συνολικό ποσοστό όσο και στην ανεργία των νέων, η οποία διαμορφώθηκε στο 53,2%. Ακολουθεί η Ισπανία με 22,5% και 49,2% αντίστοιχα με στοιχεία, όμως, του Ιουνίου 2015.

Τα μικρότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στη Γερμανία (4,7%) και στην Τσεχία (4,9%). 

Στη φόρα βγάζει ο Βαρουφάκης τις απίστευτες απειλές Ντάϊσελμπλουμ – Σόϊμπλε

Κομμάτια από το παζλ των διαπραγματεύσεων αποκαλύπτει ο τέως υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης με άρθρο του στην εφημερίδα Le Monde Diplomatique. 

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάϊσελμπλουμ τον απείλησε ανοιχτά, πως αν δεν αποδεχθεί η Ελλάδα τους όρους των δανειστών τα ΑΤΜ θα σταματήσουν να βγάζουν χρήματα και θα κλείσουν οι τράπεζες. 

Πρεμιέρα της οργουελικής κοινωνίας στην… δημοκρατική Ισπανία;

“Ήδη τώρα καταστρέφουμε τις συνήθειες της σκέψης που έχουν επιζήσει από την Προ-Επαναστατική εποχή” Τζωρτζ Όργουελ από το «1984» 

Ο Τζόρτζ Όργουελ έγραφε πως Αριστερός είναι ένας λάτρης της εξουσίας, χωρίς εξουσία. Τι γίνεται όμως όταν ένας Αριστερός καταλαμβάνει την εξουσία; Στην Ελλάδα πήραμε μια ιδέα για το νέο “ύφος και ήθος” που έταζε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του αρχές Φεβρουαρίου στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. 

Νέο “ύφος” τύπου Ζωής Κωνσταντοπούλου; Νέο “υφος” με τον κ. Δραγασάκη να ευχαριστεί τους Αμερικανούς για την παρέμβασή τους στην διαπραγμάτευση Αθήνας-Βρυξελλών θυμίζοντας Σημίτη; Νέο “ήθος” με διαιώνιση της πανούκλας της οικογενειοκρατίας με βολέματα συγγενών, φίλων, μέχρι και του boyfriend της κας Δούρου ανήμερα της πρώτης μέρας της σοβαρής κρίσης με τις Βρυξέλλες; 

Έρευνα Bridging Europe:Ελάχιστοι(18%) εμπιστεύονται τα μεγάλα κανάλια της διαπλοκής

Μήπως πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί όλες οι κοινωνικές ομάδες δεν σας εμπιστεύονται;

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει χάσει την εμπιστοσύνη στα τηλεοπτικά κανάλια των νταβαντζήδων . Σε έρευνα του Bridging Europe οι συμμετέχοντες απαντούν σε ποσοστό 69% ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στα μεγάλα κανάλια, ενώ το 72% στηρίζει την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για επαναχάραξη του ραδιοτηλεοπτικού χάρτη. 

Στην ερώτηση «εμπιστεύεστε την ενημέρωση που παρέχουν τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα αναφορικά με την κάλυψη της εσωτερικής πολιτικής προτεραιότητας και ευρύτερα της κρίσης στην ευρωζώνη;», το 69% απαντάει όχι, ενώ μόλις το 18% των συμμετεχόντων απαντάει ναι (13% δεν έχει άποψη για το θέμα) 

NY Times: Τα 86 δισ. ευρώ δεν θα φτάσουν ποτέ στους Ελληνες!

Ένας Έλληνας επιχειρηματίας βηματίζει νευρικός μπροστά από την ουρά που έχει σχηματιστεί στον έλεγχο διαβατηρίων στο «Ελ. Βενιζέλος». Κρατάει μια βαλίτσα που είναι γεμάτη από δεσμίδες ευρώ. Δείχνει καταπονημένος και εκνευρισμένος.

Λίγες ώρες αργότερα έφτασε στη Φρανκφούρτη και επιτέλεσε το… προσωπικό του καθήκον: κατέθεσε τα χρήματά του σε γερμανική τράπεζα. Οι New York Times αναφέρουν πως αυτό το ενδεικτικό παράδειγμα δεν είναι το μόνο: η γερμανική «κρύπτη» έχει ανοίξει για τα καλά τους τελευταίους μήνες. Μόνο από τον Δεκέμβριο έχουν αποσυρθεί από τις Ελληνικές τράπεζες περί τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ προς άλλες κατευθύνσεις – μία από αυτές η Γερμανία.

Η Γερμανία έχει ήδη υπό την κατοχή της την χώρα μας και ακολουθεί η Ιταλία

Η Γερμανία ελέγχει ήδη τα νευραλγικά σημεία της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, οπότε η χώρα μας ευρίσκεται πλέον υπό την κατοχή της – γεγονός που έχει τρομάξει σε μεγάλο βαθμό την Ιταλία, η οποία θα είναι το επόμενο υποψήφιο θύμα. 

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει στο νέο δάνειο που ενδεχομένως θα δοθεί στην Ελλάδα, αν και θα παίρνει μέρος στις διαπραγματεύσεις – κυρίως επειδή θεωρεί πως η διάσωση της χώρας μας δεν είναι εφικτή, χωρίς τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του δημοσίου χρέους.

Εμείς έχουμε την ίδια ακριβώς άποψη (άρθρο), την οποία θεωρούμε πως συμμερίζεται επίσης η Γερμανία, αν και δεν το δηλώνει – πιθανότατα επειδή πιστεύει πως η Ελλάδα θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τελικά το δημόσιο χρέος της, με τη βοήθεια των ιδιωτικοποιήσεων.