MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Π. Λαφαζάνης: «Δεν έχουμε δημοκρατία αλλά δικτατορία του ευρώ»

Επιθετικός και δηκτικός ήταν ο κ. Λαφαζάνης στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Η ομιλία του ξεκίνησε με μια απάντηση στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, που περιλάμβανε τρεις παρατηρήσεις:

Είπε ότι από τα πρακτικά θα έπρεπε να αφαιρεθούν ορισμένα πράγματα, όπως ότι το «plan B» είναι πραξικόπημα και ότι αυτά που είπε ο κ. Βαρουφάκης, αν ίσχυαν, θα έπρεπε να παραπεμφθεί σε δίκη σε ειδικό δικαστήριο.

Σημείωσε ότι δεν κρατάει κανένα "αριστερόμετρο", ώστε να μετράει την αριστερή συνείδηση και ότι το κόμμα αυτό και το προηγούμενο από αυτό τα έχει πονέσει από την πρώτη στιγμή και έχει δουλέψει σκληρότατα. 

1.382 Γερμανοί ελέγχουν την Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι Γερμανοί κατέχουν περισσότερες θέσεις – κλειδιά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αναφέρει σχετική έκθεση.

Γερμανοί υπήκοοι κατέχουν 1.382 υψηλόβαθμες θέσεις στην Επιτροπή, ποσοστό 10,2%, και είναι «η μεγαλύτερη ομάδα μπροστά από τη Γαλλία και το Βέλγιο», όπως αναφέρει η «Τέταρτη έκθεση της γερμανικής κυβέρνησης για την παρουσία γερμανικού προσωπικού σε διεθνείς οργανισμούς».

Η γερμανική παρουσία στην Κομισιόν αυξήθηκε κυρίως μετά τον Νοέμβριο του 2014, τόσο σε πολιτικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο.