MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Η μάχη της Ευρώπης

Πρόκειται για μία πολύπλευρη σύγκρουση δανειστών και οφειλετών, ευρώ και δολαρίου, οικονομικών συστημάτων, κεντρικών τραπεζών, πλεονασματικών και ελλειμματικών κρατών, καθώς επίσης Βορά και Νότου – με μεγάλες γεωπολιτικές προεκτάσεις

«Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα κορυφωθεί στο 200% του ΑΕΠ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια – αντίθετα με τις προβλέψεις της Τρόικας, σύμφωνα με τις οποίες δεν θα ξεπερνούσε το πρόσφατο 177%. Το 2022 θα μειωθεί στο 170% του ΑΕΠ, όταν η Τρόικα το εκτιμούσε στο 142% – ενώ οι νέες δανειακές ανάγκες της χώρας θα εκτοξευθούν στα ύψη, σε επίπεδα άνω του 15% του ΑΕΠ. 

Κάθε εβδομάδα που παραμένουν οι έλεγχοι κεφαλαίων, το συνολικό κόστος της ελληνικής διάσωσης, οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας δηλαδή, αυξάνεται κατά 10 δις €. Κάθε ημέρα που περνάει με κλειστές τράπεζες, ένα επί πλέον 1% από τα δάνεια τους, ύψους περί τα 210 δις €, «κοκκινίζει» – μετατρέπεται σε μη εξυπηρετούμενο» (Έκθεση ΔΝΤ).

To video της ηγετικής εμφάνισης του Γ.Βαρουφάκη: «Γιατί δεν θα ψηφίσω τη γελοιοδέστατη συμφωνία για την οποία δεσμεύτηκε ο Τσίπρας»

ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΕΙ ΤON A.TΣΙΠΡΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΙΚ: «ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΙΑ» 

Δεν θα ψηφίσει την πρόταση της Συνόδου Κορυφής, αν κατατεθεί ως έχει στη Βουλή, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που έδωσε, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα «γελοιωδέστατο κείμενο», που έχει σκοπό τον «εξευτελισμό της κυβέρνησης και την ταπείνωση των λαών» και «απειλεί να καταστρέψει την Ευρώπη». 

«Οι 18, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, είχαν ένα σκοπό: Να ταπεινώσουν τον Αλέξη Τσίπρα. Και χρησιμοποίησαν όλα τα εργαλεία», είπε.«Ο Β. Σόιμπλε ήταν ο μόνος που είχε σχέδιο για Grexit, γιατί αυτός ήταν ο στόχος του. Επιχειρήσαμε την απομόνωσή του. Ωστόσο είναι ο μόνος που λέει την αλήθεια», σημείωσε. 

Ο «Χερ» Β.Σόιμπλε είναι ο πρόεδρος της εταιρείας στο Λουξεμβούργο που θα παρέδιδαν τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας

TI EΙΠΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ο Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ 

Στα χέρια του «Χερ» Β.Σόιμπλε θα έπεφταν τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας αφού η εταιρεία που θα τα διαχειρίζονταν με έδρα το Λουξεμβούργο, έχει σαν πρόεδρο τον ίδιο τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ. 

«Ο Σόιμπλε φάνηκε ότι δεν απεργάζεται μόνο ένα σχέδιο της γερμανοκεντρικής Ευρώπης ήταν και ολίγον ιδιοτελής», είπε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης. 

«Η πρόταση μεταφοράς στο Λουξεμβούργο του ταμείου των 50 δισ. ευρώ ήταν σε εταιρεία στην οποία ο Σόιμπλε είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου», τόνισε. 

«Αυτά για να συνεννοούμαστε. Για να ξέρουμε τι σημαίνει ευρωπαϊκή ολιγαρχία, τι σημαίνει γερμανική ολιγαρχία που θέλει να επιβληθεί στους λαούς». 

DWN: Η αποδόμηση της Ευρωζώνης έχει ξεκινήσει

Με τον τίτλο: "η αποδόμηση της Ευρωζώνης έχει ξεκινήσει", παρατίθενται όλες οι καταστροφικές συνέπειες ενός Grexit, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης, στο άρθρο της οικονομικής ιστοσελίδας, Deutsche Wirtschafts Nachrichten. 

Οι κίνδυνοι που απειλούσαν τη συνοχή και την συναίνεση στη Ευρωζώνη, και τελικά απέτρεψε η συμφωνία, περιγράφονται στη ρεαλιστική τους διάσταση, λίγο πριν την ολονύκτια διαβούλευση των ηγετών, όταν η αγωνία στην Ευρώπη "χτύπησε κόκκινο".

"Πολλοί διεθνείς παρατηρητές που παρακολουθούν εδώ και χρόνια τις εξελίξεις έχουν μείνει άφωνοι. Τόσο κακές σκηνές, όπως αυτές που έλαβαν χώρα, για τη διάσωση των Ελλήνων, έχουν να δουν εδώ και δεκαετίες. Ο Paul Krugman γράφει στους New YorkTimes ότι η ταπείνωση των Ελλήνων έχει παραβιάσει με τον χειρότερο τρόπο όλες τις αξίες που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Το γερμανικό πραξικόπημα

Η χώρα δεν έχει μάθει τίποτα από την ιστορία της, αφού κέρδισε μεν μία μάχη εναντίον μας, με σημαδεμένα χαρτιά, έχοντας απέναντι της έναν αφελή αντίπαλο, αλλά όχι τον πόλεμο – ενώ κανείς δεν πρέπει να υποτιμάει ένα ηττημένο έθνος

«Η Γερμανία είχε ήδη εξολοθρεύσει σχεδόν όλους τους ανθρώπους της φυλής των Χερέρο στη Ναμίμπια – μία απίστευτη γενοκτονία, χωρίς ίσως ιστορικό προηγούμενο. Όλα αυτά δεν σχολιάζονται βέβαια στη Γερμανία και στην υπόλοιπη αποικιοκρατική Ευρώπη – παρά το ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος για εκείνη τη σφαγή, καμία λογική. Η μόνη εξήγηση ήταν η απόλυτη περιφρόνηση που έτρεφαν οι Γερμανοί, για τους ιθαγενείς πληθυσμούς.

Εν τούτοις, μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, όλοι αναρωτιόνταν για το πώς οι δήθεν λογικοί, φιλοσοφημένοι και ειρηνικοί Γερμανοί ξαφνικά φρένιασαν, μόνο και μόνο επειδή ταπεινώθηκαν οικονομικά μετά το 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο – ακόμη περισσότερο πως δεν έφταιγαν οι Γερμανοί για τα αποτρόπαια εγκλήματα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, αλλά κάποιοι ελάχιστοι ναζί που άρπαξαν την εξουσία της χώρας!» (Α.Vl.)

Τσίπρας: Έκανα ό,τι μπορούσα - Πίστεψα ότι θα νικήσω την Ευρώπη των τραπεζών

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ, ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ 

Αιχμές για τη στάση των δανειστών στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης άφησε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. 

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για εκβιασμούς και απειλές από τους δανειστές τονίζοντας πως η στάση τους δεν τιμά τις δημοκρατικές παραδόσεις της Ευρώπης. 

«Ήταν πίεση σε μία χώρα, σε ένα λαό για να "περάσει" το δίκιο του ισχυρότερου. Στο τραπέζι είχαμε αυτή τη συμφωνία και την άτακτη έξοδο από το ευρώ. Η ουσία είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο επιχειρήθηκε να αντιμετωπιστεί η στάση της κυβέρνησης και το δημοψήφισμα, δεν ήταν έντιμος. Προσπάθησα να διεκδικήσω όσα περισσότερα μπορούσα», είπε ο πρωθυπουργός. 

Αυτοί είναι οι... τεμπέληδες της Ευρώπης

Ποιος να το περίμενε ότι στη χώρα όπου ζει η Μέρκελ και ο Σόιμπλε, θα ζούσαν οι πιο τεμπέληδες της Ευρώπης! Τι κι αν η Γερμανία είναι μια από τος πιο οργανωμένες και αποδοτικές χώρες, αυτό μάλλον δεν οφείλεται στην… εργατικότητα των Γερμανών.

Όπως βλέπετε και από το παρακάτω γράφημα από έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για το 2013, οι «φίλοι» μας οι Γερμανοί έχουν τις λιγότερες ώρες εργασίας από όλες τις χώρες-μέλη του οργανισμού ενώ οι «τεμπέληδες» Έλληνες έρχονται τρίτοι στις ώρες δουλειάς, μετά το Μεξικό και την Κορέα.