MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Τα ελληνικά ΜΜΕ σε διατεταγμένη υπηρεσία θεσμών και προπαγάνδας στο «Ναι»

Μαύρες μέρες ζει η δημοκρατία στην Ελλάδα με τα ιδιωτικά ΜΜΕ να δίνουν τον νυν υπέρ πάντων αγώνα υπέρ της παλινόρθωσης του μνημονιακού καθεστώτος και της ολοκληρωτικής συντριβής κάθε φωνής αντίστασης στη χώρα. 

Το επικοινωνιακό μπαράζ, που επιχειρείται από το Σάββατο και κορυφώνεται όσο πλησιάζει η Κυριακή του δημοψηφίσματος, κάνει τις οργουελικές δυστοπίες να φαντάζουν με παιδικό παραμύθι. Ιδιωτικά κανάλια και εφημερίδες, που πρωτοστάτησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στην επιβολή μέσω των μνημονίων των συμφερόντων τραπεζών και εργολάβων, προχωρούν σήμερα σε θηριώδη προπαγάνδα, που κάνει τον οποιοδήποτε αντικειμενικό παρατηρητή να αναρωτιέται αν αξίζει πλέον οτιδήποτε η ενημέρωση στην Ελλάδα. 

Τσίπρας: «Όχι» δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη

Την απόφαση του να συνεχίσει τη διαδικασία του δημοψηφίσματος και ταυτόχρονα να παραμείνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες εξέφρασε σε μήνυμα του ο πρωθυπουργός. Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες θα είναι προσωρινές και οι καταθέσεις στις τράπεζες είναι ασφαλείς.

«Το δημοψήφισμα της Κυριακής δεν αφορά την παραμονή ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη. Αυτή είναι δεδομένη και κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει. Την Κυριακή επιλέγουμε αν θα αποδεχτούμε την συγκεκριμένη συμφωνία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και διαβεβαίωσε ότι η σταθερή πρόθεση της κυβέρνησης είναι η επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας με τους εταίρους.

«Δεν θα μας πει ο Σόιμπλε!»

Του Γιώργου Δελαστίκ 

Σαφέστατος ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το Σάββατο τη νύχτα στη Βουλή για την απόφασή του να προκηρύξει δημοψήφισμα απόρριψης ή έγκρισης από τον ελληνικό λαό των εντελώς απαράδεκτων απαιτήσεων των Γερμανών και των υπόλοιπων δανειστών. «Στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία, δεν θα ζητήσουμε την άδεια από τον κ. Σόιμπλε και τον κ. Ντάισελμπλουμ για να δώσουμε τον λόγο στον ελληνικό λαό! 

Δεν θα ζητήσουμε την άδεια από τον κ. Σόιμπλε και τον κ. Ντάισελμπλουμ να προφυλάξουμε, να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε» τόνισε με έμφαση ο πρωθυπουργός. «Το δημοψήφισμα για να αποφασίσει κυρίαρχα ο ελληνικός λαός για το μέλλον του την επόμενη Κυριακή, θα γίνει κανονικά είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν οι εταίροι μας» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Απαιτούν να υπογράψει ο ίδιος ο ελληνικός λαός την υποταγή του.

Το ερώτημα του επικείμενου δημοψηφίσματος θα παραμείνει συγκεχυμένο αν δεν διατυπωθεί με σαφώς αντιαποικιοκρατικούς πολιτικούς όρους, με κεντρικό ζητούμενο την ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας την οποία οι προηγούμενες κυβερνήσεις παρέδωσαν στους ξένους και μάλιστα «αμετάκλητα».

Ως αντιπολίτευση, οι άνθρωποι αυτοί έχουν το θράσος σήμερα να επικαλούνται το Σύνταγμα που οι ίδιοι κατακουρέλιασαν.

Προκειμένου να παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ακόμα και τώρα συνεχίζουν την προσπάθειά τους να τρομοκρατήσουν και να διχάσουν τον ελληνικό λαό. 

Το μεγαλύτερο «πιστόλι» στην ιστορία του ΔΝΤ το έριξε η Ελλάδα! – «Εγκλημα και τιμωρία» για το Ταμείο του τρόμου…

ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ «ΣΥΓΓΝΩΜΗ» ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ 

Το μεγαλύτερο «πιστόλι» στην ιστορία του, μεγαλύτερο και από αυτό της Αργεντινής, έπεσε στο ΔΝΤ και το έριξε η Ελλάδα. 

Ο βασικός φυσικός αυτουργός της μεγαλύτερης οικονομικής καταστροφής που γνώρισε ποτέ δυτική χώρα, σήμερα «μάτωσε» για πρώτη φορά στην ιστορία του με τόσο «ηχηρό» τρόπο καθώς το πρόγραμμα που ξεκίνησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, πριν πέντε χρόνια υπό ένα κατ’ευφημισμόν «πρόγραμμα διάσωση», ουσιαστικά ένα δανειακό πρόγραμμα, με εξαιρετικά επαχθείς όρους, για το οποίο ζήτησε «συγγνώμη» από τους Ελληνες ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν εξέπνευσε στις 01:00 ώρα Ελλάδος.

Ταυτοχρόνως αποτελεί ήττα των Ευρωπαίων δανειστών και ειδικά του Βερολίνουγια την κατάσταση όπως εξελίχθηκε. 

Τζόζεφ Στίγκλιτς: Η επίθεση της Ευρώπης κατά της Δημοκρατίας της Ελλάδος

Σε χθεσινό άρθρο-ράπισμα κατά των «θεσμών», με τον ανωτέρω τίτλο, ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος, Βραβείο Νόμπελ της Οικονομίας, έγραψε τα ακόλουθα:

Μετάφραση. Μιχ. Στυλιανού

« Το αυξανόμενο κρεσέντο λογομαχιών και οξύτητας στο εσωτερικό της Ευρώπης μπορεί να φαίνεται σε τρίτους σαν η τελική αναμέτρηση μεταξύ της Ελλάδος και των δανειστών της. Στην πραγματικότητα οι Ευρωπαίοι ηγέτες άρχισαν τελικά να αποκαλύπτουν την πραγματική φύση της συνεχιζόμενης διαμάχης για το χρέος, και η απάντηση δεν είναι ευχάριστη: Είναι περισσότερο για εξουσία και δημοκρατία παρά για χρήματα και οικονομική πολιτική.

Φυσικά η οικονομική πολιτική που επιβλήθηκε από την Τρόικα στην Ελλάδα από πενταετίας ήταν αβυσσαλέα, και προκάλεσε πτώση 25% στο ΑΕΠ της χώρας. Δεν μπορώ να σκεφθώ καμιά οικονομική κρίση στο παρελθόν που να υπήρξε τόσο εσκεμμένη και που να είχε τόσο καταστρεπτικές συνέπειες: το ποσοστό ανεργίας των νέων, για παράδειγμα, ξεπερνά τώρα το 60%.

Ιδού γιατί όσοι απειλούν με χρεοκοπία την Ελλάδα απλά λένε …μπαρούφες!

ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να πτωχεύσει την Ελλάδα! Ιδού γιατί όσοι απειλούν με χρεοκοπία την Ελλάδα απλά λένε …μπαρούφες! Κανείς διεθνής νόμος δεν προβλέπει κάτι τέτοιο! 

Στον αποήχο των απειλών, όπως αυτή του ανεκδιήγητου Πολωνού προέδρου της ΕΕ, Νόναλντ Τουσκο, που απειλούσε την Ελλάδα ότι “‘Η θα συμφωνήσει με τις απαιτήσεις των δανειστών μέχρι τη Δευτέρα ή θα χρεοκοπήσει”, η απάντηση που δίνουν οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να πτωχεύσει την Ελλάδα, από τους νυν δανειστές. 

Ούτε η ΕΚΤ, ούτε οι χώρες του Eurogroup, ούτε φυσικά το ΔΝΤ. Ο λόγος; Αυτός που ξέρουν όλοι, αλλά έντεχνα το κρύβουν: Δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για την πτώχευση μίας χώρας από μία άλλη χώρα! Δεν υπάρχει τίποτα που να καθορίζει τί θα συμβεί αν η Ελλάδα αρνηθεί να πληρώσει τα επαχθή δάνεια.