MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Γιατί δεν μιλάει κανείς για την κρατικοποίηση των τραπεζών;

Οι Τράπεζες έχουν κρατικοποιηθεί αλλά δεν το γράφει κανένα ΜΜΕ ξεκάθαρα διότι θα βρίσκαμε περίεργο να παραμένουν Πρόεδροι και να διαχειρίζονται τα δικά μας χρήματα ιδιώτες τοκογλύφοι! 

Ούτε φυσικά θα συμφωνούσαμε να μοιράζουν τα ματωμένα μας χρήματα στους αλήτες δημοσιογράφους των ΜΜΕ για να κάνουν προπαγάνδα υπέρ του Μνημονίου και της Δύσης. 

Η Ελλάδα στην ατζέντα της σκοτεινής Λέσχης Βilderberg ! Αυτοί είναι οι τρεις Έλληνες που θα συμμετάσχουν

Στην ατζέντα της φετινής συνόδου της Λέσχης Bilderberg, της πλέον σκοτεινής Λέσχης που κινεί τα νήματα της παγκόσμιας οικονομίας πίσω από κλειστές πόρτες και συνεδριάσεις που κρατούν το περιεχόμενό τους ως επτασφράγιστο μυστικό, που θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 14 Ιουνίου στις αυστριακές Άλπεις θα βρεθεί η Ελλάδα. 

Στην 63η συνάντηση της Λέσχης έχουν προσκληθεί τρεις Έλληνες (πέραν των όσων συμμετάσχουν μόνιμα). Όπως αναφέρει η λίστα των 140 συμμετεχόντων, από ελληνικής πλευράς θα παραβρεθούν οι:

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΛΕΝΕ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

Κατηγορηματική είναι η θέση των 26 οικονομολόγων, οι οποίοι συνυπογράφουν τη δήλωση που δημοσιεύθηκε στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική ελπίδα νομιμότητας στην Ελλάδα. Αποτυχία επίτευξης συμβιβασμού θα υπονόμευε τη δημοκρατία μέσα και θα κατέληγε σε πολύ πιο ριζοσπαστικές και δυσλειτουργικές προκλήσεις, θεμελιωδώς εχθρικές προς την ΕΕ» υπογραμμίζουν. 

Αριστερός δεν είναι κανένας από αυτούς. Κεντρώοι και κεντροαριστεροί είναι οι άνθρωποι. Απλώς προσπαθούν να προειδοποιήσουν τους Γερμανούς (χωρίς πάντως να τους κατονομάζουν, αφού η δήλωσή τους που φέρει τον τίτλο «Την ύστατη ώρα, έκκληση για οικονομική λογική και ανθρωπιά», απευθύνεται γενικά στην ΕΕ) ότι αν συνεχίσουν την ίδια πολιτική, θα φέρουν στην εξουσία πολύ πιο εχθρικές προς την ΕΕ δυνάμεις. 

«Είναι λάθος να ζητάτε από την Ελλάδα να δεσμευτεί σε ένα παλιό πρόγραμμα που είναι εύκολο να αποδειχθεί ότι έχει αποτύχει, το οποίο έχει απορριφθεί από τους Ελληνες ψηφοφόρους και για το οποίο μεγάλος αριθμός οικονομολόγων (συμπεριλαμβανομένων και των εαυτών μας) πιστεύει ότι ήταν εσφαλμένο εξαρχής» τονίζουν με ιδιαίτερη έμφαση. 

Εντιμότατοι τοκογλύφοι

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ

Η συζήτηση γύρω από την Ελλάδα, δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα Le Monde ο πρόεδρος του, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ Ντόναλντ Τούσκ «δεν είναι μόνο γύρω από την οικονομία.

Είναι επίσης πολιτική και ηθική» και συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να πάψουμε να θεωρούμε ότι οι οφειλέτες έχουν κατά κανόνα «ηθική» συμπεριφορά και ότι οι πιστωτές είναι «ανήθικοι».

Ας ρίξουμε λοιπόν μια μικρή, ελάχιστη ματιά σ’ αυτήν την ηθική των «πιστωτών» για να αντιληφθούμε το μέγεθός της…

Στίγκλιτς: Ποιος κερδίζει στριμώχνοντας στον τοίχο την Ελλάδα

Στην Ευρώπη πρέπει να αφήσουν στην άκρη ένα καταστροφικό και αποδεδειγμένα αποτυχημένο πρόγραμμα και να συνεργαστούν με την Ελλάδα για το καλό όλων μας, αναφέρει ο νομπελίστας οικονομολόγος, Τζόζεφ Στίγκλιτς.


Σε άρθρο του στην εφημερίδα Irish Examiner, λέει πως λίγοι πλέον οικονομολόγοι παραδέχονται ότι θα μπορούσε ή θα έπρεπε να ολοκληρωθεί ένα τόσο αναποτελεσματικό και αδιέξοδο πρόγραμμα. Η Ελλάδα έχει ικανοποιήσει τουλάχιστον τα μισά από αυτά που της έχουν ζητηθεί κι όμως, η Γερμανία και οι άλλοι πιστωτές συνεχίζουν να απαιτούν από αυτήν να υπογράψει καινούργια ταφόπλακα.

Η μετακίνηση της Ελλάδας από το μεγάλο πρωτογενές έλλειμμα σε πλεόνασμα ήταν σχεδόν πρωτοφανής, αλλά η έξωθεν απαίτηση για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 4% του ΑΕΠ ήταν τουλάχιστον εξωφρενική, αναφέρει ο Στίγκλιτς.

Ζ.Κωνσταντοπούλου: "Κόλαφος για τη στάση των δανειστών η ανακοίνωση ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ"

Ως “μία δήλωση κόλαφο για τα μνημόνια” και για “τη στάση που έχουν τηρήσει οι λεγόμενοι δανειστές” χαρακτηρίζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου την ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Χουάν Πάμπλο Μποχοσλάβσκι, για την ελληνική κρίση. 

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρόεδρος της Βουλής : 

«Η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το χρέος και τα ανθρώπινα δικαιώματα, Juan Pablo Bohoslavsky, δικαιώνει απόλυτα τις πρωτοβουλίες του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την αναζήτηση της αλήθειας ως προς τη δημιουργία και τη διόγκωση του δημοσίου χρέους και για τη διενέργεια λογιστικού ελέγχου του χρέους.