MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Πρωτοφανές: Εριξε "πόρτα" στους δανειστές ο Α.Τσίπρας κι αρνήθηκε πρόσκληση της Μέρκελ για συμμετοχή στην "πενταμερή"!

"ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΑΘΟΜΑΙ ΜΕ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΝΤΡΑΓΚΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΡΑΤΩΝ"!

Για πρώτη φορά μετά την Μεταπολίτευση ένας Ελληνας πρωτθυπουργός αρνείται να παραστεί σε μια διεθνή συνάντηση απορρίπτοτας την πρόταση όχι απλώς ενός ηγέτη ξένου κράτους, αλλά δύο ηγετών, της Γεμανίας και της Γαλλίας, όπως συνέβη χθες το βράδυ με την πενταμερή στο Βερολίνο. Γιατί; Γιατί ο Α.Τσίπρας δεν δέχθηκε να παρακαθίσει στο ίδιο τραπέζι με τηην Κ.Λαγκάρντ του ΔΝΤ και τον Μ.Ντράγκι της ΕΚΤ! 

Για την πρώτη ο λόγος είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση επιμένει οτι το ΔΝΤ δεν έχει λόγο στην διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων δανειστών, θέλοντας έτσι να σπάσει το μέτωπο των δανειστών και κια την ΕΚΤ γιατί θεωρεί ότι ο πρόεδρος του ΕΚΤ δεν είναι αρχηγός κράτους για να παρακαθίσει στο ίδιο τραπέζει με τον Ελληνα πρωθυπουργό και τους ομολόγους του Γερμανίας και Γαλλίας! 

Απίστευτο, κι όμως αληθινό! 

Οι βασιλείς της ελίτ (β)

Ότι αποτελούσαν για την Ευρώπη του 19ου αιώνα οι Rothschild, ήταν για τις Η.Π.Α. οι Rockefellers – η πλουσιότερη οικογένεια της χώρας, η ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου για πλούτο και δύναμη, την οποία θαύμαζαν, μισώντας την ταυτόχρονα


«Σε εποχές παγκόσμιας πλάνης και χειραγώγησης, αποτελεί μία επαναστατική ενέργεια η αναφορά της αλήθειας» (G. Orwell) Άρθρο


Στο πρώτο μέρος του κειμένου (σύνδεσμος), περιέγραψα τη μακράν πλουσιότερη οικογένεια του πλανήτη, τη Rothschild, η οποία συμμετέχει μέσα από τις διάφορες εταιρείες, κυρίως δε τις τράπεζες της, σε όλα σχεδόν τα πολυεθνικά μεγαθήρια – χωρίς να λείπει από το χαρτοφυλάκιο της η κεντρική τράπεζα των Η.Π.Α., η Fed, στην οποία ανήκει ουσιαστικά το δολάριο.

Μόλις 1 στους 10 ανέργους παίρνει επίδομα από τον ΟΑΕΔ

Σε 988.582 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων τον Απρίλιο του 2015, ελαφρώς αυξημένο κατά 4.536 άτομα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Αντίθετα μειωμένο κατά 68.768 άτομα εμφανίζεται το σύνολο των ανέργων σε σχέση με τον Μάρτιο του 2015, θετική μεταβολή που οφείλεται κυρίως στην έναρξη της τουριστικής περιόδου. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ, από τα 988.582 άτομα μακροχρόνια άνεργοι είναι το 55.02% των εγγεγραμμένων στα μητρώα.

Οι άνδρες άνεργοι ανέρχονται σε 334.918 (ποσοστό 39,86%) και οι γυναίκες ανέρχονται σε 505.298 (ποσοστό 60,14%).

Τα ΜΜΕ θέλουν οπωσδήποτε συμφωνία. Άρα το συμφέρον του λαού είναι η ρήξη.

Όλα τα ελληνικά ΜΜΕ ανεξαιρέτως, θέλουν διακαώς συμφωνία πάση θυσία με τους δανειστές. Αφού όμως αυτό θέλουν τα ΜΜΕ, μάλλον το συμφέρον του λαού είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση... 

Η αγωνία των κομματικών ελίτ αλλά και της κρατικοδίαιτης οικονομικής ολιγαρχίας της χώρας είναι το πως θα καταφέρει το ελληνικό κράτος να ξαναγυρίσει στις αγορές για να δανειστεί, ώστε να μείνει αδιατάρακτο το σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα της ολιγαρχίας στην Ελλάδα. Για δημιουργία παραγωγικού ιστού ούτε λέξη.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παπαδήμος και Στουρνάρας συμμετείχαν -το 1997- στην σύνταξη νόμου, για την «ανεξαρτησία» της ΤτΕ!

Με μαέστρο τον Παπαντωνίου! Καταλάβατε γιατί ειναι ακόμα στο απυρόβλητο;

Λ. Παπαδήμος και Γ. Στουρνάρας συμμετείχαν -το 1997- στην σύνταξη σχεδίου νόμου, για την «πλήρη ανεξαρτησία» της Τ. τ. Ε. 

Για όλα είχε «φροντίσει» ο – κατά τον Κ. Καραμανλή- Αρχιερέας της διαπλοκής(και για το τραπεζικό σύστημα) ….με τον «κουμπάρο» τον Γ. Παπαντωνίου!

ΣΗΜ. Αν τελικά έχει ψηφισθεί τέτοιος νόμος, να τον «τροποποιήσει» η Βουλή ….μήπως και αφαιρέσει -αν υπάρχουν εκ του νόμου- κάποιες από τις υπερεξουσίες του Γ. Στουρνάρα.