MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Ο Σόιμπλε θέλει να ρίξει τον Τσίπρα! Χέρι - χέρι με νταβατζήδες, ντόπιους ολιγάρχες και τραπεζικούς παράγοντες

Γράφει ο ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

Έχει κηρύξει πόλεμο - Σαμποτάρει κάθε προσπάθεια, για να μην υπάρξει συμφωνία - Πέφτει πολύ χρήμα... - Στόχος του Γερμαναρά, να μας πετάξει έξω από το ευρώ - Αυτές τις κρίσιμες για την Ελλάδα ώρες, να βάλουν όλοι τις διαφορές τους στην άκρη και να σταθούμε απέναντι στον διεφθαρμένο υπουργό Οικονομικών, με τις μίζες για τον Κολ, που έριξε και τον Σαμαρά!

Στο γερμανικό στόχαστρο βρίσκεται για άλλη μια φορά η χώρα μας. Πόλεμο μας έχει κηρύξει ο Σόιμπλε, ο οποίος έχει πρόβλημα μαζί μας. Αντί, όμως, για τα Στούκας που είχε ο Χίτλερ, κρατάει στα χέρια του τα κλειδιά του Θησαυροφυλακίου, όχι μόνο της Γερμανίας αλλά και χωρών της Ευρωζώνης τις οποίες επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό. Και με το υπερόπλο αυτό, έχει ξεδιπλώσει το σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, και προσωπικά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, από τη στιγμή που δεν έσπευσε να προσκυνήσει και να δηλώσει τυφλή υποταγή.

ΘΕΛΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ… ΑΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ – ΓΙΑΤΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩ

«Για κάθε λύση έχουν ένα πρόβλημα». Αυτός είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο κινούνται οι δανειστές με στόχο να ροκανίσουν το χρόνο και να δημιουργήσουν συνθήκες χρεοκοπίας εντός ευρώ, εξέλιξη που ούτως ή άλλως τους βολεύει πολιτικά. Οι δανειστές τρέμουν τις εκλογές και την αποδοχή του Αλέξη Τσίπρα. Στόχος τους να παγιδέψουν – με τη βοήθεια της «τρόικας εσωτερικού» - τον Έλληνα πρωθυπουργό σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα προθύμων...

Όπως εκτιμούν κορυφαίοι πολιτικοί αναλυτές ο στόχος των δανειστών και συγκεκριμένα του Βερολίνου δεν είναι να θέσουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης. Μοναδικός τους σκοπός είναι να αποδείξουν ότι η κυβέρνηση είναι διαχειριστικά και πολιτικά ανεπαρκής, αφού δεν μπορεί να «κλείσει» την διαπραγμάτευση.