MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

"Κατάσχεται" η Νέα Δημοκρατία! - Δύο κατασχετήρια μέσα σε μια ημέρα για χρέη σε τράπεζες και διαφημιστική εταιρεία

ΕΞΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ ΣΤΗ ΝΔ

H Nέα Δημοκρατία βρίσκεται πλέον υπό "κατάσχεση" καθώς έφτασαν στη Συγγρού δύο κατασχετήρια σε μια ημέρα!

Το κόμμα αυτό όπως και το ΠΑΣΟΚ που καταχρέωσαν τον ελληνικό λαό επί 40 χρόνια (με την ψήφο του Έλληνα πολίτη), ήθελε να βάλει τάξη στις τσέπες των άλλων, τη στιγμή που δεν μπορούσε να εκπληρώσει τις δικές του στοιχειώδεις υποχρεώσεις.

Το κράτος παρανομεί, το πρόστιμο στον ιδιώτη

Η ιστορία που γράφω είναι απίστευτη. Βέβαια, είναι τυπικά ελληνική, αλλά ακόμα και για τα ελληνικά κριτήρια είναι απίστευτη. Δείτε πώς «λειτουργεί» ένα κράτος που αν το ονομάσεις «εγκληματία» το κολακεύεις.

Όταν έφυγε το αεροδρόμιο από το Ελληνικό έμειναν τα κτίρια άδεια. Κάποιος έριξε την ιδέα να μετατραπούν σε εκθεσιακό κέντρο. Άρεσε, κι έτσι μεταβίβασαν την κυριότητα της έκτασης στην εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ που ανήκει 100% στο Δημόσιο και εποπτεύεται από το Υπουργείο Τουρισμού. Η εταιρεία μετονόμασε το πρώην αεροδρόμιο σε ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, και ενημέρωσε τους ιδιώτες ότι το νοικιάζει για διοργάνωση εκθέσεων, διαφημίζοντας τα πλεονεκτήματά του. Πράγματι, υπήρξε ανταπόκριση και ήταν ίσως από τις λίγες ευτυχείς συνεργασίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς το κράτος, για ένα παροπλισμένο συγκρότημα εγκαταστάσεων χρέωνε -και έπαιρνε- 77.000 ευρώ το δεκαήμερο.

Φέρμαν-Λ.Οίκος: Ανυπολόγιστοι οι κίνδυνοι ενός Grexit.

Μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία και κανείς δεν θα πρέπει να έχει την εντύπωση ότι οι χρηματαγορές έχουν πλήρως κοστολογήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δήλωσε ο επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος του Λευκού Οίκου. 

Αν και ο Σόιμπλε νωρίτερα αυτό τον μήνα είχε επισημάνει ότι οι χρηματαγορές έχουν κοστολογήσει κάθε πιθανή εξέλιξη σε ότι αφορά την ελληνική οικονομική κρίση, ο Φέρμαν επανέλαβε τις προειδοποιήσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου σχετικά με την υποτίμηση των κινδύνων μετάδοσης.

Κ. Χρυσόγονος: Σε διάστημα δύο εβδομάδων θα μπορούσε να γίνει… δημοψήφισμα!

Τη εκτίμηση ότι αν οι δανειστές «επιμείνουν στις εξωφρενικές απαιτήσεις τότε αυτό το τελεσίγραφο θα πρέπει να τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού λογικά με δημοψήφισμα, διότι πλέον τα ζητήματα θα έχουν συγκεκριμενοποιηθεί» εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος. 

Μιλώντας στον real fm, ο κ. Χρυσόγονος ανέφερε: «Το δημοψήφισμα είναι μία πιο απλή διαδικασία από τις εκλογές. Δεν υπάρχουν εκεί οι προθεσμίες για υποψηφιότητες κ.λπ που καθυστερούν την εκλογική διαδικασία. Θα μπορούσε να γίνει, ας πούμε, μέσα σε δύο εβδομάδες. Δεν είναι τόσο δύσκολο να διοργανώσεις δημοψήφισμα. Νομίζω ότι μπορεί να γίνει, αλλά ελπίζω και εύχομαι ότι δεν θα φτάσουμε εκεί».

Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ Λ. ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΒΑΖΕΙ ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ – ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ 

Επιτέλους η κυβέρνηση κάνει το αυτονόητο, αυτό που δεν τόλμησαν να κάνουν επί εικοσαετίας ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΝΔ. 

Η σύλληψη του Λεωνίδα Μπόμπολα που διευθύνει τις κατασκευαστικές του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι μόνο η αρχή. Ο πρωθυπουργός κάνει πράξη τη δέσμευσή του προς τον ελληνικό λαό ότι θα πληρώσουν όλοι αυτοί που επί χρόνια απολάμβαναν την ασυλία του πολιτικού συστήματος. 

Σε «εμπόλεμη» κατάσταση κυβέρνηση με τα συγκρoτήματα Μπόμπολα, Αλαφούζου και ΔΟΛ

ΤΟ "ΒΡΩΜΙΚΟ" ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ MEDIA ΚΑΤΑ Α.ΤΣΙΠΡΑ 

Κυβέρνηση και «βαρόνοι» των media βρίσκονται σε έναν «ανοιχτό πόλεμο» μέχρι τελικής πτώσεως. Οι καναλάρχες διαπιστώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, καλώντας τους να πληρώσουν αυτά που οφείλουν στο Δημόσιο για τη χρήση των συχνοτήτων και να βάλει τέλος στην ασυλία που μέχρι τώρα απολάμβαναν με εκατοντάδες εκατομμύρια δανείων, έχουν ξεκινήσει έναν πόλεμο εναντίον της κυβέρνησης και του κυβερνητικού έργου. 

Οι ΗΠΑ οργάνωσαν το πραξικόπημα της απριλιανής χούντας.

Του Γιώργου Δελαστίκ 

Κοντεύει πια μισός αιώνας. Παιδί τότε ακόμη, θυμάμαι τον τρόμο που μας είχε καταλάβει όταν από τα χαράματα της 21ης Απριλίου 1967, ο ραδιοφωνικός σταθμός των Ενόπλων Δυνάμεων άρχισε να μεταδίδει τη φρικτή ανακοίνωση: «Λόγω της δημιουργηθείσης εκρύθμου καταστάσεως, από του μεσονυκτίου ο στρατός ανέλαβε την διακυβέρνησιν της χώρας»! Το πραξικόπημα είχε γίνει, λοιπόν. Χωρίς να κατορθώσει να διαφύγει ούτε ένας, ολόκληρη η πολιτική ηγεσία της χώρας είχε συλληφθεί με καταπληκτική ευκολία. Ακόμη και η ΕΔΑ διασύρθηκε. Κατά τραγική ειρωνεία η «Αυγή» δημοσίευε τρία προγραμματισμένα άρθρα υπό τον τίτλο «Γιατί δεν πρόκειται να γίνει δικτατορία»!!! Είχαν δημοσιευθεί ήδη τα δύο πρώτα, αλλά το τρίτο έμεινε στο τυπογραφείο τη νύχτα του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών...

Η 5η ΦΑΛΑΓΞ ΤΩΝ “ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ” ΚΑΙ Η ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΤΗΣ


Kατά τεκμήριο (και όπως όλοι ξέρουμε) στην “Κοινοβουλευτική Δημοκρατία”, ο βουλευτής είναι ο … εκπρόσωπος της βούλησης/θέλησης του Λαού, την οποία εκφράζει μέσα στο κοινοβούλιο/βουλή, κατά τη λήψη αποφάσεων.


Κατά τεκμήριο, επίσης, το κοινοβούλιο, συνεδριάζει και συσκέπτεται με σκοπό να λαμβάνονται αποφάσεις υπέρ της ευημερίας τού (κατά το Σύνταγμα) κυρίαρχου Λαού, καθώς (πάντοτε, κατά τεκμήριο) αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης των Δημοκρατικών διαδικασιών, στη Δημοκρατία.

Αμ δέ !!!

Ο Σοιμπλε ειναι πια κομπλεξικός με τους Ελληνες

Σχέδιο της ΕΚΤ να μειώσει και άλλο τη ρευστότητα στην Ελλάδα

Η ΕΚΤ εξετάζει μέτρα για τον περιορισμό του ELA στις ελληνικές τράπεζες καθώς η μειοψηφία εντός του ΔΣ που αντιτίθεται σε επέκταση της βοήθειας προς την Ελλάδα αυξάνεται, αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το προσωπικό της ΕΚΤ έχει ήδη καταλήξει σε μία πρόταση να αυξήσει το κούρεμα επί των εχέγγυων που χρησιμοποιούν οι ελληνικές τράπεζες ώστε να δανειστούν από την ΤτΕ. Κάτι που αυτόματα σημαίνει ότι εφόσον ενεργοποιηθεί η πρόταση θα μειωθεί και η βοήθεια που λαμβάνουν οι ελληνικές τράπεζες αφού θα στερηθούν πολύτιμη ρευστότητα.

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Αποτελεί την πλέον ουσιαστική Συνιστώσα του λεγόμενου Πολιτικού Πολέμου.

« Η προπαγάνδα βασιλεύει. Η προπαγάνδα θριαμβεύει.
Τα διαποτίζει όλα, τα παραμορφώνει όλα ».

ΖΑΚ ΣΕΒΑΛΙΕ

“Ψυχολογικός Πόλεμος, είναι το προοίμιον και η συνέχεια, δηλαδή η ολοκλήρωσις του Υλικού Πολέμου δι΄ άλλων μέσων”. 

CLAUSEWITZ

Ι) ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ψυχολογικός πόλεμος, είναι τόσο παλαιός όσο και ο κόσμος. Αλλά σπουδαίο ρόλο άρχισε να παίζει στη ζωή των Εθνών και της παγκόσμιας κοινωνίας κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα.